Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Dots
Abikokk
2008-08-30 21:54:56
No nii...Tahtsin küpsetada Thredahlia šokolaadi-brioche. Kenasti õhtul taigna hakkama panna, et hommikul kohvi kõrvale maiustada... Ei tea, kus mu silmad olid, aga lugesin retseptist 0,8 l mitte 0,8 dl. Õnneks ei valanud kohe kogu vedelikku jahu hulka (aga palju sai küll :O). Ise mõtlesin veel, et mis taigna sõtkumisest saab jutt olla... Igal juhul saab minu pere nüüd paar plaaditäit pärmitaigna põhjal õunapirukat. :P Järgmine nädalavahetus tuleb uus katsetus! :D
Ussicke
Abikokk
2008-08-30 23:29:59
Ära mine tehnikat käppima ja ära kuula sihukeste inimeste nõuandeid söögi asjus, kellelt sa muid nõuandeid ka kuulda ei võta. Mul nimelt õnnestus onu käest kuuldud näpunäite järgi kõva leib mikrolaineahjus veel kõvemaks känkraks kõrvetada. Onu ütles, et mikrokas on imemasin, et pane aga kuivanud leivakannikas sisse ja välja võtad parajalt pehme leiva. Proovisin - õnnetuseks tööl. Mikrokas jäi ellu, leib läks prügikasti, aga seda kõrbehaisu sai lausa kaks päeva kontorist välja luftitada.
Marju
Abikokk
2008-09-05 19:41:37
Ma olen kogu aeg hullult hajameelne olnud ja nii kui ennast köögis kiiremini liigutama hakkan, kõik asjad lendavad ja lähevad üldse untsu. Aga tundub (arvan, et seoses lapsevanem olemisega) et olen natuke paranenud. Näiteks ükspäev kõndisin rahulikult piimapakk käes prügikasti poole ja enne kui jõudsin paki prügikasti visata, raputasin äkki pead ja ütlesin rahulikult "ei", keerasin ringi ja panin selle hoopis külmkapp. Vot selline enesekontroll tuleb kusagilt :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-06 22:08:36
Kui kokaraamatus on kaks koogiretsepti kõrvuti ära toodud, siis on täiesti võimalik võtta võikogus ühest retseptist ja ekslikult suhkrukogus teisest retseptist (ning seda märgata alles siis, kui suhkur ja või on kenasti kreemjaks vahustatud). Õnneks 125 lisagrammi suhkrut sel korral _väga_ halvasti ei mõjunud :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marie
Kokaõpilane
2008-09-07 00:14:44
Teine variant: Kui mõtled retsepti peas kahekordistada / poolitada, siis kindlasti kolmanda-neljanda komponendi juures võtad ikka esialgses retseptis antud koguse. Ussicke: Mina olen muide leivaviilu mikros pehmemaks saanud küll - nii et teoreetiliselt on see siiski võimalik. ;)
Gegegerda
Abikokk
2008-09-07 10:14:56
Ussicke:
Ära mine tehnikat käppima ja ära kuula sihukeste inimeste nõuandeid söögi asjus, kellelt sa muid nõuandeid ka kuulda ei võta. Mul nimelt õnnestus onu käest kuuldud näpunäite järgi kõva leib mikrolaineahjus veel kõvemaks känkraks kõrvetada. Onu ütles, et mikrokas on imemasin, et pane aga kuivanud leivakannikas sisse ja välja võtad parajalt pehme leiva. Proovisin - õnnetuseks tööl. Mikrokas jäi ellu, leib läks prügikasti, aga seda kõrbehaisu sai lausa kaks päeva kontorist välja luftitada.
Mina olen teinud leiba pehmemaks nii, et teen käe märjaks ja siis pritsin natuke vett leiva peale ning seejärel mikrolaineahju. Minumeelest töötab.

www.gegegerda.blogspot.com

Enely100
Abikokk
2008-09-07 13:58:12
Gegegerda:
Mina olen teinud leiba pehmemaks nii, et teen käe märjaks ja siis pritsin natuke vett leiva peale ning seejärel mikrolaineahju. Minumeelest töötab.
mina olen saiakest mikros pehmeks teinud...seda ei tohi aint kaua kuumutada ja kohe tuleb ära süüa, sest muidu muutub täiesti kõvaks
Marju
Abikokk
2008-09-08 10:38:18
Pille:
Kui kokaraamatus on kaks koogiretsepti kõrvuti ära toodud, siis on täiesti võimalik võtta võikogus ühest retseptist ja ekslikult suhkrukogus teisest retseptist (ning seda märgata alles siis, kui suhkur ja või on kenasti kreemjaks vahustatud). Õnneks 125 lisagrammi suhkrut sel korral _väga_ halvasti ei mõjunud :D
Või siis, et lahti on kaks nami-nami retsepti, kumbki eraldi saki (inglise keeles tab :)) all.. No ja siis alustad ühega ja lõpetad teisega ja...
Aurora
Abikokk
2008-09-08 12:36:07
Enely100:
Gegegerda:
mina olen saiakest mikros pehmeks teinud...seda ei tohi aint kaua kuumutada ja kohe tuleb ära süüa, sest muidu muutub täiesti kõvaks
Lapsepõlvest on meeles, et isa pani kuivanud märjakskastetud saia korraks ahju. Mõnus, pehme sisu ja krõbeda koorikuga oli, ise pole sedasi käitunud, esiteks pole puuküttega ahju ja ei teiseks ei varu kunagi nii palu leiba/ saia, et terve päts tahkeks jõuaks minna. Aga mõnus mälestus lapsepõlvest...
Frieda
Abikokk
2008-09-08 13:50:06
Dots:
No nii...Tahtsin küpsetada Thredahlia šokolaadi-brioche. Kenasti õhtul taigna hakkama panna, et hommikul kohvi kõrvale maiustada... Ei tea, kus mu silmad olid, aga lugesin retseptist 0,8 l mitte 0,8 dl.
Mul on õnnestunud retseptist 1,5 dl asemel välja lugeda 1,5 l. Ei mäleta enam, mis toitu tegin, aga vedelikuks oli puljong. Kogus tundus mulle ebaloogiliselt suur, panin siis liitri, pärast avastasin muidugi, et ikka sai kordades rohkem. :P

Söömine on ainus töö, mis toidab

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>