Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Ullike
Abikokk
2009-09-26 09:38:06
Minul eile must päev...Tütar tuli ootamatult vara Tartust koju ja mõtlesin, et teen talle ruttu paari päeva eest õnnestunult küpsetatud Nigella keeksikesi. Koostisaineid kombani mõõtes üritasin lapsega ka rääkida, ehkki ta köögis ei viibinud (no valjult siis :)). Esimeseks jamaks pikas reas - ei tea miks, aga söögisooda asemel lugesin sool. Loetud - lisatud! Siis jän mõtlema...nojah. A mis see väheke soola nii ikka teeb....lähme retseptiga edasi. Järgmiseks: vanillisuhkur. No see ju siinsamas kapi peal pakis alles. Krabasin paki (ikka tütrega vesteldes), avasin ja mõõtsin välja 2 tl . Siis vaatan korra kombaini - noo miks see suhkur NII valge on? Maitsen - ptüi - sidrunihape! Kuna seganud veel midagi polnud, üritasin päästeaktsiooni. Sidurinihappe osas õnnestusin 95%, soolaga veidi vähem. Noh - tegu läks edasi. Kõik nagu tavaliselt, vaid ahjus käitusid mõned muffvinid imelikult (veidi cannelelikult võiks öelda). Ok. Paistsid valmis - tõstsin plaadiga pliidi peale hetkeks jahtuma. Aga vahepeal olin kasutanud pliidirauda - ning oh taevas - unustasin selle välja lülitada! Samas kõrval toimetades tunnen, et huvitav - küpsetamiselõhnast kipub järsku vägagi kärsahais saama? No jah - eks need muhvinid, mis töötava plaadi peale sattusid - olid juba kärssama läinud:) No kas saab ühel muffiniteol veel rohkem äpardusi ette tulla? Muide - muffinid said siiski ülimaitsvad - ka need 3, millelt tuli alumine pool eemaldada :):)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ullike
Abikokk
2009-10-23 17:33:47
Inimene õpib kogu elu - see sai täna järjekordse kinnituse. Tegin esimest korda elus hummust. Tarbinud olen seda küll - aga... loen nami retseptist, et vaja ka tahiini-pastat. Sai ostetud ja siis hernesegule lisatud. No igaks juhuks tuleb ju maitsta enne lisamist. NÄMM - maitseb nagu hea halvaa, ainult ilma suhkruta (arahhiisi-halvaad ma halvaaks ei pea - lihtsalt aseaine) ja mõnus vedel teine. Lisasin teist siis ikka hoolega ja ise imestan, miks teised ainut 1 sp piirduvad. Ja välja tuli muidugi, et purk korralikult läbi segamata - paistab, et raputamisest üksi ei aita. Ja nüüd on mul pool purki väga paksu tahiinit. Kuidas seda taas veidigi vedelamaks teha?

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-23 17:40:55
Ullike:
Ja nüüd on mul pool purki väga paksu tahiinit. Kuidas seda taas veidigi vedelamaks teha?
Sega mahedamaitselist oliivi- või köögiviljaõli sisse, kuni saad paksu, aga veidi voolava pasta.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ullike
Abikokk
2009-10-23 19:22:05
Pille:
Ullike:
Ja nüüd on mul pool purki väga paksu tahiinit. Kuidas seda taas veidigi vedelamaks teha?
Sega mahedamaitselist oliivi- või köögiviljaõli sisse, kuni saad paksu, aga veidi voolava pasta.
Saan ma õigesti aru, et tegu peaks olema lihtsalt oliivõliga ja mitte extra-virginiga? Kas seesami õli ei sobi?

