Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Mann
Abikokk
2008-05-12 15:05:43
ma panin eile kohvile suhkru asemel kohvi sisse, kuigi need täiesti erinevates purkides.
Pulavik
Abikokk
2008-05-12 16:47:49
Ma tegin kukleid- muidu poolitasin retseptis olevad ained, aga vett panin täiskoguse. Noh, selle peale läks jahu ka topelt, et ta üldse vormitava taina moodi tuleks. Aga kuklid olid söödavad, üllatus küll :)
Vandiste
Abikokk
2008-05-13 17:18:26
Hakkasin hommikul piimasuppi tegema, panin purgist piima potti ja kui see peaaegu oli keema läinud, keerasin kuumuse maha ning viskasin ka makaronid sisse. Ja mis ma siis 10 minuti pärast pliidilt võtsin? Õige vastus - kohupiima, vadaku ja selles ulpivad makaronid. Huvitav, et enne piima maitstes ei saanud arugi, et müredaks on läinud. Viisin selle kõige täiega komposti. Selline juhus oli tõesti esimest korda, seevastu piima ülekeemisi on pidevalt.
Tiina
Abikokk
2008-05-14 20:06:47
Kodus olid kaks tõeliselt kärbatanud banaani, otsustasin teha rummiga banaanikeeksi. Kuna banaane oli retseptis nõutust vähem, siis otsustasin kõike kolmandiku vähem võtta. Arvutasin uued kogused ilusasti välja. Panin rosinad rummiga likku, segasin kuivained kokku ja avastasin, et kodus pole ühtegi muna. Vastavalt mu vähendatud kogustele oleksin pidanud panema 1,3 suurt muna :) Õnneks oli külmkapis viimasest jäätiseteost alles kolm munavalget. Panin siis need ja suurendasin natuke võikogust. Teadsin, et kapis on pisike nutsakas kreeka pähklitega. Selgus, et muidugi ei ole, küll aga oli pisike nutsakas päevalilleseemneid. Asendasin ka selle. Jahu sai niikuinii suvaline kogus, sest mu kaal ei võimalda täppisteadust (116,6 g). Vormis jahtuda ei lasknud, lõin kohe noa sisse. Ühesõnaga, eirasin kõiki retseptis toodud juhiseid. Oi kui maitsev keeks tuli! :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Qsti
Abikokk
2008-05-14 22:21:19
Tiina:
Kodus olid kaks tõeliselt kärbatanud banaani, otsustasin teha rummiga banaanikeeksi. Kuna banaane oli retseptis nõutust vähem, siis otsustasin kõike kolmandiku vähem võtta. Arvutasin uued kogused ilusasti välja. Panin rosinad rummiga likku, segasin kuivained kokku ja avastasin, et kodus pole ühtegi muna. Vastavalt mu vähendatud kogustele oleksin pidanud panema 1,3 suurt muna :) Õnneks oli külmkapis viimasest jäätiseteost alles kolm munavalget. Panin siis need ja suurendasin natuke võikogust. Teadsin, et kapis on pisike nutsakas kreeka pähklitega. Selgus, et muidugi ei ole, küll aga oli pisike nutsakas päevalilleseemneid. Asendasin ka selle. Jahu sai niikuinii suvaline kogus, sest mu kaal ei võimalda täppisteadust (116,6 g). Vormis jahtuda ei lasknud, lõin kohe noa sisse. Ühesõnaga, eirasin kõiki retseptis toodud juhiseid. Oi kui maitsev keeks tuli! :)
Nii armas lugu!
Proua Simpson
Abikokk
2008-05-16 14:08:17
Püüdsin eile teha mousse au chocolat'd. Retsept 4 inimesele, aga soovisin teha ainult kaks portsjonit. Kõikidel muudel ainetel võtsin pool kogust maha, ainult ühe tassi espresso asemel panin kaks tassi. Nüüd otsin šokolaadi-kohvikoogi retsepte, et hea mögin niisama raisku ei läheks. :D
Kardemon
Abikokk
2008-05-16 14:51:26
viimati lahjendasin želatiini.. 0,5dl asemel kasutasin 0,5 l vett.... hea, et seda muu seguga ära ei seganud ja ikka tähele panin oma viga. jooksin siis keset koogitegu poodi uue želatiini järgi. kringel on tooreks jäänud seest, sest pealt tundus juba nii ilus pruun. puutikuga katsetades jäi sinna külge küll midagi aga arvasin et see on juust kringli seest :D (siis saigi kringel ema õpetuse järgi tükkideks lõigatud ja ahjuplaadile pandud - kõlbas süüa küll) muffinid oled aga liiga ära kõrvetanud see-eest. võtsin prooviks ühe väja ja tundus selline vedel seest, niiet jätsin nad veel ahju... hiljem tuli meelde et muffinite sees mustikad peavadki ju sellised vedelad jääma... ja see marjade osa oligi hea.. aga ümbert mitte just väga :) beseeküpsiseid tehes lisasin munavalgetele liiga vara suhkru, niiet tordipritsi kogu massi panemine oli tühi töö - hirmsasti tilkus kõik laiali ning pannil vajusid ühtlasteks plönnideks (hiljem siiski maitsvad ;) ) korralikku hirsiputru pole ma siiamaani suutnud valmis keeta... :( eks neid apse tuleb vast veel... aga õnneks õnnestumised on ikka ülekaalus ;)

http://kardemon.blogspot.com

Lentsik
Kokaõpilane
2008-06-11 06:11:41
Keedame sageli suppi nii, et jätame üsna mitmeks tunniks kondid või supikana kõige nõrgema kuumusega pliidile. Ükskord panime enda arvates jälle niimoodi kanasupi üles ja läksime rahumeeli turule, seal aga hakkas justkui kahtlus närima, et kas ikka sai kuumus maha keeratud: noh koju jõudes oli ka kana potis mustaks kõrbenud ja kana ja potti ei olnudki enam võimalik teineteisest lahutada ...
Juc
Abikokk
2008-06-11 08:39:52
Minul juhtub köögiapse iga päev kui askeldan suvila köögis - ahi ja pliit on seal mul aeglased ja kogu elu toimub õues. Niisiis juhtub iga päev, et unustan söögi pliidile. Eelmisel nädalal võtsin tund aega peale toidu ahju panemist lapse tellitud soojad juustusaiad ahjust välja süsimustana. Samuti sai paar korda keedetud kivikõvasid munasid. Ja üks risotto põhja kõrvetatud. Õues lihtsalt ei tule meelde, et selline asi olemas on nagu toit. :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Metsvaarikas
Abikokk
2008-06-16 10:43:04
See ei juhtund minuga vaid mu sõbraga, kes mulle õhtusööki valmistas. Pipra asemel uhas ahju forellile jahvatatud kardemoni. Maitse ei olnudki hull.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>