Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-15 11:57:31 |
Pille:
Tiina, uurisin ühes feissbuki-rühmas ka, sain sellised vastused:
Karima: "mina mäletan mingit torti kus olid need besee tilgad ja tugevast materjalist seened.... sees oli ka biskviit 2 kihti ja sees beseekiht kakaovõikreem oli"
Heli: "Peal ikka pähklipuru ja beseest seened. Sain just sellist emadepäeval- oli tõeline nostalgialaks Pärit Tapa kondiitriärist."
Tiina:
Nii, kes teab? Ma vaatan, et SILX on siin midagi maininud, aga Pihlaka tordivalikust praegult sellist ei leidnud. Sõbranna rääkis tordist nimega Hommikutort, mida nõuka-ajast mäletab. Põhjaks oli biskviit ja üks põhi beseest. Vahel oli pruuni värvi kreem, peal ploomid ja beseest ja kreemist tehtud seenekesed. Kas keegi mäletab ja oskab kirjeldada, kuidas seda torti praegu järele teha saaks? |
|
Netcat Abikokk 2014-07-08 16:34:10 |
Minu ajakirjadest rebitud retseptide kogust on totaalselt uitama läinud üks tomatine angerjasupp, mida plaanisin just sel suvel teha. Minumeelest võis see olla ühest viimaste aastate OM-ist.
Igastahes tegu oli sellise rubriigiga, kus kellelegi on retsept katsetada antud ja ta siis muljetab, neid eestikeelseid ajakirju vist palju pole, kus see featuur on. OM-i netis väljas olevast indeksist aga ei leidnud. Foto ja jutt oli vasakpoolsel leheküljel. Tuleb kellelegi tuttav ette? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-08-11 11:37:50 |
Netcat:
Netcat, ega ometi mitte see Tuuli supp: Suitsukalasupp tomati ja tüümianiga?
Minu ajakirjadest rebitud retseptide kogust on totaalselt uitama läinud üks tomatine angerjasupp, mida plaanisin just sel suvel teha. Minumeelest võis see olla ühest viimaste aastate OM-ist. Igastahes tegu oli sellise rubriigiga, kus kellelegi on retsept katsetada antud ja ta siis muljetab, neid eestikeelseid ajakirju vist palju pole, kus see featuur on. OM-i netis väljas olevast indeksist aga ei leidnud. Foto ja jutt oli vasakpoolsel leheküljel. Tuleb kellelegi tuttav ette? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-10-04 20:14:18 |
Zapxpxau:
Idast:
Abi oleks kui kopeeriksid siia koostisainete nimekirja ja ehk kirjeldad pisut. Siis annab arutada, mis ja kuidas võiks sarnase tulemuse anda.Tere, Rimil on müügil uued head küpsised, eriti meeldivad mulle jõhvikate ja valge shokolaadiga. Tahaks neid kodus ise teha, kas keegi oskaks soovitada kuidas? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-07 00:14:13 |
Pille:
Too kodusem versioon on nüüd ka põhiandmebaasis olemas.
Ullike 18.3.2012:
Nii. Mina sain hetk tagasi sellise retsepti endise Hotell Tallinna peakoka pr E. Sarve käest :) Retsepti töötas välja Nikolai Võškevitš.
Hotelli 200 gr ports oli järgmine:
40 gr põdra- või kitseliha
30 gr mar. või värsket kurki
25 gr mar. kõrvitsat
25 gr juustu
40 gr majoneesi
40 gr jõhvikatarrendit
lõunamaist kastet (tomatipõhist, mahedamat kui adžika)
1 gr sidrunihapet
Kodustes tingimustes teeb ta nii:
200 gr mar. kõrvitsat
200 gr juustu
200 gr loomaliha (dekooriga või suitsutatud vms)
200 gr mar. kurki
200 gr tarretist (soovitavalt jõhvikast, 1 kg vedeliku peale 50 gr želatiini)
200 gr paksu majoneesi
Kõik lõigata piklikeks ribadeks.Tere kokarahvale üle pika-pika aja :)=) Sõbranna rääkis midagi nõukogude ajal söödud Nikolai salatist - sellises pidi sees olema tarretis. Minu jaoks on see täiesti tundmatu salat - kas äkki keegi oskab sellest midagi rääkida? Või koguni retsepti anda? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2015-01-19 16:47:48 |
Aitasin kauget sugulast. Sain täna sellise kirja: Tervitus, mul selline mure ja ikka retseptiga. otsin igalt poolt ühte vene aja koogi tordi retsepti. Akki sul on! Koogi nimi oli vanasti ka "pehkind känd" või "puuhalg" (kuivatatud ploomid, aprikoosid ja tehakse mitu päeva, vaja immutada) kas oled selles koogist midagi kuulnud. See ime hea! tervitades ja tänud ette sulle kui viitsid vastata." Sellise pildi pani ka: Oli kuskil saanud ja pildistanud, aga koogiküpsetaja keeldus retsepti jagamast :) Internetist ka midagi ei leidnud. Suhtlesin siis siin käte-jalgade abil oma hea venekeelse koduhaldjaga, kaasasin otsingutesse ka oma kalli elukaaslase ja tegelikult samaaegselt ja natuke rohkem tänu Kristjanile sain sugulasele edastada sellise retseptiviite: ???? "????????? ????" (ehk tort "Pehkinud känd"). Kas ta täpselt samamoodi maitseb, ei tea öelda, aga välja näeb küll samasugune: Foto: Jrati.ru Siin veel üks blogipostitus heade samm-sammult fotodega: Povarenok.ru | |
Katre K. Kokaõpilane 2015-05-22 12:00:47 |
Tere! Mina otsin vanakooli pähklirõngaste/liivarõngaste retsepti. Imehead, aga teha ei oska! | |
Rebane Abikokk 2016-11-05 20:07:28 |
Pille:
Rebane:
Olümpia all Café Boulevard'is on müügil koogikesed Brändi Extra. Kodulehel (e-poe all) on kirjas, et "Sisaldab biskviiti, võikreemi, maitsestatud konjakiga ning kaetud mandlilaastudega" Hirmsasti maitsevad ja mõtlesin, et üritan katse-eksitus meetodil teha, aga äkki keegi on ka ise varem teinud ja tahab oma retsepti jagada? Rebane, äkki on need midagi Moorapeade sarnast, lihtsalt mandlilaastud peal?
Jõudsin lõpuks ka sinnamaale, et tegin ise oma Brändi extrad! Kui enne seismist tundus segu hirmmagus, siis valmis koogid olid täitsa õige maitsega! Isegi tiba rohkem oleks võinud konjakit sisse panna :)
Jazzino. teen. naudin. |
|
Kokaõpilane 2017-08-07 20:59:02 |
[kustutatud] | |
Kokaõpilane 2017-08-07 20:59:11 |
[kustutatud] | |
<< < 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 > |