Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Tiina
Abikokk
2008-04-11 20:58:38
Kristjan:
Mulle meenub meie majapidamisest hõõgveinipirnidele siirupi keetmine. Peakokk oli end arvuti taha unustanud ja kui ma imeliku lõhna peale kööki tormasin, oli veinist ja suhkrust keenud süsimust poorne käsn, mis oli lisaks kerkinud nii, et veerandi poti asemel oli pott seda ääreni täis. Väga huvitav köögikeemia, kuigi kahjuks käsn süüa ei kõlvanud: selline tahma maitsega :)
Oh, mina tegin viimati sukaadi. Jätsin apelsinikoored siirupiga pliidile kõige nõrgema kuumusega podisema ja läksin ära trenni. Tagasi tulles oli potis ilus musta värvi poorne ollus. Sukaadi seekord ei saanud :D

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-11 22:27:32
Mul just täna juhtus! Unustasin lehttaina ahju ja see oli täitsa must, kulus küll kõigest nii 10-15min, aga pidi olema 5-6min. Unusin telekat vahtima.

Zap*

Sandraliis
Kokaõpilane
2008-04-11 23:15:39
Minul on ka kohvitegemisel apsakaid juhtunud. Kohvi tehes olin ükskord unustanud kannu alla panemast ja no kui see filter täis sai, siis hakkas üle ääre ajama. Ja kui kööki läksin, et kohvi võtta, siis kohvi ma muidugi ei saanud kuna see oli kõik lauale ja põrandale voolanud. Ja täna tahtsin siis taldrikud suruda sahtlisse, kus asuvad mul lusikad, noad, kahvlid. Ja on olnud juhuseid kui olen poest tulnud ja toidukotti lahti pakkides pistnud rahakoti külmkappi. Olen kuulnud, et seda on nii mõnelgi juhtunud. Kanamune olen keetnud 30min. unustasin ka ennast teleka taha.
Evelin
Kokaõpilane
2008-04-12 11:46:58
Tiina:
Kristjan:
Mulle meenub meie majapidamisest hõõgveinipirnidele siirupi keetmine. Peakokk oli end arvuti taha unustanud ja kui ma imeliku lõhna peale kööki tormasin, oli veinist ja suhkrust keenud süsimust poorne käsn, mis oli lisaks kerkinud nii, et veerandi poti asemel oli pott seda ääreni täis. Väga huvitav köögikeemia, kuigi kahjuks käsn süüa ei kõlvanud: selline tahma maitsega :)
Oh, mina tegin viimati sukaadi. Jätsin apelsinikoored siirupiga pliidile kõige nõrgema kuumusega podisema ja läksin ära trenni. Tagasi tulles oli potis ilus musta värvi poorne ollus. Sukaadi seekord ei saanud :D
Musta värvi poorne ollus on väga tuttav teema! :D Mõtlesin, et teen head õunasiirupit, aga lõpetasin hoopis paksu suitsu täis köögis, pott aknast välja lumehange visatud. Võib vast apsuks nimetada küll... Mulle meenuvad ka vahvad klassiõed, kellele kunagi muffiniretsepti andsin (klass oli umbes seitsmes-kaheksas, olin neid sõbrapäeval kooli kaasa võtnud). Nad siis proovisid järele ning kui ma hiljem küsisin, kuidas maitsesid, sain vastuseks 'väga head olid! ainult et need tulid nagu küpsised!' Küsimuse peale, kas nad siis küpsetuspulbrit ei pannudki, öeldi, et nad kapist ei leidnud ja kuna kogus oli nii väike, siis mõtlesid, et vahet ju pole. Oiijah :D :D

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Amööb
Abikokk
2008-04-12 12:15:59
Mul oli täna hommikul mascarpone-vaarika torti tehes lihtsalt väike želatiini müsteerium. Nimelt ei teadnud/mäletanud, kas tuleb lahustada želatiin soojas või külmas veel. Kuna ma ei viitsinud arvuti taha ka tulla kohe, siis panin nii kuuma kui külma vette sulama - ett siis pärast näis kumb käiku läheb :D Hiljem arvutist üle kontrollides nägin, et oli vaja ikka sooja vette panna. Pärast kööki koristades kallasin ülejäänud želatiiniterad pakist topsi sisse ja siis vaatasin, et paki peale oli lausa kirjutatud valmistamiseõpetus - siit moraal, esmalt uuri pakilt kasutusjuhendit ja siis hakka möllama :D

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Spidur
Abikokk
2008-04-12 13:38:03
olen samuti tuttav musta poorse ollusega. pidi vist ka sukaad tulema....

Elina tegemised

Eva
Abikokk
2008-04-17 17:05:58
Mul oli huvitav kogemus vanillijäätise valmistamisel. Jäätise tegemiseks tuleb munakollase-suhkru-piima segu madalal temperatuuril kuumutada. Esimest korda seda tegema hakates hakkasin seda aga suure hooga keetma, mistõttu tuli selline magus sõir või kohupiim, sest muna hakkab kõrge temperatuuri korral piima sees tahkeid tükke moodustama.

http://www.perenaine.ee/

Gegegerda
Abikokk
2008-04-17 18:38:05
Eva:
Mul oli huvitav kogemus vanillijäätise valmistamisel. Jäätise tegemiseks tuleb munakollase-suhkru-piima segu madalal temperatuuril kuumutada. Esimest korda seda tegema hakates hakkasin seda aga suure hooga keetma, mistõttu tuli selline magus sõir või kohupiim, sest muna hakkab kõrge temperatuuri korral piima sees tahkeid tükke moodustama.
Eva, mul juhtus eile sama asi. Ma ei teadnud, et mis juhtus, aga tänu Sulle sain nüüd probleemi jälile :) Enne külma panemist tundus küll imelik mannapudru moodi segu, aga mingi jäätisetaoline asi tuli sellest pärast ikkagi ja maitsel polnud kah viga :P

www.gegegerda.blogspot.com

Gita
Kokaõpilane
2008-05-08 22:03:18
Tegin eile pitsat. Kodus avastasin, et olin poest unustanud paprikat osta. Õnneks meenus, et maitseaine riiulil purk paprikapulbrit. Sai teist hoolega peale raputatud. Sööma hakates selgus, et tegemist oli siiski jahvatatud tsilliga. Ostsin millalgi suure koguse pisikesi klaaspurke ja kallasin maitseained neisse ümber, aga purkidele silte peale ei teinud. Pitsa söömine oli päris vaevaline. Amps pitsat suhu ning suur lonks keefiri peale. Mees sõi aga suure suuga ning kiitis taevani :P
Proua Simpson
Abikokk
2008-05-12 11:52:57
Tjah, minu viimane aps oli värske salat kardemoniga. Kardemon näeb purgis koledasti pipra moodi välja ja ajan neid alatasa segi. Õnneks oli asi veel päästetav: salati sai uuesti üle pesta ja õiged maitseained lisada :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>