Otsid retsepti? Kui kuskilt ei saa, siis Nami-namist ikka saab :D

Zapxpxau
Abikokk
2012-12-08 15:59:06
Ilsu:
Mul on selline mälupilt, et Jamie Oliver (vist) keeras terve seakülje rulli ja...edasi ei tea. Minuarust oli sellel toidul veel oma nimi ka. Kas keegi saab mind aidata:D
Sa mõtled vist sellist asja nagu porchetta?

Zap*

Ilse
Abikokk
2012-12-08 18:53:39
Zapxpxau:
Ilsu:
Mul on selline mälupilt, et Jamie Oliver (vist) keeras terve seakülje rulli ja...edasi ei tea. Minuarust oli sellel toidul veel oma nimi ka. Kas keegi saab mind aidata:D
Sa mõtled vist sellist asja nagu porchetta?
Vot just seda ma mõtlesin:) Tänud !

Ilse köögis

Shyla
Kokaõpilane
2012-12-25 15:48:19
Leoola:
Otsin ühte meekooki, mida sain lapsena (Nõukogude ajal) Saaremaal poodidest. See oli selline tumepruun, tihkem, natuke prääniku materjalist, plaadikook, kus oli 2 kihti, vahele oli õhukese kihina midagi määritud ja peale raputatud tuhksuhkur. Ema mul ütles, et sellist tehti ainult Saaremaal, mandril on need pehmed meekoogid. Kas on siin kedagi saarelt pärit, kes teaks millisest koogist ma räägin :D või kellegi põhjatutes retseptivaramutes :P
Mina mäletan seda kooki perekoogi nime all ja seda teeb Saare Leib praegugi: perekook Ainult vanasti oli ta mu meelest suure ristkülikuna müügil, kust siis müüja tükke lõikas... Eriti hea oli seda külma piima sisse pudistada ja siis lusikaga süüa.
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-08-16 00:40:36
hacraxy:
Ma ei tea kas see teema sai nüüd õigesse kohta.. Olen paar korda Tallinnas Mackis saanud kanatiibu ja sinna kõrvale nad pakuvad erilise maitsega teravat punast kastet ja valget hapukoore moodi dippi, mis ei oleks nagu siiski hapukoor. Kas keegi teab mida nad sinna punase kastme sisse panevad, et see selline hapukas jääb või on see müni poes müüdav valmis kaste? Ja millest see valge dipikaste võiks olla tehtud? Ei ole nagu hapukoor, vaid paksem.
Tunnistan, et pole Mackis kunagi käinud. Oleksin muidu seda kastet pakkunud, aga too pole valge. Vaatasin menüüst järele, kanatiibade juurde pakutakse kolme kastet: BBQ Honey (BBQ meekaste), Sweet & Spicy (magus-vürtsine), Honey Mustard (mee-sinepikaste). Kas keegi teine oskab vastata? Siin mõned variandid: Mee-sinepikaste: 1,25 dl Dijoni sinepit 1,25 dl mett 2 sl majoneesi 1 sl sidrunimahla soola-pipart Sega kõik ained omavahel, maitsesta soola-pipraga. Säilib külmkapis kuni 1 nädala.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Annuzhka
Kokaõpilane
2013-09-22 18:41:16
Tere. Ma ei tea, kuhu see õigem oleks postitada, aga tahan nami-namisse soovitada ühte retsepti, mida ise siin mõni aeg tagasi otsisin. Nüüd katsemeetodil taastasin enda jaoks selle lapsepõlvemaitse. Tegemist peediroaga, mida ema minu varases lapsepõlves korra tegi. Koostisained: Peet Õun Sealiha Sibul, küüslauk soovi korral Rõõsk koor Sool, pipar, loorber Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta pannil klaasjaks, lisa juurde väikesteks kuubikuteks lõigatud liha ja prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Kui liha on läbipraadinud lisa riivitud peet ja loorberileht. Hauta kaane all kuni peet on enamvähem pehme, siis lisa väikesteks tükkideks lõigatud õun. Kui õun on pehmeks (loe: pudruks) haudunud vala hulka ka rõõsk koor. Maitse, vajadusel lisa soola ja pipart. Imemaitsev. Sobib serveerimiseks keedetud kartuliga. Koguseid grammides kahjuks praegu lisada ei oska, aga ehk keegi hakkaja teeb järgi ja paneb kirja (või mina ise järgmisel korral. Minul olid kogused umbes nii - keskmine peet (mahtus kaehe peopesa vahele), 1,5 nii suurt õuna kui oli peeti. Liha ka mahult nii kahte peopessa mahtuv kogus vast. Koort pool võikest pakki.