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-23 19:42:17
Ullike:
Pille:
Ullike:
Saan ma õigesti aru, et tegu peaks olema lihtsalt oliivõliga ja mitte extra-virginiga? Kas seesami õli ei sobi?
Külmpressitud oliiviõli on maitselt liiga intensiivne, võib seesamiseemnete maitse lämmatada. Sama seesamiõliga. Samas, proovida võid ju mõlemaga - äkki Sulle meeldib :) Siin on nt Stefi postitus kodusest tahiini-pastast (Stefit kohtasin mullu suvel St Louisis, USAs :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2009-11-24 13:14:38
Õudne-õudne-õudne. Taob pead vastu kõvemat pinda ja vastupidi. Meid tabab aegajalt kohupiimarünnak, maalt tädi Aino juurest ja kogus alati üle kilo korraga. Samas eriti kaua ei seisa ja on selline lehmamaitseline ka. Ühesõnaga - läheb tavaliselt 99% juhtudest kohupiimavormiks. Viimase jaoks on mul kuidagi ise välja kujunenud retsept kus kombineerin eri kohtadest leitud koogipealsete ja kohupiimavormide retsepte. Ühesõnaga, sisse käib paar muna ja veidi hapukoort ja nii lusikatäie jagu tärklist. Täiesti 100% lollikindel. Hakkasin pihta, munad mikserisse, sukhur... bööh, hapukoort pole. Mõtlesin et proovin ilma. Vaatasin et ikka juba tihke mört on, vaevalt et hea maitsega tuleb. Kiire pilk külmkapis ja millegipärast otsustasin lisada vedeldamiseks piima. Tulemuseks oli mingi ollus, kust eraldus metsikult vett ja mis ise maitses nagu saepuru. Põmmpea ikka küll. Peab vist hakkama hapukoort ka sügavkülmas varuks pidama.
Kiilike
Abikokk
2009-11-24 13:32:06
Fre:
Õudne-õudne-õudne. Taob pead vastu kõvemat pinda ja vastupidi. Meid tabab aegajalt kohupiimarünnak, maalt tädi Aino juurest ja kogus alati üle kilo korraga. Samas eriti kaua ei seisa ja on selline lehmamaitseline ka. Ühesõnaga - läheb tavaliselt 99% juhtudest kohupiimavormiks. Viimase jaoks on mul kuidagi ise välja kujunenud retsept kus kombineerin eri kohtadest leitud koogipealsete ja kohupiimavormide retsepte. Ühesõnaga, sisse käib paar muna ja veidi hapukoort ja nii lusikatäie jagu tärklist. Täiesti 100% lollikindel. Hakkasin pihta, munad mikserisse, sukhur... bööh, hapukoort pole. Mõtlesin et proovin ilma. Vaatasin et ikka juba tihke mört on, vaevalt et hea maitsega tuleb. Kiire pilk külmkapis ja millegipärast otsustasin lisada vedeldamiseks piima. Tulemuseks oli mingi ollus, kust eraldus metsikult vett ja mis ise maitses nagu saepuru. Põmmpea ikka küll. Peab vist hakkama hapukoort ka sügavkülmas varuks pidama.
aga proovi teinekord samas olukorras mannat lisada. Manna paisub ju :) ja noh, häbelikult öeldes teengi mina mannaga kohupiimavormi

kiilikese köögikatsetused

Aurora
Abikokk
2009-11-24 14:22:21
Kiilike:
Fre:
Peab vist hakkama hapukoort ka sügavkülmas varuks pidama.
aga proovi teinekord samas olukorras mannat lisada. Manna paisub ju :) ja noh, häbelikult öeldes teengi mina mannaga kohupiimavormi
Hapokoort sügavkülmutada ei ole vist hea mõte. Kord oli mul hapukoorepakk kogemata sügavasse sattunud, sulanult oli selline tükiline ja veider :(. Aga manna sobib küll hästi.
Mann
Abikokk
2009-11-24 14:48:48
Aurora:
Kiilike:
Fre:
Peab vist hakkama hapukoort ka sügavkülmas varuks pidama.
Hapokoort sügavkülmutada ei ole vist hea mõte. Kord oli mul hapukoorepakk kogemata sügavasse sattunud, sulanult oli selline tükiline ja veider :(. Aga manna sobib küll hästi.
ma olen vaatamata oma mannavihkajalikule suhtumisele ka avastanud, et kohupiimavormis on ta täiesti söödav.
Aurora
Abikokk
2009-11-25 20:40:30
See on see voodis pikali kommenteerimine. Hapokoort! Piinlik, piinlik.
<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>