Tiina![]() Abikokk 2008-06-29 21:29:45 |
Gegegerda:
Mina sulatasin šokolaadi kilekotis :) Aga pean ütlema, et käin mitte minuti, vaid 10-20 sekundi järel seda kontrollimas-mudimas ja välja võtan juba siis, kui mõned tükid on veel sees, need sulavad jääkkuumuses ilusti ära. Pole täpselt meelde jätnud, aga vististi läks isegi alla minuti, kuni oli juba paras. Kuumuseks panen m.low, ehk kohe järgmise peale defrosti :) Pille:
Nojah, ma umbes selle õpetuse järgi tegingi. Kusagilt olen lugenud, et keegi sulatas šokolaadi kilekotis ja siis oli hea pritsida sealt seest. Äkki oli hoopis see kilekott siis, mis kõrbema läks sest mul on mikroahi 600W peal ja ei läinud kahte minutit, kui see juba pealt tumemustaks läks.
Oi ma sain valesti aru vist, oleks pidand ikka 400W peale panema. Oh mind blondiini.Gegegerda:
Šokolaadi sulatada võib mikroahjus küll, aga seda tuleb teha madalal võimsusel ja iga minuti järel kontrollida (st šokolaadi segada), et kas on juba pehme või veel mitte..Noo, ma saan jälle siia kirjutada. Nimelt läks mul just šokolaad mikrolaineahjus kõrbema. Ei te küll, kust ma selle tarkuse võtsin, et seda seal sulatada :( Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau![]() Abikokk 2008-06-30 16:13:23 |
Kui esimest korda mikroahjus šokolaadi sulatasin, põles see täielikult ära, imestan, et ahi põlema ei läinud :rolleyes: aga üleeile rullbiskviiti tehes sulatasin taas (teist korda) mikroahjus kausikese sees šokolaadi, nüüd juba ettevaatlikumalt ja kõik sujus suurepäraselt! Panin miinimumkuumuse ja 2 minuti kaupa (meil on alles vana ahi ja alla 2 minuti ei saa üldse panna), kulus kolm sellist kaheminutist seanssi ja šokolaad oli täiesti vedel. | |
Crystal![]() Kokaõpilane 2008-06-30 21:24:11 |
Oma uues töökohas tuleb kooki küpsetada. Mulle ikka õpetati, et pane telefoni peale märguanne siis ei lähe meelest. Aga mina ei pidanud seda vajalikuks. See oli kuskil kella 12 paiku, kui koogi ahju panin. Selle koogiga läheb umbes 2 tundi. Nii ma siis panin ta sinna ahju. Siis tegin üht ja tesit ja lõpuks oli kell vist juba viie paiku, kui ma laost suure kisaga jooksin. APPI KOOK ON AHJUS:) Tuli välja selline süsine koogike:D Teised said palju naerda, millise kisga ma sealt tulin:D | |
Proua Simpson![]() Abikokk 2008-06-30 21:35:29 |
Põrnikas:
Mul on ka praegu üks vana nõukogudeaegne gaasiahi kasutada ja ei tea ka täpselt, mis kuumus mis numbri all on. Nami-namis toodud konvertimistabel ei tundu sobivat ja nii võtan aluseks, et iga number on eelmisest 50 kraadi võrra kuumem, ehkki ma ei tea, kas see on õige. Aga enamus asju tuleb välja, peale selle va beseerulli :) no nii, selline suhteliselt jabur lugu. nimelt kui ma kunagi mõni aeg tagasi oma gaasiahju rohkem küpsetamiseks tarvitama hakkasin, tekitasid reguleerimisnupu juures olevad numbrid 1-2-3jne küsimusi, et kuidas selle temperatuuriga siis ikkagi on. Seejärel avastasin nami-namist hüva nõu alt konverteerimistabeli ja hakkasin seda mõnuga kasutama, et see ühtis ka mõningates kokaraamatutes tooduga, oli muidugi veelgi toredam.. samas oli kogu aeg kerge kahtlus hinges, et ahi on mõningate asjade jaoks nagu liiga kuum.. eile sattus juhuslikult näppu ahjumanuaal, ja üllatus-üllatus, seal toodud numbritele vastavad temperatuurid olid hoopiski teistsugused. Et kui siiani olen lähtunud sellest, et 200 C=6, siis selgus, et tegelikult on 200 C hoopiski number 4 juures.. |
