Otsid retsepti? Kui kuskilt ei saa, siis Nami-namist ikka saab :D

Tziiki
Abikokk
2009-04-22 14:12:15
Netcat:
Kakaokohupiim. St. ei leia eriti retsepte, kus seda komponendina vaja oleks. Ei namist ega mujalt. Tundub imelik, et see leiab nii vähe kasutust? Kas tõesti kõik söövad seda puhtalt ilma lisanditeta? Jah, seda pirnikooki Baileys'iga mis OM-is oli ma juba nägin. Ei tõmmanud eriti.
ma leidsin googeldades küll mõned retseptid :) Belgia kohupiimatort (Toidutare) Kakaokohupiim mustsõstrakastme ja kiividega (Bounteous Bites blogi) Virsikukook (Leena toidublogi) Pannkoogitort (Lihtne kokkamine toidublogi)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2009-04-22 15:12:13
Pille:
Netcat:
Jah, seda pirnikooki Baileys'iga mis OM-is oli ma juba nägin. Ei tõmmanud eriti.
Mis retsept see oli? Või mis numbris?
Viimases aprillikuu numbris. Dee on ühiskokkamise all seda juba teinud: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2650&p=3 aga tema ei kasutanud kakaoga kohupiima, vaid valget. Isutas millegi järele, mille komponente võiks juba kodust leida (šokolaad, munad, külmutet marjad vms) ja juurde segada olemasolevale potsikule, mitte nii, et mine välja ja osta konserve, vahukoort või terve pudel likööri selleks, et koogile paar lusikatäit panna. Lisaks sellele, tuletab meelde kevadine pilk peeglisse, et ükski toit, mis sisaldab tervet pakki vahukoort, ei saa omada kirjeldust "kerge". Õhuline, ehk. Seda küll.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ragne
Abikokk
2009-04-22 23:48:46
Ma just praegu valmistan seda OM pirnikooki (tegemine jäi nii hilja peale, kuna laps oli kaua üleval). Olen seda varem saanud ja minu arust super-maitsev kook.

www.kokkama.ee

Sinner
Kokaõpilane
2009-04-23 14:05:34
Tahaks väga teada retsepti Pere Leiva pisikestele küpsistele, kus rosinad sees.
Tziiki
Abikokk
2009-04-23 14:55:51
Sinner:
kas mõtled valeri või Tartu küpsiseid? Tartu küpsised - retsepti ei tea, aga koostisosad on sellised Nisujahu 550, suhkur, või, rosinad, margariin, tärklis, lõssipulber, glükoossiirup, munapulber, kergitusaine (E 450a, E 500), keedusool, aroomaine. Pakun, et tegu on ehk liivataignaküpsistega... valeri küpsiste retsept on ka siinsamas nami-namis olemas

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Sinner
Kokaõpilane
2009-04-23 17:43:36
Tziiki:
Sinner:
kas mõtled valeri või Tartu küpsiseid? Tartu küpsised - retsepti ei tea, aga koostisosad on sellised Nisujahu 550, suhkur, või, rosinad, margariin, tärklis, lõssipulber, glükoossiirup, munapulber, kergitusaine (E 450a, E 500), keedusool, aroomaine. Pakun, et tegu on ehk liivataignaküpsistega...
Ma arvan, et Tartu küpsised.
Yahna
Kokaõpilane
2009-05-06 13:05:48
Tere. Lennul Indiasse pakuti mingit magustoitu, mis mulle väga maitses. Tegu oli mingi kreemiga mille sees olid veel india pähklid ja mingid kuivatatud puuviljad (rosinad?) kui ma ei eksi. Ka oli seal sees veel mingid väikesed krõmpsuvad tükikesed (ingver, ma kahtlustan; kuigi tugevat ingveri maitset ei olnud tunda ja neid tükke oli üsna palju). Kas keegi teab millega tegu?
Maris
Abikokk
2009-05-12 11:02:38
Kas keegi teab, kuidas valmistada röstitud kirsstomateid? Võib-olla ei olegi "röstitud" see kõige õigem termin, võib-olla peaks nimetama "glaseeritud," ma ei tea. Tahan teha selliseid magusaid-mõnusaid, mida restoranides praelisandina või salatikomponendina kasutatakse. Ma olen kusagil ajakirjas või ajalehe lisas neid juhtnööre näinud, aga nüüd ei suuda tuvastada. Ei teagi nüüd, kas küpsetada neid tervena ahjus mõni aeg ja siis maitsestada või keeta kokku balsamico kaste ja siis sinna sisse kuumale pannile lisada kirsstomatid...
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-12 12:08:29
Maris:
Kas keegi teab, kuidas valmistada röstitud kirsstomateid? Võib-olla ei olegi "röstitud" see kõige õigem termin, võib-olla peaks nimetama "glaseeritud," ma ei tea. Tahan teha selliseid magusaid-mõnusaid, mida restoranides praelisandina või salatikomponendina kasutatakse. Ma olen kusagil ajakirjas või ajalehe lisas neid juhtnööre näinud, aga nüüd ei suuda tuvastada. Ei teagi nüüd, kas küpsetada neid tervena ahjus mõni aeg ja siis maitsestada või keeta kokku balsamico kaste ja siis sinna sisse kuumale pannile lisada kirsstomatid...
Maris, mina olen sedasi kirsstomateid lisandiks teinud. Ürdid võid ära jätta ja vabalt veidi palsamiäädikat pannile lisada. Just a thought.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2009-05-12 13:54:36
Pille:
Maris:
Maris, mina olen sedasi kirsstomateid lisandiks teinud. Ürdid võid ära jätta ja vabalt veidi palsamiäädikat pannile lisada. Just a thought.
Oi, Pille, just seda ma otsisingi! Juba tehtud, söödud, nauditud! Aitäh!
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>