Apsud, fopaad ja muidu lõbusad juhtumised köögis

Netcat
Abikokk
2010-05-25 10:40:43
Seda milli- ja detsiliitrite asja on minul ka juhtunud väsinud peaga, eriti kui retseptis ei ole kõik suurused samades ühikutes. Viimane kord, ei mäleta enam mida tehes, igastahes panin 0,5 dl asemel 0,5 l vedelikku. Ei tulnud nagu päris see.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

ErleS
Abikokk
2010-05-25 12:34:34
Mõõtühikutega seoses meenub mulle, kuidas sõbrannaga torti tegime. Ta ei ole eriti suur söögitegija, seega tema luges mulle retsepti ette ja mina segasin asjad kokku. Ühel hetkel olime retseptiga seal maal, et tuli "...lisada 1 detsiliiter vanillisuhkrut..." Kuna tema jaoks võõras valdkond, arvas ta, et 1 tl tähendab 1 detsiliitrit :) Hea, et vanillisuhkur väikses purgikeses on, seega tekkis kohe kahtlus, et midagi on selle koguse juures valesti :)
Marju
Abikokk
2010-05-25 12:56:33
Meenub mulle, kuidas ma keetsin riisiputru ja pidin välja minema, aga puder polnud keenud veel. Mõtlesin, et panen korra leegi tugevamaks, siis kaane kõvasti peale, siis tule kinni ja las ta siis seal haudub. Esimesed kaks asja tegin ära (et leegi tugevamaks ja kaane peale), kui tunnikese pärast tagasi jõudsin, oli pannis riisisüsi vms. Pliiditagusesse klaasi oli paar mõra juurde tulnud, aga miskit põlema polnud läinud.
Kirsike
Abikokk
2010-05-25 16:43:55
ErleS:
Mõõtühikutega seoses meenub mulle, kuidas sõbrannaga torti tegime. Ta ei ole eriti suur söögitegija, seega tema luges mulle retsepti ette ja mina segasin asjad kokku. Ühel hetkel olime retseptiga seal maal, et tuli "...lisada 1 detsiliiter vanillisuhkrut..." Kuna tema jaoks võõras valdkond, arvas ta, et 1 tl tähendab 1 detsiliitrit :) Hea, et vanillisuhkur väikses purgikeses on, seega tekkis kohe kahtlus, et midagi on selle koguse juures valesti :)
Mul laps pani 1 tl küpsetuspulbri asemel 1dl-i :) Kogu pulbri, mis mul kodus oli, valas kooki :)

Lindude toitmine

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-30 18:58:36
Mul ei juhtu palju apse, aga no kui juhtub siis ikka juhtub. Tahtsin lõunasöögi juurde tüki rabarberikooki soojendada, pistsin selle siis hajameelselt (ilmselt) mikrosse, lülitasin sisse ja hakkasin lõunat sööma, kui äkki kostis karjatus, et mikroahjus on leegid lahti :O Kähku juhe seinast välja jne, köök haiseb siiani kõrbenult :( ahi on ka seest pruun. Tuli välja, et temperatuur oli miinimumi asemel maksimumi peal. Uhhh.

Zap*

Fre
Abikokk
2010-07-05 23:05:40
Napikas.... Üks üleüldse selline mitte eriti edukalt kulgenud torditegu. Lubasin vanematele tähtpäevaks teha, hooajale kohaselt tellisin mitu kilo maasikaid ja plaanisin teha hästi lihtsat puhast maasika-vahukooretorti. Alustuseks selgus, et üks külalistest maasikatele allergiline. Sai siis maasikatort sügavkülmast võetud sõstarde ja vaarikatega, ilma maasikateta. Küpsetasin põha klaaspõhjaga dr Oetkeri vormis ja tegin kõik kihid samas vormis valmis. Tort oli küllalt raske ja mahlane, ei hakanud teda enam klaaspõhjalt maha nipitama vaid panin koos põhjaga alusele ning siis kaunistasin servad. Olin autosse istumas kui tort otsustas pooles ulatuses üle aluse libiseda, klaaspõhi ju hea libe ja kui selle ja taldriku vahele veel lubrikandiks suts vahukoort sattub, siis on nalja kui palju. Igakhes olin sunnitud terve autosõidu istuma pöidlad kahelt poolt tordi sisse surutud et libisevat asjandust vähegi paigal hoida. Eriti totter lugu. Pärast siis silusin auke....
Seenekas
Abikokk
2010-07-06 09:11:53
Juhend kusagilt retseptist : "kasutage odavat palsamiäädikat, näiteks Jamie Oliver..." (poes liitrihind 364.-, huvi pärast vaatasin järele).
Ullike
Abikokk
2010-07-09 15:45:12
Seenekas:
Juhend kusagilt retseptist : "kasutage odavat palsamiäädikat, näiteks Jamie Oliver..." (poes liitrihind 364.-, huvi pärast vaatasin järele).
See lause peaks huumoriklassika annaalidesse raiutama! =D

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Liiseli
Abikokk
2010-07-28 19:02:04
Hakkasin rullbiskviiti tegema. Lõin munad ühte kaussi lahti, teise hakkasin mõõtma jahusid ja küpsetuspulbrit. Otsisin kartlijahu välja, mõõtsin detsiliitritopsi... ja kallasin kõmm! munade juurde... Kraapisin siis niipalju ära, kui sain, ja lootsin, et munad ka vähese kartulijahuga vahtu lähevad. Läksid õnneks küll :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-28 19:28:53
Ullike:
Seenekas:
See lause peaks huumoriklassika annaalidesse raiutama! =D
Ma üldse ei välista, et see võisin mina olla. Poes on müügil viskoosse p alsamiäädika pudeleid, mis maksavad mitusada krooni tükk (liitrihind kõvasti üle nimetatud 364 kr, see pigem väikese pudeli hind; nt Belazu oma) ja pudelid, mis maksavad paarkümmend krooni (sh too Jamie oma, Gourmante oma ja veel mõned). Siis on veel ports odavaid vänge maitsega palsamiäädikaid, mida ma oma tarbeks küll ei osta. Nii et näiteks Belazuga võrreldes on Jamie oma odav ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>