|
Kuts![]() Kokaõpilane 2008-07-09 12:02:22 |
mul oli sõbranna külas ja jõime teed. ma joon teed alati suhkruga, sõbranna õnneks mitte. õnneks seepärast, et minu tee oli sel päeval väga imeliku maitsega, selgus, et lapsed olid suhkru sisse soola pannud, ja mitte vähe! :) | |
Aurora![]() Abikokk 2008-07-09 14:21:40 |
Olen samuti toidu ahju unustanud. Nimelt on maakodus toimiv elektriahi kõrvalhoone köögis. Alati ei viitsi seda edasi-tagasi tarida ja seetõttu peab olema eriti hoolikas, et toitu ahju ei unustaks. Enamasti on ikka õigel ajal meenunud, et roog ahjus, aga korra oleks asi võinud täbaramalt lõppeda. Serveerisin külalistele juba magustoitu, kui meenus, et põhiroa puhul jäi miski nagu puudu. Kebabid olis seks ajaks ahjus olnud juba tunde, puuvardad põlenud, liha söestunud, ahju plastmassist käepide oli ukse küljest lihtsalt ära sulanud. | |
Enely100![]() Abikokk 2008-07-15 21:28:54 |
Eeldan, et käib siiski selle teema alla. Nimelt hakkasin taas beseesid tegema (olen neid korduvalt teinud). Ja seekord kuidagi imelik. Läksid väga pruuniks, ei tahtnud paberi küljest lahti tulla ja maitsesid ka nats kummaliselt. Kuidagi muredad olid. Ja ma ei teinud mitte midagi eelmistest kordadest erinevalt. Kuna mina ju loomulikult ju süüdi olla ei saa, siis süüdistan mune - pole selliseid varem kasutan. Loll, kes vabandust ei leia! :D | |
Kiilike![]() Abikokk 2008-07-15 22:10:50 |
Mina olen see kes tihti paprika tšilliga segamini ajab - ja ei loe ka see et erinevatele riiulitele panen need purgid :/ Teine asi mis ka tihti vahetusse läheb on paprika ja kaneel :rolleyes: Päris mitu korda olen soolase toidu sisse pannud kaneeli. Õnneks ei ole veel midagi ära rikkunud aga mõnedel külalistel on saanud tavaks küsida:" ega toidu sees kaneeli pole" :D .Selle vahetuse käigus sain niipalju targemaks, et nt küülikut teen kaneeli ja mustade ploomidega alati. Üks peretuttav kes muidu kaneeli ei söö ,sõi küülikut ja kiitis, et oi kui hea kaste. Hiljem kui teada sai mis kastmes oli siis muutis veidi oma arvamust, et ega see nüüd nii hea ka polnud :D | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2008-07-15 23:04:35 |
Seoses tšilliga tuleb mul meelde kõige valusam äpardus :D Tegin lasanjet ja pudistasin tšillihelbeid sõrmede vahel kastmesse, seejärel silm sügeles ja mina muudkui mõtlemata sõrm silma ja sügama :o Oi kus siis sai kähku veekraan lahti keeratud, aga ei aitanud seegi, siis hoidsin lihtsalt jahedat rätikut silma peal kuni kergem hakkas (nii vist 2 tunni pärast sai silma jälle lahti teha). | |
JM![]() Abikokk 2008-07-16 11:23:36 |
Zapxpxau:
Olen ka teinud, korduvalt. Hakid tsillikauna ja unustad käsi pesta, natukese aja pärast läheb asi meelest ära ja siis topidki näppe silma ja mujale. Naljakas et inimene nii rumal on et sellest ei 6pi. Tegin lasanjet ja pudistasin tšillihelbeid sõrmede vahel kastmesse, seejärel silm sügeles ja mina muudkui mõtlemata sõrm silma ja sügama :o An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |