Frieda![]() Abikokk 2009-01-07 10:31:04 |
Kui korraks kausiservale toetatud saumikser pikali kukub, siis loomulikult otse laual oleva muna peale, nii et laud on muna ja koori täis. :| Tainas pidi leppima väiksema munakogusega, sest muidugi oli see ka viimane muna. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-01-07 10:51:57 |
Liisu:
Minu isa on "tüüpiline eesti mees", kes end naiste töödega ei vaeva, kuna endal kolm naist kodus (ema, mina ja mu õde). Aga aeg-ajalt on temagi süüa tegema pidanud. Mingeid lihtsamaid asju ta nüüd vast praadida ikka oskab (no ja šašlõkki küpsetab loomulikult tema), aga minevikust sellised kaks seika (ema oli kuskil ära ja isa tegi tütardele süüa):
1) isa pani toored (st kuivatatud) makaronid pannile ja hakkas praadima. (No ju oli näinud, et ema makaronid pannile pani; seik, et ema keedetud külmad makaronid sinna pani, oli kahe silma vahele jäänud) :D
2) isa hakkas mannaputru keema. Piim kenasti kuumaks, siis sõristas juurde nii palju mannat, et puder paraja paksusega tundus. Ja SIIS hakkas manna paisuma :)
Kunagi kooli ajal tegin ise esmakordselt riisi millegagi panni peal. Kuna mul ema alati tegi riisi mitte eraldi potis, vaid lihaga koos pannil, siis oli mul meeles, et ta valas riisi pannile ja praadis. Mina siis ka ja mõne aja pärast vaatan, et see riis on juba pruun, aga täiesti kõva. Helistasin lõpuks empsule, kes ütles, et vala nüüd see prügikasti ja tee uus ja keev vesi ka peale... päris piinlik oli. Ei mäleta, kui vana, aga mitte enam algkoolilaps kindlalt. |
|
Nipitiri![]() Abikokk 2009-01-07 12:27:24 |
Pille:
No mannapuder ongi ju tegelikult kokakunsti kõrgem pilotaaž, õige paksuse timmimine ja tükioht ja muud karid... ;) 2) isa hakkas mannaputru keema. Piim kenasti kuumaks, siis sõristas juurde nii palju mannat, et puder paraja paksusega tundus. Ja SIIS hakkas manna paisuma :) |
|
Amööb![]() Abikokk 2009-01-07 12:52:39 |
Pille:
See on klassika :D Mul sõbrannal ka nii ükskord juhtus ja ristisime selle mannatükiks. Nüüd ikka vahest norimise pärast küsin, et mis pidulaud see ilma mannatükita on :D 2) isa hakkas mannaputru keema. Piim kenasti kuumaks, siis sõristas juurde nii palju mannat, et puder paraja paksusega tundus. Ja SIIS hakkas manna paisuma :) Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Tiina![]() Abikokk 2009-01-07 14:38:47 |
Jajaa, minu superkokast vanaema rääkis, kuidas ta üsna peale abiellumist hakkas koos abikaasaga kruubiputru tegema. Panid potti vett ja sama palju kruupe. Ning seejärel muudkui tõstsid neid kruupe sealt potist teistesse anumatesse. Lõpuks olid kõik olemasolevad nõud kruupe täis, aga potis ikka veel liiga palju :D Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Evka![]() Kokaõpilane 2009-01-30 14:30:05 |
See juhtus küll juba tükk aega tagasi, ülikooli ajal. Hakkasin kilest petipakki lahti lõikama. Hoidsin nurgast kinni ja kääridega lõikasin. Aga lõikasin juhtumisi selle sama nurga millest kinni hoidsin ja toetuseta petipakk kukkus plärtsuga maha, tekitades köögis ühe suuremat sorti petiplahvatuse. Pole setud küll otseselt kokkamisega, kuid köögi põrandat, seinu ja kõikvõimalikke ning võimatuid muid kohti andis puhastada veel pikka aega. | |
JM![]() Abikokk 2009-01-30 14:33:54 |
Evka:
Minul tavaliselt hooletumad pakiavamised lõpevad kättelõikamisega. Nii kääride kui noa puhul :P
Ja siis kui hakkan plaastrist tükki võtma, lõikan ennast veel korra katki, oo irooniat. See juhtus küll juba tükk aega tagasi, ülikooli ajal. Hakkasin kilest petipakki lahti lõikama. Hoidsin nurgast kinni ja kääridega lõikasin. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Riinyke![]() Kokaõpilane 2009-01-30 22:45:25 |
Ma lõikasin ükskord mozzarella juustu ja toetasin näpuga noa seljale et lõikamist intensiivistada. Mu üllatus oli suur kui juustu asemel lõikasin sõrme,sest nuga oli valet pidi käes. Tegu oli väga vana praenoaga, mis oli aastate jooksul väga ära kulunud( lugematud teritamise korrad), kuid majapidamise kõige teravam lõikeriist(mitte et teised noad oleksid nürid olnud). Väga vastik ja sügav haav oli. Keegi pole patrioot tühja kõhuga. |
|
Pisi-Pisi![]() Abikokk 2009-02-03 18:55:54 |
Retseptis on kirjas: prae võis porru pehmeks. Panin siis või sulama, ise hakkasin porrut hakkima. Ühel hetkel oli köök paksult kibedat suitsu täis - või läks kõrbema. Poole tunni pärast, kui suurem suits hajutatud, astub mu mees sisse. Tõmbab ninaga ja küsib: "Kas sa oled jälle (!) plastmassi sulatanud?"
:rolleyes: Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Dee![]() Abikokk 2009-02-03 20:30:39 |
*Hakkasin Pavlovat tegema. Eraldasin kollased valgetest, jätsin kollased kenasti toatemperatuurile soojenema ja valged panin korralikult sügavkülma. Kui munakollaseid juba suhkruga vahustasin, alles siis sain aru. *Mehega vaaritasime ükskord raamenit. Selleks tegime kanapuljongit niimoodi, et kurnasime puljongi läbi sõela otse kraanikaussi. *Panin rosolje jaoks ostetud vaakumis keedupeedid uuesti keema. *Eile vajasin klaasitäit soolvett, mille jaoks oleks olnud vaja teelusikatäis meresoola klaasi keeduvee kohta. Mul on laual suur läbipaistev purk jämeda meresoolaga. Lasin vett keedukannus keema, tegin purgi lahti ja kallasin triiki kuuma vett täis. Purgis oli umbes veerand kilo soola. Edit: Ahjaa, ükskord kaunistasin "kasuka"-salatit niimoodi, et hapukoorekihi peale lõin toore muna. | |
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |