Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Heleen
Abikokk
2008-06-19 15:12:45
Ükskord hakkasin mikros šokolaadi sulatama. Panin siis šokolaadi kaussi ja mikrosse. Siis kui välja võtsin oli šokolaad kõrbenud. Vahukoore vahustamisel juhtus nii, et tõstsin selle svipsli vms. kogematta vahustamise käigus potist välja ja kogu köök oli vahukoort täis. Tahtsin teha kakaod. Ma ei tea kuhu mu ajud sel hetkel kadunud olid aga piima asemel panin ma kruusi vee, segasin sisse kakao ja mõtesin, mis sellel pulbril viga on , et maitse nii rõve on. :D Varsti jõudis kohale, mis ma teinud olin.

Armastus käib kõhu kaudu :)

JM
Abikokk
2008-06-19 15:26:13
Ükspäev hakkasin tegema lihtsat ja kiiret sööki makaronid kastmega. Makaronid olid mingid suvalised odavad niidid, ei tea kes need ostis või miks, parajasti oli kuulõpueelarve ja potti nad läksid. Ühesõnaga, keetsin makarone ja hakkasin samal ajal pastakastet tegema, mees tuli kööki ja kukkus õpetama, kuidas pastale kastet tehakse. Vaidlesime ja vaidlesime, kes oskab pastale kastet teha. Selle aja peale olid makaronid suht pehmeks keenud ja valasin nad kraanikausi kohal sõela sisse. Köögitüli tuli samal ajal muidugi edasi pidada. Selle aja peale kui ma ennast piisavalt kvalifitseeritud kastmekeetjana kehtestada suutsin, oli ülekeenud makaronidest sõela sees saanud.. noh, kujutate ette küll seda klompi. Monkeybrains. Lõpuks sundisin meest selle imelise kastme valmis keetma ja siis sõime makaroniputru. Häppi end.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-19 15:33:06
JM:
Lõpuks sundisin meest selle imelise kastme valmis keetma ja siis sõime makaroniputru. Häppi end.
No ja kuidas kaste maitses? :) Minul meenub sellega, kuidas me 1992. aasta juunis keskkooli lõpetamisele järgnenud kohustuslikul peol (pealinlaste nädalalõpp Hiiumaal ühe klassivenna maakodus, eksole) köögitoimkonnas ca 30le inimesele makarone keeta üritasime. Meil oli kahte erinevat sorti makarone, panime need korraga suurde potti keema. Ja loomulikult keesid ühed makaronid oluliselt kiiremini, kui teised. Mingi hetk olid ühed valmis, teised kõvad ja selleks ajaks, kui viimased makaronid valmis e. al dente olid, olid esimesed juba ammu pudruks keenud :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

JM
Abikokk
2008-06-19 15:35:45
Pille:
JM:
Lõpuks sundisin meest selle imelise kastme valmis keetma ja siis sõime makaroniputru. Häppi end.
No ja kuidas kaste maitses? :)
Väga okei kaste oli :)

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Kärt
Abikokk
2008-06-19 15:46:44
Hiljuti juhtus meil selline aps, et sain nädalavahetuseks auto, esimest korda. Uued load vaja ju sisse sõita. Oo, mis plaanid kõik, kuhu lähme ja mida külastame. Ok, polnud ammu mu emal maal külas käinud, mõtlesin, et oh teeme grilli ka ja võtsime poest kanakoibi ja tiibu ja kilojagu vasikaribi. Et marinaadi ja järgmine päev grillile. Ma võtsin enda peale ribid ja PeZ kana. Segab ta siis marinaadi kokku ja viskab kana ka sisse ja tuleb mind õpetama, samal ajal kui soola lisasin, et "Noh, palju sa panid soola, pane veel. Alati meil on need grilli asjad magedad" Ma küsisin,et palju sa siis oma kilola kanale soola panid, ütleb, et 4,5 kuhjaga tl meresoola. Ma punnitasin silmi ja ütlesin, et mina küll ribidele nii palju ei pane. Veenis mind siis 1,5tl soola lisamises. Nii, järgmine päev kärutame õnnelikult maale, presenteerime oma meistriteoseid ja lubame head kõhutäit. Saavad siis esimesed kanad ja ribid valmis ja ... TULISOOLASED. Kana oli täiesti söömiskõlbmatu, liha maitses nagu tükk soola. Isegi koer keeldus söömast. Ribid veel läbi häda sõime ära aga no kana... see oli midagi uskumatut. Pärast märkasim küpsetamise ajal kanale tekkinud soolakirmet kah :P Jube, enam ei julge ma kuskile eriti soola lisada ja PeZile seda tööd ma enam ammugi ei usalda :D

