Fre![]() Abikokk 2009-11-28 21:52:59 |
Nonii, staar on tagasi..... * kaduneljapäeval see siis juhtus - klaas kuuma astelpajujooki meega klõmaki läpaka peale ümber. Ja suur klaas, palju mett, astelpajukestad klahvide vahelt turritamas. Loomulikult hakkasin esimese hooga loputama. Ma loodan, et teie kõik teate et nii ei tohi... Et puhastada võib viinaga hädapärast, veel parem piiritusega. Ja kohe aku tagant ära ja kõige parem kui kohe hops autosse ja teenindusse. * meil on hullem mahtra, pisipoiss haige ja teised ka sellises "battery low" olekus. Õhtuks "kiirpitsa" poelehttaignaga. Panin ahju koos kaasas olnud küpsetuspaberiga. No nii hästi pole ammu miski kuhugi kinni võtnud kui Pere lehttainas sellega kaasas olnud küpsetuspaberil. Pool tainast läks julgelt paberi koorimisega vasakule. Ja kuuma piruka alt seda välja urgitseda on kaunis tüütu. | |
Frieda![]() Abikokk 2010-01-16 15:47:30 |
Ilmselge tõestus, et ei maksa ikka üritada liiga palju asju korraga teha. Minu katse enam-vähem samal ajal leiba küpsetada, magustoitu pildistada, tööd teha ja suusatamist vaadata lõppes leiva solvumisega, misjärel ta otsustas juba 1,5-tunnise kerkimise järel (tavaliselt kerkib mul 4 tundi) vormist lahkuda. Tool tainast täis, põrand tainast täis, muidugi tundus ahi soojenevat tavalisest palju aeglasemalt, leib jätkas kerkimist ka ahjus, nii et lõpuks sain veel ka ahju puhtaks küürida. Valmis leiva pidin vormist praktiliselt välja lõikama ja vorme leotan veel siiamaani vees :mad: | |
Seenekas![]() Abikokk 2010-01-16 19:07:32 |
Frieda:
Tere tulemast klubisse. :D:D:D
Mul on õnnestunud ahjus toimuvat katastroofi vältida vormidest leiva vähimagi ülekerkimise kahtluse puhul nende väikese koogiplaadi peale asetamine. Ilmselge tõestus, et ei maksa ikka üritada liiga palju asju korraga teha. Minu katse enam-vähem samal ajal leiba küpsetada, magustoitu pildistada, tööd teha ja suusatamist vaadata lõppes leiva solvumisega, misjärel ta otsustas juba 1,5-tunnise kerkimise järel (tavaliselt kerkib mul 4 tundi) vormist lahkuda. Tool tainast täis, põrand tainast täis, muidugi tundus ahi soojenevat tavalisest palju aeglasemalt, leib jätkas kerkimist ka ahjus, nii et lõpuks sain veel ka ahju puhtaks küürida. Valmis leiva pidin vormist praktiliselt välja lõikama ja vorme leotan veel siiamaani vees :mad: |
|
Liiseli![]() Abikokk 2010-02-16 17:27:06 |
Tegin hiljuti seda kooki. Kuigi panen tavaliselt lahtikäivale vormile küpsetuspaberi põhja, nii et servad jäävad vormiservade vahele, usaldasin seekord retsepti ja piirdusin võiga määrimisega. Tulemuseks küpsetamise ajal vormi serva vahelt väljatilkuv rasvaine ning kärsakat täis köök. Ei tohi laisk olla :) | |
Triin![]() Abikokk 2010-02-16 22:29:51 |
mul käib see kohe periooditi - tuleb periood, kui ma pidevalt ämmerdan :). Nt tegin nädalavahetusel kooki, tiigriga ja peale tegin toorjuustu kreemi no umbes sellist, mis pehme piparkoogi peale käib. Ja vaatasin ja valisin neid toorjuuste. Ja võtsin farmi originaali ja teise ka. Ja kui kreem oli tordil, siis selgus, et teine oli küüslauguga. Kui esialgu isegi polnud hullu, siis teisel päeval kui tordi maitsed mõnusalt segunesid, siis see küüsalugu maitse tõusis kohe teravalt esile. Me siis lükkasime maha selle kreemi ja sai virsikutort :).
Ja eile keetsin hernesuppi ja kees ja kees ja ikka need herned ei olnud pehmed ja siis jäin siin kodus pikemalt jutustama ja siis oli juba sodiks keenud herned. Aga lõppkokkuvõttes sai hea. Püreerisin ja täna pakkusin praetud peekoni kuubikutega. Oli isegi parem kui "tavaline" hernesupp, millest täna õhtuks oli kogu perel juba villand, sest igal pool oli seda pakutud. Koolis, lasteaias, tööl...
Tiigritordist pilt ka.
