Otsid retsepti? Kui kuskilt ei saa, siis Nami-namist ikka saab :D

Netcat
Abikokk
2012-03-19 09:46:29
Pille:
Annuzhka:
Ullike 18.3.2012:
Tere kokarahvale üle pika-pika aja :)=) Sõbranna rääkis midagi nõukogude ajal söödud Nikolai salatist - sellises pidi sees olema tarretis. Minu jaoks on see täiesti tundmatu salat - kas äkki keegi oskab sellest midagi rääkida? Või koguni retsepti anda?
Guugel andis sellise tulemuse Nikolai salat Salat on mõeldud kuuele inimesele. Punane tarretis, 400g hollandi juustu, 400g keedukeelt, 150g einesinki, 2 õuna, 100g värsket kurki, 2 šalott sibulat, 100g täis suitsuvorsti Valmista punasest mahlast ja zelatiinist õhuke tarretis keeda keel kõik kompnendid tükelda väikesteks kangideks sega kokku ja maitsesta teravamaitselise salati õliga. Lisa suhkrut maitse järgi. Maitse peaks olema õrnalt magus. Venekeelne allikas annab ka sellise Nikolai salati , mille retsept pärineb miskist Tallinna restranist 20 aastat tagasi
Nii põnev. Ma ise uurisin ka seda teemat ca kuu aega tagasi, kui tahtsin emale sünnipäevaks Nõmme Köök & Kook kohvikust midagi kaasa tellida. Neil oli ka salatimenüüs Nikolai salat, mis mulle esimese hooga midagi ei öelnud. Samas oli väga rasket mingit konkreetset retsepti leida. Toidutare foorumis kirjutas keegi: "Sain imelist Nikolai salatit süüa (liha,ananass, seened ..., vahukoore?-majoneesi?-sinepikaste) - kes teab mismoodi see küll tehtud on." (Koostisained ju hoopis teised, kui Annuzhka mainitud retseptis. Annuzhka antud retsept oli Everyday.com retseptikogus. Kohvik Amps menüüs on Nikolai salat, mille komponentideks on Eesti juust, veiseliha, kurk, majonees, hapukoor. 2007. a. oli Selveri Köögi suvemenüüs Nikolai salat (nostalgiline toode Nikolai salat, mis sisaldab köögivilju, veiseliha ja tarretist). Catering Mäesalu pakub seda salatit (suitsukeel, õun juust, zelee). WestGroup Cateringi menüüs on "Nikolai salat punaveini tarretisega". Toidutares on juustu-veiselihasalati retsept. Selle kommentaarides on kaks kirjet: LIZ: ""Nõuka" ajal oli selle salati nimi "Nikolai - salat" ja pakuti seda Tallinna hotelli Jahisaalis. Super hea oli, siiamaani maitse meeles" LIVS: "Töötasin ise selles restoranis ja võin lisada,et see salat jahisaalis sisaldas metslooma tailiha ja selle salati autor oli Nikolai Võskevit?, restorani peakokk! Oli tõesti väga hea ja rahva lemmik!" Saa siis aru, mis see täpselt on. :)
Prisma salatiriiulis on praegugi müügil miski, mis kutsub end Nikolai salatiks. See on küll majoneesikastmega. Punase tarretise tükid on sees. Westmani äris olen ka seda näinud. Tegija firma nime ei mäleta kahjuks. Mingisuguse retsepti saaks ka selle karbi kaane pealt.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-19 09:59:36
Ullike 18.3.2012:
Tere kokarahvale üle pika-pika aja :)=) Sõbranna rääkis midagi nõukogude ajal söödud Nikolai salatist - sellises pidi sees olema tarretis. Minu jaoks on see täiesti tundmatu salat - kas äkki keegi oskab sellest midagi rääkida? Või koguni retsepti anda?
Nii. Mina sain hetk tagasi sellise retsepti endise Hotell Tallinna peakoka pr E. Sarve käest :) Retsepti töötas välja Nikolai Võškevitš. Hotelli 200 gr ports oli järgmine: 40 gr põdra- või kitseliha 30 gr mar. või värsket kurki 25 gr mar. kõrvitsat 25 gr juustu 40 gr majoneesi 40 gr jõhvikatarrendit lõunamaist kastet (tomatipõhist, mahedamat kui adžika) 1 gr sidrunihapet Kodustes tingimustes teeb ta nii: 200 gr mar. kõrvitsat 200 gr juustu 200 gr loomaliha (dekooriga või suitsutatud vms) 200 gr mar. kurki 200 gr tarretist (soovitavalt jõhvikast, 1 kg vedeliku peale 50 gr želatiini) 200 gr paksu majoneesi Kõik lõigata piklikeks ribadeks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2012-03-19 15:05:36
Pille:
Ullike 18.3.2012:
Nii. Mina sain hetk tagasi sellise retsepti endise Hotell Tallinna peakoka pr E. Sarve käest :) Retsepti töötas välja Nikolai Võškevitš. Hotelli 200 gr ports oli järgmine: 40 gr põdra- või kitseliha 30 gr mar. või värsket kurki 25 gr mar. kõrvitsat 25 gr juustu 40 gr majoneesi 40 gr jõhvikatarrendit lõunamaist kastet (tomatipõhist, mahedamat kui adžika) 1 gr sidrunihapet Kodustes tingimustes teeb ta nii: 200 gr mar. kõrvitsat 200 gr juustu 200 gr loomaliha (dekooriga või suitsutatud vms) 200 gr mar. kurki 200 gr tarretist (soovitavalt jõhvikast, 1 kg vedeliku peale 50 gr želatiini) 200 gr paksu majoneesi Kõik lõigata piklikeks ribadeks.
