Otsid retsepti? Kui kuskilt ei saa, siis Nami-namist ikka saab :D

Leoola
Abikokk
2011-08-15 10:06:59
Kirsike:
Kiilike:
Leoola:
Otsin ühte meekooki, mida sain lapsena (Nõukogude ajal) Saaremaal poodidest. See oli selline tumepruun, tihkem, natuke prääniku materjalist, plaadikook, kus oli 2 kihti, vahele oli õhukese kihina midagi määritud ja peale raputatud tuhksuhkur. Ema mul ütles, et sellist tehti ainult Saaremaal, mandril on need pehmed meekoogid. Kas on siin kedagi saarelt pärit, kes teaks millisest koogist ma räägin :D või kellegi põhjatutes retseptivaramutes :P
:) tean ja tegelikult tehti ka Tartumaal Tartu-Vara vahel ühes kolhoosikeskuses?? . Sarnaseid kooke tehakse Kreetal aga nime ei tea. Mingil hetkel kui kingiks toodud koogi retsepti otsisin oli selle koogi kohta öeldud et seda tehakse korra aastas ja siis jagub seda kuni järgmiste jõuludeni :D
Ma tean ka Saaremaa meekooki, aga ... sellel on vaap (parematel päevadel rohkem vaapa, viletsamatel vähem) peal ja ta ei olnud tihke, st värskena ei olnud, aga enamasti oli poes mitte kõige värskem ja sellest see tihkem olek?! Minu mäletamist mööda oli see ainuke meekoogi nime all müüdav kook. Minu lapsepõlve absoluutne lemmikkook. :) Mulle meenutab pehme piparkook natuke seda meekooki.
Aga kas keegi seda retsepti ka teab/mäletab?
Kiilike
Abikokk
2011-08-15 11:47:54
Leoola:
Kirsike:
Kiilike:
:) tean ja tegelikult tehti ka Tartumaal Tartu-Vara vahel ühes kolhoosikeskuses?? . Sarnaseid kooke tehakse Kreetal aga nime ei tea. Mingil hetkel kui kingiks toodud koogi retsepti otsisin oli selle koogi kohta öeldud et seda tehakse korra aastas ja siis jagub seda kuni järgmiste jõuludeni :D
Ma tean ka Saaremaa meekooki, aga ... sellel on vaap (parematel päevadel rohkem vaapa, viletsamatel vähem) peal ja ta ei olnud tihke, st värskena ei olnud, aga enamasti oli poes mitte kõige värskem ja sellest see tihkem olek?! Minu mäletamist mööda oli see ainuke meekoogi nime all müüdav kook. Minu lapsepõlve absoluutne lemmikkook. :) Mulle meenutab pehme piparkook natuke seda meekooki.
Aga kas keegi seda retsepti ka teab/mäletab?
Seda retsepti ei paku aga väga sarnaselt maitsev kook on sellise koostisega nagu siin

kiilikese köögikatsetused

Cherimarie
Kokaõpilane
2011-08-22 17:50:13
Käisin paar nädalat tagasi Haapsalus Müüriääre kohvikus ja sõin seal lõhe-suvikõrvitsa pirukat (sarnane tomati-singi oma oli ka), mis oli nii hea, et juba tagasiteel Tallinnasse unistasin selle küpsetamisest. Mida ma aga kuskilt ei leia, on retsept. Muidu tundus üpriski lihtne pirukas aga see täidis oli kuidagi eriti pehme ja mõnus ja tahaks just samasugust teha. Ideid?
Profa
Abikokk
2011-09-27 14:31:30
Luuüdi/üdikontide valmistamise eestikeelsete retseptidega on kitsas :)

Profa köögipool

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-09-30 16:04:37
Profa:
I hear you, I hear you. Ma isegi otsisin päris mitu retsepti Sinu jaoks välja, aga siis ütles arvuti kõvaketas üles ja ma olin paar päeva oimetu ja õnnetu. Kas üdikondid on juba laua peal ootel või küsisid pikemas perspektiivis? ;) Aineotsingusse ma igatahes panin üdikondid juba kirja, loodetavasti saan ka retseptid peatselt lisatud. Seniks on abiks need retseptid: Osso buco Trieste moodi ja Üdikont St Johni moodi (Liina Karron)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Profa
Abikokk
2011-10-02 00:22:14
Pille:
Profa:
I hear you, I hear you. Ma isegi otsisin päris mitu retsepti Sinu jaoks välja, aga siis ütles arvuti kõvaketas üles ja ma olin paar päeva oimetu ja õnnetu. Kas üdikondid on juba laua peal ootel või küsisid pikemas perspektiivis? ;) Aineotsingusse ma igatahes panin üdikondid juba kirja, loodetavasti saan ka retseptid peatselt lisatud. Seniks on abiks need retseptid: Osso buco Trieste moodi ja Üdikont St Johni moodi (Liina Karron)
No kondid röstitud ja söödud, retsept oli netiavarustest. Söögi kõrvale otsisin veel ajaviiteks ja leidsin Liina retsepti, mis oli üldiselt seesama:) Kondiisu tekib mul spontaanselt, kui juhtun ilusaid seibe letis nägema, seda juhtub muidugi harva, aga asjad paranevad, turumüüjad ei kuku enam ammu pikali selliste küsimuste peale nagu üdikont, veisepõsk, saba vms.

Profa köögipool

Silja
Abikokk
2011-10-21 14:05:02
Ehk kellegil on käepärast kohe 100 kooki esimene versioon- oleks vaja sealt retsepti porgandi-plaadipirukale. Emal on aga ei ole mahti kohe mulle retsepti anda. Õhtul saaks ta mulle mailile saata, aga tahaks seda täna küpsetada ja enne ju vaja asjad ka osta :)

Lavendlimesi.blogspot.com

Silja
Abikokk
2011-10-21 15:07:33
Silja:
Silja:
Ehk kellegil on käepärast kohe 100 kooki esimene versioon- oleks vaja sealt retsepti porgandi-plaadipirukale. Emal on aga ei ole mahti kohe mulle retsepti anda. Õhtul saaks ta mulle mailile saata, aga tahaks seda täna küpsetada ja enne ju vaja asjad ka osta :)
Või võib ka pakkuda muid soolaseid juustuga porgandikooke- jubedalt tahaks.
EDIT: ise küsin-ise vastan: tundub sama retsept http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=5611 seega pole muud kui soovitan kõigile teistele ka seda

Lavendlimesi.blogspot.com

Sissela
Kokaõpilane
2011-10-24 01:11:45
Kas keegi, kes on söönud F-Hoones küüslaugu-ingverikana ja läätsepada, oskaks pakkuda, kuidas seda läätsepada teha?
Tulikiisu
Kokaõpilane
2011-10-25 17:57:02
Mina otsin ühte retsepti. see retsept oli selver.ee üleval. ja läksin seda sinna otsima ja pidin pikali kukkuma kui avastasin et nad on kaotanud kõik vanad retseptid. :( Yhe retsepti õnneks olin üles kirjutanud. aga teist ei ole. Nimelt otsin sokolaadi.maapähklivõi ja soolapähklitega küpsiste retsepti. sinna sisse käis soolanepähklikreem sokolaadi ja soolapähkleid. tulid sellised suured küpsised. nii tahaks neid jälle teha aga retsepti pole. Mõtlesin et küsin igaksjuhuks siit ka veel.
<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>