Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Zapxpxau
Abikokk
2010-07-28 19:43:25
Pille:
Ullike:
Seenekas:
Juhend kusagilt retseptist : "kasutage odavat palsamiäädikat, näiteks Jamie Oliver..." (poes liitrihind 364.-, huvi pärast vaatasin järele).
See lause peaks huumoriklassika annaalidesse raiutama! =D
Ma üldse ei välista, et see võisin mina olla. Poes on müügil viskoosse p alsamiäädika pudeleid, mis maksavad mitusada krooni tükk (liitrihind kõvasti üle nimetatud 364 kr, see pigem väikese pudeli hind; nt Belazu oma) ja pudelid, mis maksavad paarkümmend krooni (sh too Jamie oma, Gourmante oma ja veel mõned). Siis on veel ports odavaid vänge maitsega palsamiäädikaid, mida ma oma tarbeks küll ei osta. Nii et näiteks Belazuga võrreldes on Jamie oma odav ;)
Tõsi, õige balsamicoga võrreldes on 364 kr/liiter päris odav küll.

Zap*

Seenekas
Abikokk
2010-07-28 20:56:40
Ei hakka kõike eelnevat tsiteerima, aga tavainimene, kellele retsept kuskil a la lehelisas oli, ei tea ilmselt neid erinevusi ja suurpoodi minnes riiulit uurima on see kas just kõige kallim, aga sinnapoole. Kui teda üldse müügil on. Seega võib veel tekkida neid niigi odavaid vaadates mõte, et otsiks veel... Pille, see ei olnud Sina. :) Irw, et Jamie Oliveri 364.- liitrihinnaga pudelike paarkümmend krooni maksaks, peaks see ikka väääga väike pudel olema... :D
Netcat
Abikokk
2010-07-29 17:30:30
Noh, ma ei tea, kui suured need pudelid siis tavaliselt on? 250ml? 250ml pudeli puhul selle liitrihinnaga oleks pudeli hind alla 100 krooni. Mis on sellise pudeli puhul minuarust päris hea hinnasuhe. Oleneb sisust muidugi, pole JO äädikat proovinud. Odav absoluutses mõistes ta muidugi ei ole, aga ilmselt tuleb siin mõista asja "odavaim, mis tarbimisväärtust omab" võtmes, eriti palju kallimat ise ei ostaks ja odavamaga kah ei riskiks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-29 18:11:34
Netcat:
Noh, ma ei tea, kui suured need pudelid siis tavaliselt on? 250ml? 250ml pudeli puhul selle liitrihinnaga oleks pudeli hind alla 100 krooni. Mis on sellise pudeli puhul minuarust päris hea hinnasuhe. Oleneb sisust muidugi, pole JO äädikat proovinud. Odav absoluutses mõistes ta muidugi ei ole, aga ilmselt tuleb siin mõista asja "odavaim, mis tarbimisväärtust omab" võtmes, eriti palju kallimat ise ei ostaks ja odavamaga kah ei riskiks.
Just :) Salatile niristamise jaoks oli Jamie oma minu arust liiga vedel ja lurr, aga kõiksugu palsamiäädikaga vorstiroogade ning palsamiäädikaga ahjujuurikate jaoks oli hea. Salatile niristame Belazud (ropult kallis, aga mõnusalt viskoosne ja pudelist jätkub ikka kauaks-kauaks; lisaks on mingi vahepealne kraam veel riiulis...)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2010-07-29 20:59:37
Ma panin mingi arvutusega puusse. :D:D Teil on õigus. Kuumus mõjub hukutavalt...
Netcat
Abikokk
2010-07-30 14:58:55
Püha tõde: Jamie Oliveri äädikas on 250 ml pudel Selveris 81 krooni. Noh see ei ole päris hull. 250 ml on minu jaoks äädikapudeli kohta suur kogus, ei kuluta seda nii palju.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Aire1
Abikokk
2010-09-18 13:25:09
Lõbus hommik kuni lõunani. Lubasin ämma sõbrannele, et küpsetan talle pitsalille. Hommikul esimese asjane tegin leivataigna, siis kohe pitsalille taingen ja siis tuli veel isu pisibatoonide järgi. Taignad valmis ja pitsa valmis ahju minema, yess olen graafikus. 20 min pärsat vaatasin et peaks plaadi ümber keerama, juhhuuu ja minu pitsalilleke oli keset köögipõrandariiet ja minu kätel paar põletus ka lisaks. Mis siis ikka läks uueks taignateoks. Mõtlesin, et väga hea juustu, pärmi ja hakkliha õnneks on kodus. Kui kõik oli juba nii kaugel, tuli meelde, et mis ma rullivahele panen, vorsti või pitsakatet pole ju. Nüüd jooksuga poodi, õnneks on mingisugune pood (väga vilesta valikuga) kodu lähedal. Uhhh kõik läks hästi, jõudsin õigeks ajaks veel teise laari ka valmis, alustasin hommikul kell 8 ja lõpetasin 12,30. Leiva kerkimisega läheb veel natuke aega.
Nämmu
Abikokk
2010-09-18 22:44:29
Aire1:
Lõbus hommik kuni lõunani. Lubasin ämma sõbrannele, et küpsetan talle pitsalille. Hommikul esimese asjane tegin leivataigna, siis kohe pitsalille taingen ja siis tuli veel isu pisibatoonide järgi. Taignad valmis ja pitsa valmis ahju minema, yess olen graafikus. 20 min pärsat vaatasin et peaks plaadi ümber keerama, juhhuuu ja minu pitsalilleke oli keset köögipõrandariiet ja minu kätel paar põletus ka lisaks. Mis siis ikka läks uueks taignateoks. Mõtlesin, et väga hea juustu, pärmi ja hakkliha õnneks on kodus. Kui kõik oli juba nii kaugel, tuli meelde, et mis ma rullivahele panen, vorsti või pitsakatet pole ju. Nüüd jooksuga poodi, õnneks on mingisugune pood (väga vilesta valikuga) kodu lähedal. Uhhh kõik läks hästi, jõudsin õigeks ajaks veel teise laari ka valmis, alustasin hommikul kell 8 ja lõpetasin 12,30. Leiva kerkimisega läheb veel natuke aega.
Lõpp hea kõik hea! Minul täna niihästi ei leinud, kook libises ka põrandale ja uut ei saanud teha.

Kaie

Tiina
Abikokk
2011-01-01 13:50:00
Küpsetasin aastavahetuseks pehmet piparkooki. Panin ahju ja 35 minuti pärast vaatan, et hakkab pealt kõrbema juba, võtsin siis välja, ise veel imestasin, et tavaliselt meil ahi ju ei kõrveta. Pärast, kui vormist välja kallutasin, avastasin, et põhi puha toores veel. Nojah, alles järgmisel päeval turgatas pähe, et olin ju enne koogi ahjupanemist küpsetanud grilli all verivorste ja nii sai ka kook grillirežiimile. Natuke nätske ta ju keskelt oli, aga ära sai meie grillitud piparkook söödud :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Itakene
Abikokk
2011-02-04 12:56:28
Ei leidnud selleks paremat teemat kiiresti. APPIII!! Briljantroheline läks köögi puupõrandale ja ei võta seda äädikas, viin ega apelsiniõli. Mis teha?? P.S. lapsel tuulerõuged. Suur tänu, kes oskab vastata. Elen

köögimaania

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>