Frieda![]() Abikokk 2008-11-15 12:25:15 |
Sisetunne ütleb teine kord õigeid asju ette ;) Kallasin (klaaskausist) koogitainast pannile, äkki käis peast läbi mõte, et mis siis, kui ma kausi käest maha pillan. Noh, ei pillanud, aga minut aega hiljem lendas küünarnukimüksust põrandale kapi peal seisnud presskann (loomulikult kohvi täis). Kõigepealt läks kook ahju ja siis hakkasin mõtlema, mismoodi ma nüüd põrandalt selle lainetava kohvipaksust ja kildudest koosneva sodi üles korjan. | |
Zoozi![]() Abikokk 2008-12-10 14:59:35 |
Teen mina täna kooki - segan potis suhkruga kondenspiima, lisan suhkrut ja kõige tipuks veel valget šokolaadi. Ise mõtlen veel, et ikka jube läila värk. Loen retsepti uuesti läbi, näe vanillisuhkur ka vaja panna. Loen korra veel ja mis kirjas, kondenspiima asemel kookospiim :D Hakkasin siis otsast peale, see kord aga kookospiimaga. Nüüd vaja veel mõelda, mida selle jube magusa massiga teha. | |
Marju![]() Abikokk 2008-12-10 17:58:47 |
Teate, see pole üldse lõbus juhtum, aga olen harjunud panema ahju asju küpsema, kui välja lähen. Üks päev oli eriti kiire, panin juustukoogi ahju ja jooksin minema. Mees oli kodus ja pidi üsna varsti ahju temperatuuri muutma. Helistab siis mulle, et mis sa seal potis praed? No ma olin koogi ahju pannud ja siis allesjäänud munavalge tahtsin koerale praadida, selle olin ka lihtsalt gaasipliidil siis praadima jätnud. Brrrr... Ja äärepealt oleks järjekordne mokakann ilma veeta kuumutamise läbi hukka saanud. Taipasin viga õnneks ok ajal. Kiirustamine lõppeb minu puhul alati kõikvõimalike jamadega. | |
Tiina![]() Abikokk 2008-12-10 21:06:50 |
Tegin jäätist ja sellest teadupärast jäävad munavalged üle, nii valisin nende kasutamiseks kookosmakroonid. Munavalge ja -kollase eraldamisel suutsin munakollase samuti taigna sisse kukutada. Kuna enam midagi parata polnud, segasin selle ilusti taignasse, mis nüüd tuli muidugi väga vedel. Lisasin lusikatäie maisitärklist, kuigi see mingit märgatavat mõju ei avaldanud. Ahjuplaadile tõstsin lusikaga nagu pannkooke. Küpsedes valgus suurem osa kokku ja vähe liiga pruuniks läksid ka. Aga maitsel polnud viga - saidki krõbedamad niimoodi :) Ahjaa, mingi osa võis olla ka sellel, et mul kookoshelbeid pisut vajalikust vähem oli.
Ja jäätisesse läheb nüüd ainult 1 munakollane :( Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Riinyke![]() Kokaõpilane 2008-12-10 21:43:54 |
Me tegime sõbrannaga sushit. Sõbranna ladus vetikalehele kraami ja mina hoolitsesin kestva loba eest. Korraga sõbrants märkab, et oli kogu riisi hoolikalt vetikalehe asemel hoopis bambusmatile määrinud :) Keegi pole patrioot tühja kõhuga. |
|
Pisi-Pisi![]() Abikokk 2008-12-11 00:59:35 |
Tegin purukooki - puru alla, marjad ja kohupiim peale, purukiht kõige peale. Kui kook ahjust välja sai võetud ja lauale pandud, tuli meelde, et ja-jaa, eelmine kord panin ma purukihi peale ka. Nüüd võtan hoogu, et purust uus kook teha.
Raseduse uued mõõtmed :D Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Fre![]() Abikokk 2008-12-23 18:44:51 |
Hakkasin tegema tordi jaoks biskviitpõhja. Kuna polnud retsepti varem kasutanud, ajasin kohusetundlikult näpuga järge. Segada kokku kõik kuivained. Segasin. Lüüa munad lahti, vahustada. Oot. Aga suhkur pole kuivaine vaid oleks pidanud munade vahustamise juures abiks olema. Mina vaatasin et ühed "kuivad" ained kõik ja panin suhkru kuivainete sekka. OK. Kõik uuesti. Kui kellelgi on ettepanekuid mida teha seguga jahust, suhkrust, kakaost ja küpsetuspulbrist, anke teada. Narr ära ka visata. Aga enamus retsepte tahavad ikka suhkru kasutamist kas munade või siis või vahustamiseks. | |
Tiina![]() Abikokk 2008-12-23 18:51:45 |
Nüüd vist juba hilja, aga mina oleksin need munad ilma suhkruta ära vahustanud ja ikka biskviiti üritanud teha. Aga kuna sul nüüd juba valmis segu, siis sinna võiks näiteks hapukoort ja sulavõid lisada ja miskit vormikoogilaadset teha. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Mann![]() Abikokk 2009-01-06 17:48:23 |
Täna sõber soovis, et teeksin neile "Panama cake". Kirjeldas kui pehmet taigent marjadega. Lõpuks taipasin, et jutt käiv Pavlova koogist. | |
Liisu![]() Kokaõpilane 2009-01-06 22:46:20 |
Kunagi kooli ajal tegin ise esmakordselt riisi millegagi panni peal. Kuna mul ema alati tegi riisi mitte eraldi potis, vaid lihaga koos pannil, siis oli mul meeles, et ta valas riisi pannile ja praadis. Mina siis ka ja mõne aja pärast vaatan, et see riis on juba pruun, aga täiesti kõva. Helistasin lõpuks empsule, kes ütles, et vala nüüd see prügikasti ja tee uus ja keev vesi ka peale... päris piinlik oli. Ei mäleta, kui vana, aga mitte enam algkoolilaps kindlalt. | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |