Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Amööb
Abikokk
2009-09-04 11:47:41
Vahelduseks väike fopaa elust enesest - head katsetamist :) Rain Lõhmuse kiri : Kujutage ette, selline rumal lugu juhtus minuga! Umbes kuu aega tagasi käisin abikaasa ja paari sõbraga "Võitlevas sõnas" õhtustamas, viimase käiguna otsustasime võtta expresso kõrvale ka koogi. palusime menüüd ja valisime sealt tollel hetkel uue artikli- huvitava nimega firmakoogi "lööv lause". Peab tõepoolest ütlema, et kook oli suurepärane, ehkki ma ise eriti selliseid asju ei hinda, otsustasime küsida retsepti, et proovida kodus kondiitrit mängida. Siiski, minu küsimuse peale, kas on võimalik retsepti saada, vastati kategooriliselt "ei". Kuna ma olin veendunud, et igas asjas on võimalik kokkuleppele saada, küsisin: "aga kui ma oleksin nõus selle eest maksma?". Selle peale käis ettekandja tagant uurimas, ning tuli tagasi ja ütles: "manager arvas, et teile võiks selle nelja kümbi eest ära anda". No lasin siis selle oma kaardiarvele juurde panna. peab ütlema, et ka kodus tuli asi väga hästi välja. Põhimõtteliselt oli asi unustatud kuni... ..kui ma kümnendal sain kaardiarve väljavõtte, oli üllatus, või pigem ehmatus suur, kuna võitleva sõna all oli arve oodatud umbes 1600 krooni asemel 41 546,00 krooni. No loomulikult irvitasime alguses selle üle ja helistasime Hansasse, et vale arve on tulnud jne. paari päeva pärast helistati pangast tagasi, ja paluti meil ise võitleva sõna juhtkonnaga ühendust võtta. mida ma kategin. aga edasine osutus igal juhul üllatavaks... Lühidalt väitsid nad, et retsepti hind ongi 40 000 krooni ja seda eriti mulle, kuna käivad jutud, et mul on endal plaanis restoran avada ja et seda olid nad ka öelnud, et "teile 40 eest" ning et pärast olid nad seda hinda isegi kahetsenud ning et mina ju olen arvele alla kirjutanud. Ma loomulikult seletasin, et ma ei vaadanud arvet, kuna käin seal pidevalt ning tean enam-vähem toitude hindasid ning et mitte kuidagi ei võinud aru saada ettekandja lausest, et hind on 40 tuhat. Asi lõppes sellega, et vennad ytlesid, et ma võin kasvõi läbi riigikohtu minna, aga nemad k..... selle peale. No kui nad sellised j.... on, siis ma otsustasin, et las siis kõik inimesed saavad seda retsepti kodus katsetada ja ei pea 80 krooni koogi eest välja käima. nii et olge head ja saatke see mail koos retseptiga edasi oma sõpradele-tuttavatele. kuna nad seal peamiselt inglise keelt kõnelevad on, retsept kah rahvusvahelises keeles. Meie kasutasime tassi mõõduks umbes 150 ml. tsp on teelusikas ja oz on 680 grammi ja 18 oz on 510 grammi. Umbes 30-35 küpsiselaadset kooki saab asjast, tõeliselt head! 2 cups butter 4 cups flour 2 tsp. soda 2 cups sugar 5 cups blended oatmeal ** 24 oz. chocolate chips 2 cups brown sugar 1 tsp. salt 1 8 oz. Hershey Bar (grated) 4 eggs 2 tsp. baking powder 3 cups chopped nuts (your choice) 2 tsp. vanilla Measure oatmeal and blend in a blender to a fine powder. Cream the butter and both sugars. Add eggs and vanilla; mix together with flour, oatmeal, salt, baking powder, and soda. Add chocolate chips, Hershey Bar and nuts. Roll into balls and place two inches apart on a cookie sheet. Bake for 10 minutes at 375 degrees. nii et olge head ja saatke see mail koos retseptiga edasi oma sõpradele- tuttavatele. saavad tasuta midagi, mille eest mina 40000 maksin.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Põrnikas
Abikokk
2009-09-04 12:01:47
no folkloristina pean ma siin nüüd kobisema, et selline koogiretsepti ostmise lugu üsnagi rahvusvaheliselt levinud linnalegend :) ka eesti kollases ajakirjanduses neid 'tõsi' lugusid varem olnud..
Aurora
Abikokk
2009-09-04 12:06:21
:) olin just sama asja siia kopeerimas
Triin
Abikokk
2009-09-04 12:39:04
väga kummaline on see, et see kiri nii kaua ringleb. Ma olen seda juba umbes 5 aastat tagasi (või rohkem) saanud. Ja nüüd jälle. Kuidas sellised asjad niimoodi taasüleskerikvad. Täitsa huvitav. Aga kas keegi on seda retsepti siis katsetanud ka?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-04 13:05:20
Triin:
väga kummaline on see, et see kiri nii kaua ringleb. Ma olen seda juba umbes 5 aastat tagasi (või rohkem) saanud. Ja nüüd jälle. Kuidas sellised asjad niimoodi taasüleskerikvad. Täitsa huvitav. Aga kas keegi on seda retsepti siis katsetanud ka?
Minagi seda eestikeelset varianti juba aastaid tagasi näinud (ka siis Võitleva Sõna teemadel, aga kas peategelaseks oli RL või keegi muu, enam ei mäleta). Ingliskeelne analoog on pärit vähemalt 1996. a. (ja midagi sarnast on ka varasematest aastatest). Konkreetse linnalegendi kohta saab lugeda lähemalt siit.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ullike
Abikokk
2009-09-04 16:32:57
Pille:
Triin:
Minagi seda eestikeelset varianti juba aastaid tagasi näinud (ka siis Võitleva Sõna teemadel, aga kas peategelaseks oli RL või keegi muu, enam ei mäleta). Ingliskeelne analoog on pärit vähemalt 1996. a. (ja midagi sarnast on ka varasematest aastatest). Konkreetse linnalegendi kohta saab lugeda lähemalt siit.
Pille - puhtast uudishimust - kas nami-nami lõpututes retseptivalikutes ei ole siis tõesti antud retsepti maakeelset varianti? Või on keegi namikatest isegi selle läbi küpsetanud?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ullike
Abikokk
2009-09-04 16:35:08
Tegelikult oli mu küsimuse sügavam mõte, et kui see retsept juba niipalju aastaid ringleb, siis peaks tal ju ka nimi olema....no ei saa ju lihtsalt olla linnalegendi küpsised. Või peaks just selline nimi olema? :P:P

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-04 16:56:46
Ullike:
Tegelikult oli mu küsimuse sügavam mõte, et kui see retsept juba niipalju aastaid ringleb, siis peaks tal ju ka nimi olema....no ei saa ju lihtsalt olla linnalegendi küpsised. Või peaks just selline nimi olema? :P:P
Ullike, panin retsepti küpsiste alateemasse. Ma ei usu, et keegi nami-namikatest otsiks retseptikogust niiii magusaid ja rammusaid küpsiseid, nii et esialgu andmebaasi ei pane. Nimest - eks see sõltub sellest, kelle pihta viimne kampaania käib. Eestis siis hetkel kas Rain Lõhmuse küpsised või Võitleva Sõna küpsised. Usas 250-dollar cookies või Neiman-Marcus cookies või Mrs Fields Cookie. Tegemist on lihtsalt chocolate chip cookie retseptiga. Soovitan proovida seda Nami-Namis olevat versiooni - väga mõnusad olid, kuigi üle ühe korraga ei suuda süüa :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Trehvi
Kokaõpilane
2009-09-18 19:20:13
Mõni aasta tagasi töötasin restorani köögis ja sealt siis ka järgnev lugu. Keetsime demi glace´i põhja, mille tegemine võtab alati ilmatuma aja ja tihti jätsime poti vaiksele tulele pliidi nurka ööseks `kuumutama`. Hommikul tulles silmasin turvameest maja juures sehkendamas ja kui pärisin milles asi, siis ütles ta, et alarm oli olnud. Tegin ukse lahti, võtsin koodi pealt maha aga ei midagi. Samal ajal jalutas ka teine kokk I. eesruumi ja pakkusime siis turvale, et alarm tuli ehk lühisest. Samal ajal tegi I. köögi ukse lahti ja nägime miskit kumamas. Pöörates pea siis selle kuma poole avastasime heleda leegi potist välja tõusmas. Nähtavasti oli vedelik ära keenud ja rasv niipalju kuumenenud, et kogu kupatus läks põlema. Kolleeg I. jooksis kraanikausi juurde vett võtma, õnneks suutsin ma ta peatada sest vastasel juhul oleks asi hullemaks läinud. Lahendasim probleemi kui panime kaane potile peale :D Kogu seda tegevust silmad punnis jälgiv turvamees kokutas `te jätsite poti tule peale` ja nii umbes 5 korda kuigi mainisime, et selline tegevus on tavaline köögis. Igatahes kinnitasime talle, et kõik on korras ja saatsime ta uksest välja.. Ikka juhtub ;)
Netcat
Abikokk
2009-09-21 12:54:08
Ühes potis haudus harissaga tomatikaste, teises oad. Aeg-ajalt segasin kastet. Siis tekkis vajadus ubade nõrutamisega tegeleda ja jätsin lusika (tavalise roostevaba) seisma kastmepotti. Hiljem tuli meelde, et nüüd oleks jälle paras moment segamiseks. Kostis kohutav röögatus ja lusikas lendas ühte kööginurka, mina aga kättpidi külmaveekraani alla. Õnneks ei tulnud supilusikatäit tomatikastet eemaldada laest, vaid ainult pükstelt (teine ja krooniline apsakas antud asja juures, mida kordan arvatavasti kõrge vanaduseni on põlle olemasolu ignoreerimine). Aga isegi Vanish ei võtnud seda plekki päriselt välja. Siit moraal. Vanarahvas ei mõelnud puust lusikaid mitte ilmaasjata välja.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 >>