Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Kardemon
Abikokk
2008-08-18 11:34:52
tahtsin teha õhtuks küllaminekuks kiirelt muffineid. uurisin veel natuke teisi muffiniretsepte- et välja tuleks ikka ilusad.... võtsin siis munad, lisasin suhkru... tundus kuidagi palju viimast.. .selline paks mass oli kohe vlmis... et siis 1,5dl suhkru asemel (muidu olen pannud 1 dl) panin 2 muna kohta 2,5dl... :O no ja sealtmaalt läks nihu... hakkasin panema siis ka rohkem muid asju... muffinif valgusid üle vormiäärte ja näevad välja nagu jubedad käkid.... maitse on muidu hea.. külla neid aga ei vii.... ülejäänud taigna panin keeksivormi... eks näis mis sealt siis tuleb. ilmselt lähen poest läbi, et midagi kaasa haarata külakostiks... nagu ikka - tahtsin kõige paremat aga...... tasub jääda ikka järeleproovitud retseptide juurde kui midagi kiirelt teha vaja on.... tuli veel meelde, et üks ilus muffin mis ahjus üle äärte ei vajunudki... see kukkus mul tagurpidi põrandale.....

http://kardemon.blogspot.com

Täpik
Abikokk
2008-08-19 11:05:55
Kõige valusam kogemus pärineb teismelise ajast, kui moes oli pikk tukk. Enam ei mäleta, mida vahustasin, aga igal juhul õnnestus kausi kohale kummardudes tukk vispli vahele saada. Kõik käis väga kärmelt ja kohe ei saanud arugi, mis suure kolksuga vastu mu pead lendas. visplid paindusid ära ja tukk tuli nudida ning peas oli ka muhk ja lohk. Seega tuleb kokamüts mõnikord tõesti tuluks... :rolleyes: kõige kurvem oli, et miksereid polnud tollel ajal kerge saada, purunud isend pärines Saksa DV ja oli igati tubli, mida ei saa kahjuks väita järgmise Skandinaaviamaast pärineva riista kohta.
Katja
Abikokk
2008-08-19 12:22:54
maitsestasin ükskord praekartuleid soodaga.. edaspidi maitsen, kui kahtlus tekib, millise pulbriga parasjagu tegu...

http://koogel-moogel.blogspot.com

Sussukas
Abikokk
2008-08-19 14:37:55
Mina tegin eelmine nädal seeni. No ja ega mul meelde tuld äädikat lisada. Panin siis purkidesse ära ilusti ja hakkasin koogi jaoks rosinaid otsima- siis lendas mulle kaela sealt äädika pudel. No mis siis ikka. Seene tegu otsast peale :P

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Reglisse
Abikokk
2008-08-19 21:47:38
minu suurimad apsakad, olid kui tuttavate juures usas olin ja seal süüa tegin..vaatan mina mingi valge kala kapis, sellised suured tükid mingi hawaii kala , siiamaani nime ei tea..no ma siis üritasin seda natuke marineerida ja siis grillida plaadil nagu tuunikala...aga mis süüa pärast ei sündinud oli kala. Isegi kahvel ei läinud sinna sisse mitte Teine seik oli see kus avastasin et kapis on tatart et ma siis keedan tatart salati jaoks, panin ikka kõvasti soola ka, (enda arust et ma ju vahetan vett ka, ja mul jääb tatat mage kogu aeg)..aga see asi hakkas väga kiiresti keema pudrutaoliseks..ja lõpuks nägi välja nagu pruun mannapuder,,ja oi kui soolane..nii et sellest salatit ei saanud ka. pärast sain teada et oli see asi vist kasha üleüldse mingi muu ja väga hea asi Ja tegin vahvleid tainas valmis ja küpsetama hakates avastasin et vahvlimasin katki...nii et sai hoolega pannkooke
Mann
Abikokk
2008-08-20 10:09:15
munad on täiesti võimalik ilma veeta keema panna...
Cosmonaut
Kokaõpilane
2008-08-22 12:33:10
Mina tegin ükskord kisselli, suht algaja olin veel ja üritasin kõike jube tähelepanelikult retsepti järgi teha. Ja suur oli üllatus, kui üldse kohe süüa ei kõlvanud. Alguses ei saanud ka aru,, et mis viga on. Aga lõpuks mõistsin - olin topsid segi ajanud ja tärklise asemel soodat pannud :( :D

[color=red]Seif[/color] garanteerib turvalisuse – parimad [color=red]seifid[/color], [color=red]

Frieda
Abikokk
2008-08-22 21:43:43
Panin saumikserile vahustamisotsiku külge ja hakkasin suhteliselt kitsas ja kõrges topsis muna vahustama. Et tavaliselt kasutan muna vahustamiseks tavalist mikserit, siis olin jõudnud unustada, mismoodi käitub (pealegi pea maksimumvõimsusele reguleeritud) saumikser, kui teise käega kõnealust anumat kinni ei hoia. Neljast munast jäi järele vast kaks, ülejäänu oli laiali mööda kööki ja minu riideid... Mõni nädal tagasi hakkasin muffineid tegema. Kõik ilus-tore, vaatasin küll, et tainas on paksuvõitu ja veidralt nätske, aga noh, las ta olla pealegi. Muffinid ahjus, hakkasin nõusid pesema, siis meenus, et hmmm... või jäi ju panemata. Kõlbasid süüa siiski, isegi järgmisel päeval ei olnud veel päris saepuru.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-22 21:46:10
Frieda:
Mõni nädal tagasi hakkasin muffineid tegema. Kõik ilus-tore, vaatasin küll, et tainas on paksuvõitu ja veidralt nätske, aga noh, las ta olla pealegi. Muffinid ahjus, hakkasin nõusid pesema, siis meenus, et hmmm... või jäi ju panemata. Kõlbasid süüa siiski, isegi järgmisel päeval ei olnud veel päris saepuru.
Seda juhtub minuga tihti. Enamasti leian tassitäie kergelt tahkunud sulavõid järgmisel või ülejärgmisel päeval mikroahjust :( Viimati juhtus nii ca nädal tagasi - aga õnneks selgus, et need muffinid olid ka ilma võita maitsvad :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tullia
Abikokk
2008-08-25 14:14:26
Just avastasin, et clafoutis on ahjus küpsemas, aga koor seisab kapis :)

Tullia jutukesed

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>