Retsepti lisamiseks peate sisse logima!

Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Gegegerda
Abikokk
2008-06-28 19:28:57
Ragne:
minul juhtus üks meeldejääv äpardus siis, kui hakkasin kokanduse vastu alles huvi tundma ning esimesi retsepte sai katsetatud. Tegin porgandikooki, retseptis oli aga viga 1 teelusika soola asemel oli kirjutatud 1 detsiliiter soola, mina muidugi sellele ei mõelnud, et oi kui palju soola ning lisasin ilusti nõutud koguse taignale. Pärast kooki sööma hakates oli aga soola küllaga tunda ning alles siis sain pihta et retseptis oli mõeldud 1 teelusikatäit. Kook leidis kahjuks kohe tee prügikasti.
Lahe seik, aga ma ei saa aru, kuidas keegi saab taigna ilma eelnevalt maitsemata ahju panna. Mul läheb alati osa taignast suhu ka (võib-olla on see minu viga) ;)

www.gegegerda.blogspot.com

Ragne
Abikokk
2008-06-28 20:01:26
Pille:
Ragne:
Tegin porgandikooki, retseptis oli aga viga 1 teelusika soola asemel oli kirjutatud 1 detsiliiter soola, mina muidugi sellele ei mõelnud, et oi kui palju soola ning lisasin ilusti nõutud koguse taignale. Pärast kooki sööma hakates oli aga soola küllaga tunda ning alles siis sain pihta et retseptis oli mõeldud 1 teelusikatäit. Kook leidis kahjuks kohe tee prügikasti.
Kontrollisin hirmunult kõik siinse retseptikogu porgandikoogi retseptid üle. Kõikjal olid õnneks soolakogused teelusikatega ikka märgitud :D Oeh, milline kergendus! :D
See retsept oli pärit esimestest Selveri köögi retseptilehtedelt. Mul see porgandikoogi retsept veel alles ka... hea meenutada ja naerda. Taigna maitsmisest niipalju, et kuna olin kokanduses üsna roheline alles, siis järeldasin, et ju hiljem, kui kook ahjust tuleb tõmbub soolasus tagasi.....algaja tarkus :D

www.kokkama.ee

Mann
Abikokk
2008-06-28 22:27:32
Gegegerda:
Ragne:
minul juhtus üks meeldejääv äpardus siis, kui hakkasin kokanduse vastu alles huvi tundma ning esimesi retsepte sai katsetatud. Tegin porgandikooki, retseptis oli aga viga 1 teelusika soola asemel oli kirjutatud 1 detsiliiter soola, mina muidugi sellele ei mõelnud, et oi kui palju soola ning lisasin ilusti nõutud koguse taignale. Pärast kooki sööma hakates oli aga soola küllaga tunda ning alles siis sain pihta et retseptis oli mõeldud 1 teelusikatäit. Kook leidis kahjuks kohe tee prügikasti.
Lahe seik, aga ma ei saa aru, kuidas keegi saab taigna ilma eelnevalt maitsemata ahju panna. Mul läheb alati osa taignast suhu ka (võib-olla on see minu viga) ;)
minul on näiteks ainult mõni üksik tainas, mida maitsen-söön, enamuse panen lihtsalt ilma maitsmata ahju.
Gegegerda
Abikokk
2008-06-29 11:12:23
Mann:
minul on näiteks ainult mõni üksik tainas, mida maitsen-söön, enamuse panen lihtsalt ilma maitsmata ahju.
no siis ikka vist minu viga..

Gegegerda
Abikokk
2008-06-29 12:47:01
Noo, ma saan jälle siia kirjutada. Nimelt läks mul just šokolaad mikrolaineahjus kõrbema. Ei te küll, kust ma selle tarkuse võtsin, et seda seal sulatada :( Lisaks peaks mainima, et šokolaadi sulatamine on mul vist elus ainult üks kord päriselt hästi välja tulnud (no ega ma palju proovinud ei ole, sest kui midagi sellega juhtub, siis olen ikka kaua enda peale solvunud, et mida ma raiskan sellest šokolaadist). See üks kord tuli välja vesivannis ja siis kallasin sinna sisse pisut piima ka, et see päris kõvaks pärast ei läheks kuna šokolaad oli mõeldud terve koogi katmiseks ja siis oli parem lõigata.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-29 12:56:59
Gegegerda:
Noo, ma saan jälle siia kirjutada. Nimelt läks mul just šokolaad mikrolaineahjus kõrbema. Ei te küll, kust ma selle tarkuse võtsin, et seda seal sulatada :(
Šokolaadi sulatada võib mikroahjus küll, aga seda tuleb teha madalal võimsusel ja iga minuti järel kontrollida (st šokolaadi segada), et kas on juba pehme või veel mitte..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gegegerda
Abikokk
2008-06-29 13:04:14
Pille:
Gegegerda:
Noo, ma saan jälle siia kirjutada. Nimelt läks mul just šokolaad mikrolaineahjus kõrbema. Ei te küll, kust ma selle tarkuse võtsin, et seda seal sulatada :(
Šokolaadi sulatada võib mikroahjus küll, aga seda tuleb teha madalal võimsusel ja iga minuti järel kontrollida (st šokolaadi segada), et kas on juba pehme või veel mitte..
Nojah, ma umbes selle õpetuse järgi tegingi. Kusagilt olen lugenud, et keegi sulatas šokolaadi kilekotis ja siis oli hea pritsida sealt seest. Äkki oli hoopis see kilekott siis, mis kõrbema läks sest mul on mikroahi 600W peal ja ei läinud kahte minutit, kui see juba pealt tumemustaks läks. Oi ma sain valesti aru vist, oleks pidand ikka 400W peale panema. Oh mind blondiini.

Gegegerda
Abikokk
2008-06-29 13:08:36
Lause "kuumuta 650W juures poole võimsuse juures" jääb mulle veidi arusaamatuks :/.. Kas siis peab keerama 325 peale või mis?

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-29 13:23:39
Gegegerda:
Lause "kuumuta 650W juures poole võimsuse juures" jääb mulle veidi arusaamatuks :/.. Kas siis peab keerama 325 peale või mis?
Enamus mikroahje on (vähemalt olid ca 5 aastat tagasi) 650W võimsusega. Pool sellest on siis tõesti midagi 300W kanti :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gegegerda
Abikokk
2008-06-29 13:49:39
Pille:
Gegegerda:
Enamus mikroahje on (vähemalt olid ca 5 aastat tagasi) 650W võimsusega. Pool sellest on siis tõesti midagi 300W kanti :)
Aitäh abi eest. Mul on 800W, siis ma panen 400-ja peale. Proovin siis uuesti, käisin ruttu poes uue šoksi järel :D

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>