Seenekas![]() Abikokk 2011-08-02 09:44:48 |
Roadwaffle:
Osta endale ahju sisetemperatuuri mõõtmise termomeeter. Kõik ahjud valetavad natuke, mõni rohkem, mõni vähem. :) Viimati nägin neid müügil Prismas ja mingis a la Koduluksis või Superboksis. Mina üritasin eile sõbrannale porgandi ja hapuoblikaga riisipirukat küpsetada, aga kuna mõni aeg tagasi sai elukohta vahetatud ja uues elukohas on elektripliidi asemel hoopis gaasipliit, millega ma üldse harjunud ei ole, siis napilt oleks pirukast saanud söetükk. Retsept, mida ma enda koogiks mugandasin, soovitas pirukas ahju panna 200C juures pooleks tunniks. Kuna juba varem olin ahjuga juba natukene katsetanud ja nentinud, et gaasiahi kuumutab kuidagi kõvasti rohkem kui elektriahi, siis panin temperatuuri umbes 160C peale, aga juba 10-15 minuti pärast hakkas köögist midagi kärsahaisu laadset levima… jooksin kohe vaatama ja sain piruka veel viimasel hetkel ahjust välja. Oli teine hakanud juba vaikselt mustaks tõmbuma :s Õnneks muidugi päris untsu asi veel läinud ei onud ja kõrbenud põhja pealt kannatas ülemine osa ilusti ära süüa, aga siiski oli päris suur nördimus, et niimoodi läks. Nüüd ma ei julgegi väga selle ahjuga midagi ette võtta :D Järgmine nädal peaks seal parti küpsetama… vahest peaks esialgu temperatuuri 100C juurde panema, et ehk siis ei kõrvetaks enam nii hullusti? Parti oleks küll väga kahju nässu keerata :s |
|
Roadwaffle![]() Kokaõpilane 2011-08-02 12:09:46 |
Seenekas:
Oh, hea mõte! Aitäh! :D Osta endale ahju sisetemperatuuri mõõtmise termomeeter. Kõik ahjud valetavad natuke, mõni rohkem, mõni vähem. :) Viimati nägin neid müügil Prismas ja mingis a la Koduluksis või Superboksis. .tulen loobin su katusele kive. - http://roadwaffle.wordpress.com |
|
Domori![]() Kokaõpilane 2011-08-03 15:40:04 |
Minu fopaa sai alguse sellest, et täiendasin oma kuivainekarpide varu. Eelnevalt oli kartulijahu kenasti karbis, täienduste käigus sai omale karbi ka tuhksuhkur. Kuna köök on väike, siis sai suhkrukarp tõstetud köögist veidi eemale hoiukohta. Tahtsin teha maasikate ja toorjuustukreemiga rullbiskviiti. Tegin kenasti rullbiskviidi taigna valmis. Ahjust välja võttes imestasin, et miks eriti kerkinud ei ole ja üsna rabe oli ka. Selgus saabus, kui asusin tegema toorjuustu kreemi ja läksin selle jaoks hoiukohast suhkrut tooma. Olin üsna veendunud, et mul on nii suhkur kui tärklis hoiukohas. Tegelikult oli ainult suhkur. Nii selguski tõsiasi, et olin biskviidile kartulijahu asemel korraliku koguse tuhksuhkrut lisanud :) Rullbiskviidist ei tulnud muidugi midagi välja, sest rullimine oli võimatu, tegin kihilise koogi ja enamvähem sai tulemus. | |
Tiina![]() Abikokk 2011-08-31 20:03:06 |
Esimene fopaa oli muidugi see, et ma sõin kõik mustsõstrajäätise ise ära ja ei jätnud lapsele midagi. Muudkui käisin kapi vahet jäätist noolimas. Seepeale ei jäänud muidugi muud üle, kui lubada uus teha.
Esiteks besee, mis oli nagu kord ja kohus 2 tundi ahjus ja siis veel paokil uksega seal terve öö, oli välja võttes nätske mis nätske. Moraal on vist selles, et niiskes augustis ei tasu beseed teha.
Teiseks vahukoor, muudkui vahustan ja vahustan ja imestan, et miks ometi nii kaua aega läheb. Kuni selgus, et olin ostnud seda 10 %ist. No vähemasti munakollased sain kenasti vahtu. Mis seal’s ikka, segasin siis need nätsked beseed, mida pudistada muidugi ei õnnestunud, vedela segu sisse ja panin sügavkülma. Praegu tuli meelde, et vanilje unustasin ka lisamata.
Maitsel polnud isegi viga, kuigi jäätis oli kivikõva ja kenasti siiru-viiruline suurte beseetükkide tõttu. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Netcat![]() Abikokk 2011-09-01 13:23:33 |
Minul läks just kohvigraniita pekki. Mingi slush tuli teralise graniita asemel ja seegi sulas koheselt klaasi sisse ära. Ilmselt ei tasu ikka sauseguriga üritada jääkuubikuid purustada. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tiina![]() Abikokk 2011-12-11 13:14:17 |
Kvalifitseerub ka köögiapsu alla: juba kolmas nädalavahetus tahame pannkooki ja kuidagi ei saa, kõigepealt ei olnud piima, teinekord ei olnud mune ja täna pärast muna ja piima kokkusegamist selgus, et pole teragi jahu! Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Netcat![]() Abikokk 2011-12-11 15:06:22 |
Midagi ooperist "rosinate jaoks aukude puurimine":
Kui ahjuvorm oli juba kenasti kihiti täis laotud makarone ja köögivilja ja juust peale puistatud, tuli meelde, et hakkliha jäi sisse panemata. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Narkolepsia![]() Abikokk 2012-01-23 06:05:04 |
Märgid üleväsimusest: keetsin suure pajatäie seljankat öösel. Loomulikult oli tarvis maitsmise tarbeks üks suur kausitäis nahka pista. Musta taldriku pistsin sügavkülma (nõudepesumasina asemel). | |
Dee![]() Abikokk 2012-01-23 12:24:02 |
Mulle meenus Narkolepsia sügavkülma-jutust üks seik. Läksin toidupoodi. Poes avastasin, et rahakotti pole. Sõitsin koju tagasi. Otsin,otsin, otsin. No pole. Lõpuks hakkasin otsima ebareaalsetest kohtadest. Rahakott ilutses muidugi sügavkülmas. :D Ju ma olin kontrollinud enne poodiminekut, kas sügavkülma veel mahub midagi ja käes olnud rahakoti sinna täiteks pistnud. | |
Netcat![]() Abikokk 2012-01-23 14:00:23 |
Kui jutt juba hajameelsusele ja asjade nuripaigutamisele läks, siis mina olen viimasel ajal mitu korda pidanud peale topsijogurti manustamist kadunud lusikaid prügikastist välja kaevama. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 > >> |