Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Fre
Abikokk
2008-07-18 17:19:53
Profa:
Mina vaatan ainult ühte asja hinnasiltidelt - kilo hinda - pakendi suurust ja seal olevat kogust ei jälgi.
Ma teen valdavalt samamoodi, aga seekord läksin alt. Tõesti, peab vist varsti piimapaki puhul ka liitri hinda vaatama hakkama sest ei või teada kui palju ühel heal (=halval) päeval seal piima sees on.
Metsvaarikas
Abikokk
2008-07-18 17:28:57
Ma toimin poes sama moodi. Aga olen viimase poole aastaga õppinud ikka pakendi suurust ka vaatama, peale seda, kui ükskord ostsin vale koguse kohupiima.
Kiilike
Abikokk
2008-07-18 17:36:20
minul ka sellised kogemused. Juba mõnda aega on kilo hind, tüki hind, paki suurus kontrollimisel iga toote ostmisel :(

kiilikese köögikatsetused

Betty
Abikokk
2008-07-18 18:55:28
Sellest hiilivast kahanemisest tingituna oli meil emaga mõni aeg tagasi vaidlus, Saaremaa võipaki suuruse üle.
Pisi-Pisi
Abikokk
2008-07-18 19:17:47
Kuidas jahukastet MITTE teha: Too sahrvist mõned sibulad, koori ja tükelda need. Pese pann, kuumuta õli ja viska sibulad sinna. Ühel hetkel segades avasta poolik terve sibul, ürita seda tükeldada. Lisa hakkliha, maitse pooltoorest hakkliha. Lisa sool ja pipar, maitse hakkliha. Lisa jahu, maitse hakkliha. Pruunista jahu, maitse hakkliha. Lisa soola ja pipart. Lisa vesi ja hapukoor, sega. Vaata korra arvutisse. Mine vaata, mis kaste teeb. Lisa jahu. Sega. Lisa törts ketšupit. :cool:

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-03 19:24:51
Tegin seda pirukat. Nägi juba enne küpsetamist väga kaunis välja, ahjust tuli hõrgutavaid aroome, pärast küpsetamist nägi veelgi kaunim välja. Tõstsin ahjuplaadi ahjust välja ja hakkasin pirukat kenale lõikelauale tõstma, et siis pilt teha ja sööma asuda. Kahjuks õnnestus mul hoopis pirukas põrandale lajatada. Pahupidi loomulikult :( :( :(

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-08-08 23:30:38
keetsin täna moosi ja koristasin hoolega köögi. hiljem istusin pliidi ette ja avasin ahju ukse ning mõtlesin sügavalt, miks vanaema me ägeda ja moodsa kulbi ahju visanud. mõtlesin välja, et ju ise olin.
Edith
Abikokk
2008-08-10 10:44:47
noh küpsetuspulbri lisamise ära unustamine on vist klassikaline aps. ühekorra on juhtunud nii, et läksin köögikappi lahti tegema ja uks jäi linki pidi pihku lihtsalt. korra lapsena nägin kusagil filmis kui inimesed sõid kana mis oli tehtud kaneeliga ja siis ma proovisin teha. ise ei mäleta kuidas välja tuli aga vanemate reageering on küll meeles nii, et vist ei olnud liiga hea :)

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Täpik
Abikokk
2008-08-14 08:54:05
Kingadraakon:
teismelisena tegin kord šokolaadikooki. nisujahu oli kodust otsas ja ema ütles, et pole midagi, pane aga rukkijahu. ma loll panin ka :D
Tiina:
Panin rosinad rummiga likku, segasin kuivained kokku ja avastasin, et kodus pole ühtegi muna. Vastavalt mu vähendatud kogustele oleksin pidanud panema 1,3 suurt muna :) Õnneks oli külmkapis viimasest jäätiseteost alles kolm munavalget. Panin siis need ja suurendasin natuke võikogust. Teadsin, et kapis on pisike nutsakas kreeka pähklitega. Selgus, et muidugi ei ole, küll aga oli pisike nutsakas päevalilleseemneid. Asendasin ka selle. Jahu sai niikuinii suvaline kogus, sest mu kaal ei võimalda täppisteadust (116,6 g). Vormis jahtuda ei lasknud, lõin kohe noa sisse. Ühesõnaga, eirasin kõiki retseptis toodud juhiseid. Oi kui maitsev keeks tuli! :)
Kunagi 90ndate alguses, kui kõik oli talongi peal ja mina rase (tujud, teate) otsustasin ka vahvleid teha - piima asendasin lõssiga või vadakuga (vedelik, mis kohupiimateost üle jäi), jahu tärklisega, suhkru sahhariiniga ja munad vist jäid ikka munadeks. Väga kkkkrõbedad vahvlid tulid! Piparkooke tegin peedisiirupi, sahhariini ja rukkijahuga - ka olid väga omapärased (mitte väga pahad) :P söömata ei julgenud keegi jätta....
Marju
Abikokk
2008-08-14 10:44:01
Pille:
Tegin seda pirukat. Nägi juba enne küpsetamist väga kaunis välja, ahjust tuli hõrgutavaid aroome, pärast küpsetamist nägi veelgi kaunim välja. Tõstsin ahjuplaadi ahjust välja ja hakkasin pirukat kenale lõikelauale tõstma, et siis pilt teha ja sööma asuda. Kahjuks õnnestus mul hoopis pirukas põrandale lajatada. Pahupidi loomulikult :( :( :(
Jah, selliste valmis asjade hävinemine on eriti ahastusseajav.. No niii kurb, et jube. Endal purunes ükskord kellelegi sünnipäevaks tehtud kirju koer, aga midagi me seal ikka lappisime ja sättisime ja ära ta kinkisime. Ja kord ampsas koer jõulupudingut, mille tegemine, teadagi, pole naljaasi... Pudingul lõikasin limpsitud serva serva ära ja jõudis lauale ka.
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>