Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Merilin
Abikokk
2008-07-16 11:36:16
JM:
...ja mujale. Naljakas et inimene nii rumal on et sellest ei 6pi.
Vahel ikka õpib ka. Tulised road pidada arvestatavad afrodisiaakumid olema, aga enne õhtusöögilt teineteisenautimise kallale asumist peaks tšillitkokkav pool meeleolu huvides tõsise käpapesu ette võtma.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Juc
Abikokk
2008-07-16 12:38:24
Zapxpxau:
Seoses tšilliga tuleb mul meelde kõige valusam äpardus :D Tegin lasanjet ja pudistasin tšillihelbeid sõrmede vahel kastmesse, seejärel silm sügeles ja mina muudkui mõtlemata sõrm silma ja sügama :o Oi kus siis sai kähku veekraan lahti keeratud, aga ei aitanud seegi, siis hoidsin lihtsalt jahedat rätikut silma peal kuni kergem hakkas (nii vist 2 tunni pärast sai silma jälle lahti teha).
Ka ära proovitud, korduvalt. Eriti mõnus on, kui nohuse ninaga teed tulist rooga, et "äkki see aitab, kui miski ei aita". Ja siis lähed tšillise käega oma niigi katkise ninaaluse vastu...

http://jucjaco.blogspot.com/

Blondie
Abikokk
2008-07-16 13:49:29
Zapxpxau:
Kui esimest korda mikroahjus šokolaadi sulatasin, põles see täielikult ära, imestan, et ahi põlema ei läinud :rolleyes: .
Kõrvetamisega seoses... Ma olen sulatasin hiljuti mikros valget välismaa šokolaadi, millel oli väga huvitav tulemus - sulas tavapäraselt, aga liiga kõrgest kuumusest ja mitte segamisest tulid šokolaadi sisse väikesed karamellitükikesed! Kaubanduslik valge välimus kaotas üsna palju, aga karamellipuruga valge šokolaad osutus viimase aja üheks põnevaimaiks (heas mõttes) maitseelamuseks.
Sussukas
Abikokk
2008-07-17 10:34:39
Meie suurim äpardus on pipraviinaga- talvel hea võtta külmetuse puhul. Ostsin siis pool liitrit viina ja surasin tšillipiprad sinna sisse. Mitte ühe tüki vaid 3 pikka kauna. Ja kui kahe kuupärast mees maitses, siis.... sülgas tuld pärast välja :P Igatahes on see pipraviin meil vastu pidanud ligi 3a. Kui vaja, siis lahjendan seda päris viinaga :D

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Kiilike
Abikokk
2008-07-17 10:49:40
Sussukas:
Meie suurim äpardus on pipraviinaga- talvel hea võtta külmetuse puhul. Ostsin siis pool liitrit viina ja surasin tsillipiprad sinna sisse. Mitte ühe tüki vaid 3 pikka kauna. Ja kui kahe kuupärast mees maitses, siis.... sülgas tuld pärast välja:P Igatahes on see pipraviin meil vastu pidanud ligi 3a. Kui vaja, siis lahjendan seda päris viinaga:D
meil piisas ühest pikast tšillist sinna sisse. Samas me ei lahjenda vaid teeme ainult keele niiskeks :)

kiilikese köögikatsetused

Ragne
Abikokk
2008-07-17 11:42:52
Mul tuli üks apsakas veel meelde - paar aastat tagasi ülikooli ajal mõtlesin, et teeks hommikul enne kooli mehele puuviljakeeksi. Panin taigna ahju ja keerasin ahju sobiva kuumuse peale, kuid kogemata see keeks sinna ahju jäigi. Alles esimese loengu keskel karjatasin kõvasti, kuna unustasin keeksi ahju. Jooksin loengust välja ja helistasin mehele, et mul keeks ahjus, et keera ruttu ahi maha ja võta keeks välja (tema muidugi mingit kõrbelõhna ei tundnud). Keeksist niipalju, et täitsa mustaks ei kõrbenud, kergelt tumepruunikaks - süüa seda muidugi ei kõlvanud enam :D

www.kokkama.ee

Fre
Abikokk
2008-07-18 12:29:28
Ma ei tea kas see ongi aps, aga vihale ajas küll. Ma ei tea kas ma pole ammu kohupiimapastades olevat kogust vaadanud aga minuteada on seal alati olnud 400 gr. niisiis arvestasin et on 400 gr ja pärast kui tundus koogi jaoks tsipa väike kogus vaatasin et nüüd on pakis 300 gr. kas see on ammu nii? Midagi hullult vussi ei läinud aga koogi jaoks jäi kreemi natuke väheks. Samas ajakohane õppetund - sama võib tõenäoliselt juhtuda millega iganes tänapäeval. Ntx võid ei mõõda ma enamasti kunagi täpselt vaid lõikan pakist silma järgi, selleks aga on vaja alati tuvastada et oli see nüüd 150, 175 või 200 gr pakk.
JM
Abikokk
2008-07-18 12:36:22
Ma tegin hiljuti pirukat kus p6hja sisse läks 200 g v6id ja katte sisse 20 g v6id. Retsepti vaatasin internetist ja siis jooksin köögi ja toa vahet et kontrollida kui palju mida oli. Koostisained jäid meelde aga kogust kappasin veel üle vaatama et mitu grammi seda v6id nüüd läks ja muidugi vaatasin valest kohast. Siis kui p6hi juba ahjus oli, jäin lolli näoga oma tervet v6ipakki vaatama et oota kuhu see nüüd k6ik mahtuma peab? Ehk siis pirukap6hja sisse läks r66msalt kahesaja asemel kakskümmend grammi. Retsepti järgi tehes algaja m6istus ei hakanud ka sekkuma et 20 on ikka jube vähe ja see puru kuidagi kuiv ja jahune. Imelik et l6ppkokkuv6ttes pirukas paha ei olnudki, p6hjapidi jäi vormi külge kinni küll aga noh, pirukakate oli selle eest söödav ja nämm :D

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Zapxpxau
Abikokk
2008-07-18 14:04:04
Fre:
Ma ei tea kas see ongi aps, aga vihale ajas küll. Ma ei tea kas ma pole ammu kohupiimapastades olevat kogust vaadanud aga minuteada on seal alati olnud 400 gr. niisiis arvestasin et on 400 gr ja pärats kui tundus koogi jaoks tsipa väike kogus vaatasin et nüüd on pakis 300 gr. kas see on ammu nii?
Paljudel toiduainetel on kogused hakanud vargsi ja hiilivalt kahanema, hind on nagu sama, aga ühel päeval märkad, et näe polegi liiter piima vaid 0,9 ainult :D võipakist ka keegi 15g ära närinud, kohupiim on kokku tõmbunud jne.

Zap*

Profa
Abikokk
2008-07-18 14:11:03
See hiiliv vähenemine teeb tigedaks küll. Kelmuseks seda just nimetada ei saa, aga eetiline minu arvates ei ole. Mina vaatan ainult ühte asja hinnasiltidelt - kilo hinda - pakendi suurust ja seal olevat kogust ei jälgi.

Profa köögipool

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>