Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Seenekas
Abikokk
2008-09-08 14:26:16
Mul natuke muinasjutu moodi jutt. Sõbranna helistas ema juurest, et kuidas teha kohvi. Masinat pole ja presskannu ei leia ka. Nojah. Õpetasin siis, et lasku vesi keema, kallaku kruusi ja pangu paar teelusikatäit kohvi. Lasku 10 min. tõmmata, siis peaks valmis olema. Poole tunni pärast sain teada, et oad ei ole veel lahustuma hakanud. (Ja kohviube oskas ta kohviks ainult sellepärast pidada, et purgi peal oli kirjas ja lõhn oli ka kohvi oma olnud)
Tullia
Abikokk
2008-09-19 22:59:16
Minu viimase päeva fopaad on olnud seda sorti, et avastan puuduvat aine,mis peaks kindlasti olemas olema. Eile õhtul tegin torti, tordi sisse jagus želatiini, kuid katteks tarretist teha enam ei saanud. Täna tahtsin enne külaliste tulekut peedipirukaid teha. Eile ostsin sinihallitusjuustugi valmis ja röstisin peedid ära. Täna olid tainaruudud ahjuplaadil, peedid peale sätitud, kuid see mida ei olnud, oli hallitusjuust. Jätsin selle ilmselt poodi, sest ei meenunud küll, et oleks seda poekotist külmkappi pannud. Seda poodi jätmist on minuga ennegi juhtunud.

Tullia jutukesed

Seenekas
Abikokk
2008-09-26 10:54:32
Kas ta nüüd just sellena kirja läheb, mis pealkirjas, aga mõtlesin, et mu teflonkattega praepann on omadega õhtul, sest viimati kotlette tehes jäid nad kõik kinni ja siis muidugi ka lagunesid, kui pöörama hakkasin. Millegipärast rikkus hirmsasti tuju ja nii jäigi pann süüdi. Kuid - hommikul lõin silmad lahti ja tuli meelde hakklihateema, äkki oligi see kehv hakkliha... No tänu teile saab pann uue võimaluse.
Mann
Abikokk
2008-10-18 12:03:25
Hommikul tahtsin härjasilma teha ja lõin omast arust mune pannile, ise sibulat käes hoides ja mõeldes, et mis paganama munal nii kõva koor on.
Enely100
Abikokk
2008-10-18 16:15:33
Mann:
Hommikul tahtsin härjasilma teha ja lõin omast arust mune pannile, ise sibulat käes hoides ja mõeldes, et mis paganama munal nii kõva koor on.
sai mõnusa kõhutäie naerda :D:D
Seenekas
Abikokk
2008-10-19 10:54:39
Olen avastanud, et hajameelsusest hakkan muna prügikasti kohal katki lööma. Siiani on ikka koogikausini jõudnud.
Liiseli
Abikokk
2008-10-22 00:46:05
Tegin tarte tatin'i vana panniga, millel vars oli ära tulnud. Aga unustasin, et varre asemel oli väike auk. No ja sellest august tilkus suhkrusiirup ahju põrandale :( Kärsakat kujutate ette? See polnud veel kõik. Enne, kui midagi ette jõudsin võtta, lahvatas ahjupõrandale tilkunud siirup põlema... Pärast hetkelist paanikat tabasin ahju vooluvõrgust välja lülitada ja pannilabidaga kraapides tule kustutada. Pärast oli küll lõbus, aga kui ahjus leegid lahvatasid, eriti mitte...
Seenekas
Abikokk
2008-10-23 10:03:32
Sõidan parasjagu autoga värava ette, mees kõik juba välisukse vahel vastas, mina rõõmus, kui helistab turvafirma, kas vaja patrull saata. Mis siis juhtus. Mees otsustas tatart keeta. Pani õli potti, tule alla (gaasipliit) ja unustas NATUKE ära ja siis läks see VEIDIKE põlema. Ilusti leekidega. Nojah, suitsuandur läks tööle, siis tuli ruttu meelde. Pott muidugi süsimust ja tuju mõlemal paha. Ilus niklikarva pott oli. Tatra isu ka läinud. Hakkasin siis valmisolevat toitu soojendama ja mees kadus minu arvates kuhugi mossitama. Varsti saabus ta-ta-ta-taa tagasi ja säras näost samamoodi kui uuesti läikiv pott. Oli töökojas vildikäiaga üle käinud ja jälle korras. Ja uksel ei olnudki minu pärast, vaid õhutas...
Tiina
Abikokk
2008-10-23 10:22:24
Laps tahtis kisselli, panin rabarbri koos veega keema ja läksin tuppa arvuti taha. Kui ükskord nii muuseas kööki tagasi jõudsin, oli kogu vesi ära keenud ja poti põhjas must ollus. Vaatame, kas saab puhtaks, praegu on pott veel leos :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Netcat
Abikokk
2008-10-30 15:26:34
Siia otsa sobib ilusasti jutt sellest, kuidas ma teevee põhja kõrvetasin. Panin terve katlatäie vett tulele, istusin arvuti taha ootama, millal keema läheb. Jäin midagi tundideks lugema. Siis hakkas köögist kostma kummalisi hääli. Vaatama minnes leidsin auru täis köögi ja kuivalt tulel praksuva teekannu, mille kaanel olev plastmassist nupp oli pelmeenikujuliseks sulanud. Ja ühel hommikul unise peaga tegin endale kohvi niiviisi, et panin suhkrutüki tassi, valasin kuuma vee peale ja jätsin "tõmbama". Kuidagi lahja tuli.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>