It´s all about seasoning!

Spiidi
Abikokk
2013-12-23 21:06:12
Pille, kas siin jõhvika-kohupiimakoogis on mõeldud kohupiimapastat (suhkruga) voi lihtsalt kohupiima? Ma kasutaks Pajumäe vanilje kohupiimakreemi, kuid kuna see on suhkruga, siis mõtlen, kas pean suhkru kogust natuke vähendama? Kui jõuad, siis palun vasta kohe-kohe-kohe sest koogitegu on juba täna õhtul plaanis :) Tänud!

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-12-24 12:15:02
Spiidi:
Pille, kas siin jõhvika-kohupiimakoogis on mõeldud kohupiimapastat (suhkruga) voi lihtsalt kohupiima? Ma kasutaks Pajumäe vanilje kohupiimakreemi, kuid kuna see on suhkruga, siis mõtlen, kas pean suhkru kogust natuke vähendama? Kui jõuad, siis palun vasta kohe-kohe-kohe sest koogitegu on juba täna õhtul plaanis :) Tänud!
Spiidi, alati on mõeldud tavalist kohupiima, kui pole muudmoodi mainitud. Lihtsalt küsimus, kas seda kandilises pakis või topsis teralisemat või seda tuubis pehmemat. Võid Pajumäe vanillikohupiimakreemi küll võtta, aga timmi siis suhkrukogus parajaks!

Spiidi
Abikokk
2013-12-24 13:15:21
Pille:
Spiidi:
Spiidi, alati on mõeldud tavalist kohupiima, kui pole muudmoodi mainitud. Lihtsalt küsimus, kas seda kandilises pakis või topsis teralisemat või seda tuubis pehmemat. Võid Pajumäe vanillikohupiimakreemi küll võtta, aga timmi siis suhkrukogus parajaks!
Tänud! Kasutasin seda topsis teralisemat Pajumäe kohupiima ja asendasin 150 g sellest jogurtiga. Kook on nüüd jõulu-õhtusöögi ootel. Hiljem annan teada, kuidas välja tuli :)

le D?ner

Spiidi
Abikokk
2013-12-27 16:13:03
Spiidi:
Pille:
Spiidi:
Tänud! Kasutasin seda topsis teralisemat Pajumäe kohupiima ja asendasin 150 g sellest jogurtiga. Kook on nüüd jõulu-õhtusöögi ootel. Hiljem annan teada, kuidas välja tuli :)
Raporteerin, et kook oli imeline. Kasutasin kakaoküpsiste asemel piparkooke ja väga jõuluhõnguline kook sai :)

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-05-11 19:21:58
Tiina:
Sõbranna rääkis tordist nimega Hommikutort, mida nõuka-ajast mäletab. Põhjaks oli biskviit ja üks põhi beseest. Vahel oli pruuni värvi kreem, peal ploomid ja beseest ja kreemist tehtud seenekesed. Kas keegi mäletab ja oskab kirjeldada, kuidas seda torti praegu järele teha saaks?
Nii, kes teab? Ma vaatan, et SILX on siin midagi maininud, aga Pihlaka tordivalikust praegult sellist ei leidnud.

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>