![]() |
|
Ullike![]() Abikokk 2010-02-17 07:30:49 |
Triin:
Vot - mulle maitsebki selline püree-taoline hernesupp. Ja kuna vanasti polnud mingeid sausegureid, siis tuligi seda lõpmatuseni keeta, et tulemus oleks mu maitsekohane. Läksin juba ammusel ajal kergema vastupanu teed ja kasutasin põhjaks purgisuppi: kees püreeks oluliselt kiiremini kui ise algusest protsessi alustades :) mul käib see kohe periooditi - tuleb periood, kui ma pidevalt ämmerdan :). Nt tegin nädalavahetusel kooki, tiigriga ja peale tegin toorjuustu kreemi no umbes sellist, mis pehme piparkoogi peale käib. Ja vaatasin ja valisin neid toorjuuste. Ja võtsin farmi originaali ja teise ka. Ja kui kreem oli tordil, siis selgus, et teine oli küüslauguga. Kui esialgu isegi polnud hullu, siis teisel päeval kui tordi maitsed mõnusalt segunesid, siis see küüsalugu maitse tõusis kohe teravalt esile. Me siis lükkasime maha selle kreemi ja sai virsikutort :). Ja eile keetsin hernesuppi ja kees ja kees ja ikka need herned ei olnud pehmed ja siis jäin siin kodus pikemalt jutustama ja siis oli juba sodiks keenud herned. Aga lõppkokkuvõttes sai hea. Püreerisin ja täna pakkusin praetud peekoni kuubikutega. Oli isegi parem kui "tavaline" hernesupp, millest täna õhtuks oli kogu perel juba villand, sest igal pool oli seda pakutud. Koolis, lasteaias, tööl... Tiigritordist pilt ka. http://farm3.static.flickr.com/2715/4354628878_3cca6a89c6_m.jpg Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Ullike![]() Abikokk 2010-02-17 07:31:50 |
Ühinen klubiga :) Olen leiba ahju põhjast kraapinud nii et küüned pahempidi. Muide - aga lõhn oli jumalik, kui see ülevalgunud tainas ahju põhjal küpses :) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Tiina![]() Abikokk 2010-02-20 20:15:36 |
Tütre tähtsa 16-aasta sünnipäeva puhuks keetsin ja küpsetasin täna, vastavalt nõudmistele. Üheks olid rummipallid, mille jaoks ostsin poest valmis tordipõhja, sest leidsin, et mul ei jää aega ise küpsetamiseks. Ühel hetkel avastasin pooleldi näritud tordipõhja köögilaua alt. Kuulsin küll enne, et koer midagi seal krabistab, aga ei pööranud sellele erilist tähelepanu. Küpsetasin siis ise, jõudsin küll!
Teiseks nõuti sushit. Minu vastuväited, et ma ei oska, pareeriti väitega, et ise käisid sushikoolitusel! :D Noh, ostsime siis riisi ja muud asjad ja keetsin riisi TÄPSELT moshi-moshi koolituselt saadud õpetuse järgi (küll vähendasin koguseid poole võrra) ja see kõrbes korralikult põhja! Tõstsin siis teise kaussi, lisasin äädika-suhkru-soola ja minu jaoks täiesti uskumatu, aga maitses päris sushiriisi moodi. Kuna rullide keerutamiseks enam aega ei jäänud, tegime "tordi", ehk suure kihilise sushi.
Viimaseks fopaaks võiks muidugi pidada seda, et kõike seda head-paremat, mida ma tegin ja mida sünnipäevakülalised nüüd söövad, ei saanud ise üldse maitsta. Eriti oma elu esimest sushit! Tegin kodus üksi võileiba omale :rolleyes: Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Elis![]() Abikokk 2010-03-04 21:04:31 |
Täna juhtus olema köögis selline päev, kus kätest oli kadunud jõud ja mõte ei jõudnud tegudele järgi. Toimetasime meeslemmikuga ühel ajal, mina valmistasin ühel ajal õhtusööki ja marjakisselli, tema paigaldas teises nurgas nugademagnetit seina külge. Kõigepealt suutsin suures tugevusehoos tõmmata sügavkülma sahtli nii välja, et kogu sisu pahumpidi põrandale laiali lendas. Kui olin asjad jälle kõik kokku lappinud ja jõudnud selle petersellikarbini, milleni jõuda algselt oligi vaja, siis selle kaane eemaldamise peale lendas ka enamus selle sisust põrandale. Sai ka see korralagedus likvideeritud ja siis juhtus see põhikatastroof. Kissell oli valmis saanud ja mingil põhjusel oli mul just seda potti vaja oma edasisteks tegevusteks ning otsustasin (ma räägin, et mõte ei jõudnud tegudele järele) selle kisselli purki valada!!! Nii kui tegu tehtud, oli purgil põhi läinud ja kogu köök kissellilaga täis. Mees üritas oma ehitusvarustust päästa, mina kõike muud varustust, mis tööpinnal asetses ja samas oli vaja veel toidutegu lõpetada. Koristamist jagus ikka tükiks ajaks ja mustikad värvisid meie valge pliidi siniseid nõresid täis. Kui kellelgi on nippe, kuidas seda likvideerida, siis kõik ideed on teretulnud. | |
Sasha![]() Abikokk 2010-03-19 22:13:49 |
Lõbus juhtumine kögis. Ema ostis poest konservi, mina naersin tükk aega lõbusalt köögis. Ei tea, kas peaks Ärapanijasse saatma.
![]() |
|
<< < 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 > >> |