Kahekesi Kalamaja köögis

JM
Abikokk
2008-06-25 20:34:42
Mnjah, ma pean jälle siia kirjutama tulema. Reedel ootasin oma kallist kaasat külla ja mõtlesin et teen midagi head ja paremat, siinsamas foorumis olin teemal jagelenud just äsja ja mõtlesin et proovin muffineid miskit uut moodi teha. Kirjutasin veel kõik muffinite koostisained paberi peale ja läksin poodi. Ostsin toredat ökomaiust jõhvikas mõrushokolaadis ja mõtlesin et jes, nüüd teen head muffinid. Panin kõik vajalikud asjad kaussi ja kloppisin ja segasin ja unistasin ja siis hakkasin küpsetuspulbrit riiulist võtma ja sain aru et **************** ma ei ole ju kodus, see on üürikorter ja mul ei ole küpsetuspulbrit ja ma targast peast ei ostnud ju ka ja kell on 20.54 ja pood läheb kell 21 kinni. Siis oli siva-tossud-jalga-ja-sprint kaks kvartalit edasi kaupluseni mis oli üllatavalt kella 20-ni lahti, edasi veel kaks kvartalit järgmise kaupluseni mis kell 20.59 enam kliente sisse ei lasknud.. Siis tuli aju koju tagasi ja võtsin jalgratta ja sõitsin sõbranna juurde küpsetuspulbrit laenama.. 21.10 segasin taigna kokku ja panin muffinid ahju. Ja siis vaatasin et hmm, jõhvikad on pakiga laua peal, mis toimub. Ja võtsin siva asjad ahjust välja ja surkasin jõhvikad ükshaaval muffinite sisse. Lennujaama vastu minemisega jäin rämedalt hiljaks aga mees sõi pärast peaaegu kõik muffinid ära ja murises rõõmsalt, ma arvan et seda jõhvikashokolaadiasja saab kuidagi ise ka simuleerida teinekord kui poest ei saa.

Katja
Abikokk
2008-06-25 21:21:17
ei ole hiljutine apsakas aga kui noorema vennaga (olime siis mina 8 ja vend 5) kunagi töölt tulevale isale üllatust tahtsime teha, valmistasime Bullerby-raamatust tuttavat suhkrukooki ja kannutäie kakaod. (kasvasime üsna isepäi ja pliidi kasutamine oli selge ning lubatud) kook sai nii nagu ikka - täitsa söödav, kakao aga kuidagi kummaline.. valasime piima kastrulisse ja hakkasime suhkrut ning kakaopulbrit purkidest lisama aga jook tumedamaks ei läinud. panime siis hoolega pulbrit kuni jook helepruun sai. isa tuli koju, laud kaetud, tuju hea, kook väga maistev aga juua eriti ei soovinud.. olime vennaga kokku keetnud tulimagusa kaneelipiima. ja seda kaneeli oli seal mälu järgi vist 2 dl liitri piima kohta. :S :D

http://koogel-moogel.blogspot.com

Põrnikas
Abikokk
2008-06-28 16:24:00
no nii, selline suhteliselt jabur lugu. nimelt kui ma kunagi mõni aeg tagasi oma gaasiahju rohkem küpsetamiseks tarvitama hakkasin, tekitasid reguleerimisnupu juures olevad numbrid 1-2-3jne küsimusi, et kuidas selle temperatuuriga siis ikkagi on. Seejärel avastasin nami-namist hüva nõu alt konverteerimistabeli ja hakkasin seda mõnuga kasutama, et see ühtis ka mõningates kokaraamatutes tooduga, oli muidugi veelgi toredam.. samas oli kogu aeg kerge kahtlus hinges, et ahi on mõningate asjade jaoks nagu liiga kuum.. eile sattus juhuslikult näppu ahjumanuaal, ja üllatus-üllatus, seal toodud numbritele vastavad temperatuurid olid hoopiski teistsugused. Et kui siiani olen lähtunud sellest, et 200 C=6, siis selgus, et tegelikult on 200 C hoopiski number 4 juures.. aga kõige hämmastavam sealjuures on see, et hoolimata ligi 50 kraadi kõrgemast temperatuurist on toidud siiski valdavas enamuses täiesti normaalselt välja tulnud :D meenub vaid esimene juustukoogi katsetus, mis kergelt ära kõrbes..
Ragne
Abikokk
2008-06-28 18:06:44
minul juhtus üks meeldejääv äpardus siis, kui hakkasin kokanduse vastu alles huvi tundma ning esimesi retsepte sai katsetatud. Tegin porgandikooki, retseptis oli aga viga 1 teelusika soola asemel oli kirjutatud 1 detsiliiter soola, mina muidugi sellele ei mõelnud, et oi kui palju soola ning lisasin ilusti nõutud koguse taignale. Pärast kooki sööma hakates oli aga soola küllaga tunda ning alles siis sain pihta et retseptis oli mõeldud 1 teelusikatäit. Kook leidis kahjuks kohe tee prügikasti.

www.kokkama.ee

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-28 18:41:27
Ragne:
Tegin porgandikooki, retseptis oli aga viga 1 teelusika soola asemel oli kirjutatud 1 detsiliiter soola, mina muidugi sellele ei mõelnud, et oi kui palju soola ning lisasin ilusti nõutud koguse taignale. Pärast kooki sööma hakates oli aga soola küllaga tunda ning alles siis sain pihta et retseptis oli mõeldud 1 teelusikatäit. Kook leidis kahjuks kohe tee prügikasti.
Kontrollisin hirmunult kõik siinse retseptikogu porgandikoogi retseptid üle. Kõikjal olid õnneks soolakogused teelusikatega ikka märgitud :D Oeh, milline kergendus! :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>