Akaatsia Abikokk 2012-02-08 12:05:54 |
Kunagi sai tehtud sokolaadiruudud-nimelisi küpsiseid. Taignasse läks kakaopulber, pähklid ja miskit veel ning tainas tuli õhukese kihina küpsetuspaberile määrida ja ahjusoojalt ruutudeks lõigata. Kahjuks on retsept oma elu elama läinud. Retsept oli vist pärit 90date keskpaiga kodukirjast või kodukirja jõululisast. Äkki keegi oskab retseptiga aidata? | |
Seenekas Abikokk 2012-02-20 11:10:27 |
Tahaksin teha põldubadest suppi, aga ei leia retsepti. Kuidas aastaid tagasi tegin, see on ka meelest läinud. Tädi teeb enam-vähem siinse hernesupi retsepti järgi, aga ema tehtud supis ma porgandit ja kruupe ei mäleta. On kellelgi häid soovitusi? Oad on leos, suitsuliha olemas. | |
Silx Abikokk 2012-02-20 11:28:22 |
Seenekas:
Oasupp
Valmistusained
2,5 l vett
200 g põldube
300 g suitsuliha
200 g kartuleid
1 sibul
soola
3 spl hapukoort
Valmistusviis
Pese ja leota oad (u. 3-5h). Pane keema koos leotusveega. Lisa suitsuliha kamar, hakitud sibul ja sool. Keeda kolmveerandpehmeks ning lisa siis suitsuliha ja tükeldatud kartulid. Serveeri hapukoorega. Tahaksin teha põldubadest suppi, aga ei leia retsepti. Kuidas aastaid tagasi tegin, see on ka meelest läinud. Tädi teeb enam-vähem siinse hernesupi retsepti järgi, aga ema tehtud supis ma porgandit ja kruupe ei mäleta. On kellelgi häid soovitusi? Oad on leos, suitsuliha olemas. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Seenekas Abikokk 2012-02-20 12:25:48 |
Tänan Silx, see kõlab juba rohkem selle ema tehtu moodi. :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-02-20 13:52:08 |
Siin Tuuli versioon: http://toiduteemal.blogspot.com/2011/03/hoissa-vastlad-oasupp-ja-vastlakuklid.html | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-18 18:01:08 |
Annuzhka:
Nii põnev. Ma ise uurisin ka seda teemat ca kuu aega tagasi, kui tahtsin emale sünnipäevaks Nõmme Köök & Kook kohvikust midagi kaasa tellida. Neil oli ka salatimenüüs Nikolai salat, mis mulle esimese hooga midagi ei öelnud.
Samas oli väga rasket mingit konkreetset retsepti leida. Toidutare foorumis kirjutas keegi: "Sain imelist Nikolai salatit süüa (liha,ananass, seened ..., vahukoore?-majoneesi?-sinepikaste) - kes teab mismoodi see küll tehtud on." (Koostisained ju hoopis teised, kui Annuzhka mainitud retseptis. Annuzhka antud retsept oli Everyday.com retseptikogus. Kohvik Amps menüüs on Nikolai salat, mille komponentideks on Eesti juust, veiseliha, kurk, majonees, hapukoor. 2007. a. oli Selveri Köögi suvemenüüs Nikolai salat (nostalgiline toode Nikolai salat, mis sisaldab köögivilju, veiseliha ja tarretist). Catering Mäesalu pakub seda salatit (suitsukeel, õun juust, zelee). WestGroup Cateringi menüüs on "Nikolai salat punaveini tarretisega".
Toidutares on juustu-veiselihasalati retsept. Selle kommentaarides on kaks kirjet:
LIZ: ""Nõuka" ajal oli selle salati nimi "Nikolai - salat" ja pakuti seda Tallinna hotelli Jahisaalis. Super hea oli, siiamaani maitse meeles"
LIVS: "Töötasin ise selles restoranis ja võin lisada,et see salat jahisaalis sisaldas metslooma tailiha ja selle salati autor oli Nikolai Võskevit?, restorani peakokk! Oli tõesti väga hea ja rahva lemmik!"
Saa siis aru, mis see täpselt on. :)
Ullike 18.3.2012:
Guugel andis sellise tulemuse
Nikolai salat
Salat on mõeldud kuuele inimesele.
Punane tarretis,
400g hollandi juustu,
400g keedukeelt,
150g einesinki,
2 õuna,
100g värsket kurki,
2 šalott sibulat,
100g täis suitsuvorsti
Valmista punasest mahlast ja zelatiinist õhuke tarretis keeda keel kõik kompnendid tükelda väikesteks kangideks sega kokku ja maitsesta teravamaitselise salati õliga. Lisa suhkrut maitse järgi. Maitse peaks olema õrnalt magus.
Venekeelne allikas annab ka sellise Nikolai salati , mille retsept pärineb miskist Tallinna restranist 20 aastat tagasiTere kokarahvale üle pika-pika aja :)=) Sõbranna rääkis midagi nõukogude ajal söödud Nikolai salatist - sellises pidi sees olema tarretis. Minu jaoks on see täiesti tundmatu salat - kas äkki keegi oskab sellest midagi rääkida? Või koguni retsepti anda? |
|
Ullike Abikokk 2012-03-18 18:49:14 |
Tänud Pillele ja Annushkale!
Vot - sõbranna räägib ka, et tema mäletab ja jube hea oli - samas selle everyday-retsepti põlgas ära, sest tema mäletamist mööda ei olnud kastmeks majoneesi. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Annuzhka Kokaõpilane 2012-03-18 20:55:54 |
Mina guugeldasin ja see retsept asetses toidutare foorumis. Vbla algupära siis everyday-st.
Ja no mina küll seal praegu majoneesi välja ei loe ...
... maitsesta teravamaitselise salatiõliga on seal. It´s all about seasoning! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-18 21:16:44 |
Annuzhka:
Everydays, aga no kuna keegi ei viita kuskile, siis ei tea ju, kas oli Everyday retsept, mis nüüd ka Toidutares, või vastupidi :)
Mina guugeldasin ja see retsept asetses toidutare foorumis. Vbla algupära siis everyday-st. Ja no mina küll seal praegu majoneesi välja ei loe ... ... maitsesta teravamaitselise salatiõliga on seal. |
|
Annuzhka Kokaõpilane 2012-03-19 07:43:34 |
õigus :) It´s all about seasoning! |
|
<< < 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 > >> |