Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Mann
Abikokk
2009-02-04 09:06:43
kusjuures ma olen kohvi nii teinud, et keeva vee kallan kohvipurki.
Merilin
Abikokk
2009-02-04 10:27:02
Mann:
kusjuures ma olen kohvi nii teinud, et keeva vee kallan kohvipurki.
Mina ka! Ja ise veel mõtlesin, et ma olen imelik. Unise peaga olen tassitäie kohvi suhkrutoosi ka kallanud.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Seenekas
Abikokk
2009-02-04 11:07:13
Mul on HAKANUD juhtuma siin viimatikirjeldatud asju, aga alati olen väga viimasel hetkel jaole saanud. Siis imestan, et kuidas nii oleks võinud juhtuda. Mees küll vahel püüab selliseid asju teha, aga tal see juba eemalt näost näha ja ajan köögist minema. See kuidas juba söögilauas istudes tal vahel tuleb isu veel n. sinepi järele ja siis toob külmkapist tomatikastme, vaatab imestunud näoga - viib tagasi ja läheb toob majoneesi ja vaatab imestunud näoga ja läheb toob leiba juurde... Ise muidugi istub vahepeal maha ja avab purgi-tuubi misiganes ja sulgeb stoiliselt.
Pisi-Pisi
Abikokk
2009-02-05 20:57:43
Kui mõni kastrul tahab õhtale minna, siis ta ikka läheb ka, tee mis tahad. Kui esmaspäeval kärsatasin ma kastrulis võid (vaata mõned postitused ülespoole), siis täna suutsin ma samas kastrulil põhjast emaili lahti saada. Panin rasva sulama, jäin ootama, kuni saab sulanud. Kohe pärast sulamist hakkas pliidi pealt kostuma plõnn! ja plõnn!, emailitükid lendasid koos rasvaga mööda pliiti laiali. Ära ma seda kastrulit veel ei viska, laps saab omale mängimiseks. Ja rohkem ma emailnõusid ma oma kööki ei luba, tont seda teab, mis mul järgmine kord juhtuda võib (eelmise emailpotiga keetsin ma riisi nii korralikult põhja, et seda ei saanudki maha) :mad:

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Heleen
Abikokk
2009-02-06 17:56:26
Dee:
*Hakkasin Pavlovat tegema. Eraldasin kollased valgetest, jätsin kollased kenasti toatemperatuurile soojenema ja valged panin korralikult sügavkülma. Kui munakollaseid juba suhkruga vahustasin, alles siis sain aru. *Mehega vaaritasime ükskord raamenit. Selleks tegime kanapuljongit niimoodi, et kurnasime puljongi läbi sõela otse kraanikaussi. *Panin rosolje jaoks ostetud vaakumis keedupeedid uuesti keema. *Eile vajasin klaasitäit soolvett, mille jaoks oleks olnud vaja teelusikatäis meresoola klaasi keeduvee kohta. Mul on laual suur läbipaistev purk jämeda meresoolaga. Lasin vett keedukannus keema, tegin purgi lahti ja kallasin triiki kuuma vett täis. Purgis oli umbes veerand kilo soola. Edit: Ahjaa, ükskord kaunistasin "kasuka"-salatit niimoodi, et hapukoorekihi peale lõin toore muna.
Tõeliselt naljakas :D

Armastus käib kõhu kaudu :)

JM
Abikokk
2009-02-07 16:12:26
Nii. Ma panin üleeile kartulid natuke liiga rohke veega pliidile. Kui vesi keema läks, tõstsin kaane korraks pealt täitsa ära ja mõtlesin, et panen kohe tagasi kui sealt veits ära aurab. Siis tuli asju vahele ja mingi.. tunni pärast oli vesi läinud, pott mustaks kõrbend ja KARTULID KESKELT TOORED... oeh. Poti saatus on veel otsustamisel.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Seenekas
Abikokk
2009-03-30 16:09:10
Pole just otseselt köögis juhtunu. Rohkem minu peas ja arvuti taga. Mitmendat hommikut juba siin neid hommikuse söögilaua postitusi vaadates tuleb meelde mõned päevad tagasi loetud hommikul grillitud pommuviilu söömine. Nii ma siis vaatan enda ees lebavat greipfruudikuhja ja mõtlen stoiliselt, et pomelot müüakse nendega pea kõrvuti. Sealt edasi liigub mõte, et ikka päris kummaline, olen kuulnud grillitud ananassist ja söönudki seda ja sinna see mõte juba kolmas päev toppama jääb. Nüüd lõpetades hoopis lõunasöögi ettevalmistusi suutsin jälle sama mõtet samas järjekorras kedrata. Ja kui siis lambike põlema läks, sain endal tuju heaks, kuluski ära. Kui nüüd mööda ei pane, siis pommu = baklažaan ja peaks hoopis ajude gümnastika mõttes ristsõnu lahendama, kui mõtted ikka niiiii kinni jooksevad. Kevad.
Fre
Abikokk
2009-04-14 08:32:46
Kuulge, aga kas te testite uusi retsepte ka kuidagi - nt mõne kõigesööja mehe peal vms enne kui külalistele valmistate? Mina pole reeglina uusi retsepte kriitilistel hetkedel kasutusse võtnud või kui siis väga lollikindlaid/etteennustatava tulemusega. Nüüd siis tegin lapse sünnipäeval paari uut asja ja tõesti ei tulnud kõige paremini välja. Ema sõi niiiiiiiii aeglaselt ja niiiiiiiisuguse näoga. Või saate te juba igakord retseptile peale vaadates aru et kas on mõtet üritada?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-14 08:52:27
Fre:
Kuulge, aga kas te testite uusi retsepte ka kuidagi - nt mõne kõigesööja mehe peal vms enne kui külalistele valmistate? Mina pole reeglina uusi retsepte kriitilistel hetkedel kasutusse võtnud või kui siis väga lollikindlaid/etteennustatava tulemusega. Nüüd siis tegin lapse sünnipäeval paari uut asja ja tõesti ei tulnud kõige paremini välja. Ema sõi niiiiiiiii aeglaselt ja niiiiiiiisuguse näoga. Või saate te juba igakord retseptile peale vaadates aru et kas on mõtet üritada?
Mina üht-teist testin, aga mitte alati. Sõbrad on juba harjunud sellega, et alati on vähemalt mõni roog laual katsejänestele. Üldiselt tundub mulle, et suudan retsepti lugedes-vaadates aru saada, kas ja kui väga see roog mulle meeldida võiks. Aeg-ajalt testin nami-nami huvides roogi, mille puhul tean, et nt Kristjanis need vaimustust ei tekita, aga kuna tahan retsepti juurde fotot, siis teen sellegipoolest. Aga loomulikult satub ka meil ette retsepte (ja seda paljukiidetud raamatutest-ajakirjadest), mis ei tekita mitte mingisuguseid emotsioone.. Nt tänavusel kevadpühadelaual (ülal) oli kuus rooga, mida polnud varem testinud. Viis neist olid väga õnnestunud, üks oli selline mõttetu (kuigi täiesti söödav). Ülejäänud road olid varem menüüs olnud ja nende headuses-sobivuses polnud vajadust kahelda.. Aga üldiselt on mul hetkel imetava ema sündroom. Kui ma kõiki "lõbusaid" juhtumeid hakkaks kirja panema, siis oleks see varsti minu ainurubriik. Peamiselt unustan komponente lisada, kuigi loen retsepti väga põhjalikult. No näiteks tegin hiljuti Sacher torti. Kõik läks kenasti - või vahustus suhkruga kuidagi eriliselt kreemjaks; šokolaad sulas kenasti ühtlaseks ja segunes kaunilt võivahuga; munavalgevaht oli kena ja kohev ja valmis tainas paljulubav. Kook küpses, kerkis. Ja ahjust välja võttes vajus lössi. Oh, ma olin õnnetu.. Kristjan siis kommenteeris, et kook näeb välja, nagu oleks jahu vähevõitu. No ja siis ma meenutasin ja meenutasin, aga vot jahu lisamist ei suutnud meenutada... :D Õnneks koosnes "kook" munavahust, suhkrust ja sokolaadist, nii et süüa kõlbas. Viisime Kristjani emale, kes serveeris seda moosiga kohe mitmele sõbrannale ja kiitis taevani. Ise tegin järgmisel päeval Sacheri kooki uuesti, lisasin jahu ja kook sai imemaitsev..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-04-14 09:10:49
Mina ei testi, küll aga hoiatan külalisi, et tegin uut sööki ja ei tea, mis sellest välja tuli. Siiani on õnneks läinud. Ka sõpradele meeldib nii, et ei tea, mis tulemas on :)

Zoozi tegemised

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>