Huvitav, mis sorti juust peaks olema?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Sasha
Abikokk
2012-03-24 16:59:41
Palun väga abi! Olen suutnud kolimise käigus kuhugi ära kaotada raamatu "Koogid. 1001 klassikalist retsepti". Ärge küsige, kuidas saab nii suur asi ära kaduda :-(. Kindlasti on kellelgi Namikatest veel see raamat kodus - mul oleks hirmsasti vaja sealt ühte tordiretsepti, mille nimi oli minu meelest Rikkalik shokolaaditort. Shokolaadibiskviit, mille nii vahel kui peal oli shokolaadivõõp, võõba retsept oli eraldi... Kui keegi viitsiks nii biskviidi kui võõba retsepti siia ümber kirjutada või raamatust pildistada vms oleksin imetänulik. Poeg nõuab kategooriliselt just seda torti....
ErleS
Abikokk
2012-03-24 18:04:18
Mul on see raamat olemas. Sinu kirjeldusest ei saa aga täpselt aru, mis retsepti silmas pead... Kas tegemist "Rikkaliku šokolaadikoogiga", mille koostis järgmine?: 4 dl kergitusainega jahu 0,8 dl suhkruta kakaopulbrit 1/2 tl küpsetuspulbrit 180 g pehmet võid 1,8 dl väga peent suhkrut 2 suurt muna, rebud eraldatud 1/8 tl soola suhkruta kakaopulbrit pealepuistamiseks Kreemjas šokolaadivõõp: 180 g jämedalt hakitud poolmagusat šokolaadi 80 g võid 1,2 dl magusat kondenspiima 180 g jämedalt riivitud poolmagusat šokolaadi Kui tegemist õige retseptida, võin ka õpetuse juurde kirjutada. Seal on nii mitmeid nn rikkalikke šokolaadikooke lihtsalt. Ja segaseks jäi, mis mõttes oli võõba retsept eraldi... Kas retsepti juures eraldi või lk 349 eraldi retsept "Rikkalik šokolaadivõõp"?
Sasha
Abikokk
2012-03-24 18:59:12
Oh, suur-suur tänu, et aitad! Jube lugu, et seal samanimelisi asju mitu on. Mäletan, et oli tordiretsept, mis seisnes selles, et tuli küpsetada shokolaadibiskviit ning vahele määrida shokolaadivõõpa, aga võõba retsept oli eraldi - st tordi retseptis oli viidatud võõba retseptile. Võimalik küll, et seesama rikkalik shokolaadivõõp. Olen seda paar korda teinud, kuid ei mäleta peast biskviidi ja võõba koostist, tahaks aga, et samasugused tuleksid. Võõpa tuli keeta, seda mäletan.
ErleS
Abikokk
2012-03-24 20:27:14
Kahjuks õiget kooki ei suuda leida :( Kui oskad kuidagi vihjata, millest see kook koosnes, valmistusviis, kus see retsept raamatus asuda võis, mis retseptid/pilt veel samal lehel vms... Rikkaliku šokolaadivõõba retsept järgmine: 4,8 dl suhkrut 2,4 dl vahukoort + 1-2 sl vajaduse korral 240 g jämedalt hakitud mõrušokolaadi 2 sl võid 1 tl vanilliessentsi Aja suhkur ja 2,4 dl koort keskmisel kuumusel keema. Keeda 1 minut ja tõsta pliidilt ära. Sega sisse šokolaad. Pane kastrul keskmisele kuumusele tagasi ja kuumuta segamata, kuni segu temperatuur on 115 kraadi. Võta pliidilt ära. Lisa või ja vanilliessents ilma segamata ja pane kastrul 5 minutiks suuremasse külma veega anumasse, enne kui hakkad segama. Klopi puulusikaga, kuni võõp hakkab läiget kaotama (5-10 minutit). Sega kohe juurde 1 sl koort. Võõp ei tohi enne koore lisamist liiga kõvaks minna. Lase 3-4 minutit seista ja sega siis, kuni konsistents on määrimiseks paras. Kui see on liiga kõva, lisa veel koort 1 tl kaupa. Kas see on õige retsept?
Sasha
Abikokk
2012-03-24 22:38:39
Jah, see kõlab nagu seesama võõbaretsept, aitäh! Vabanda, et Sulle selle koogiga segadust olen tekitanud, järelikult on mul nimi valesti meeles. Aga arvan, et pole hullu, püüan ise mingi niiskema shokolaadibiskviidi teha ja selle võõbaga ühendada. Seal oli just sellel võõbal oluline roll, see jäi selline mugav, koogikihtide vahel jäi pehmeks ja peal läks kõvaks. Suur tänu Sulle nii lahkelt aitamast!
Tziiki
Abikokk
2012-04-17 15:48:13
kas keegi oskaks anda konjakitorude retsepti?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-17 16:09:02
Tziiki:
kas keegi oskaks anda konjakitorude retsepti?
Koopatibi kindlasti oskaks ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>