Otsid retsepti? Kui kuskilt ei saa, siis Nami-namist ikka saab :D

Ilse
Abikokk
2011-07-26 14:09:35
Ma tean, et mul jäi siin mitte väga ammu ja viimati lisatud retseptide alt silma mingi saia retsept. See oli kas viie minuti sai või midagi sellist kiiret ja enam ma ei leia :(

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-07-26 14:49:57
Ilsu:
Ma tean, et mul jäi siin mitte väga ammu ja viimati lisatud retseptide alt silma mingi saia retsept. See oli kas viie minuti sai või midagi sellist kiiret ja enam ma ei leia :(
kas see 5-minuti briošš või 5-minuti nisuleib? Lisan selle viimase retsepti nüüd kohe, mõlemad lapsed tukastavad ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2011-07-26 16:22:56
Vot see nisuleib jah, aitäh :) Tegelikult ma vist tean umbes midagi sarnast, lihtsalt teise nimega : No-knead bread

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-07-26 23:46:32
Ilsu:
Vot see nisuleib jah, aitäh :) Tegelikult ma vist tean umbes midagi sarnast, lihtsalt teise nimega : No-knead bread
See kuulus no-knead bread on veidi keerulisem valmistusviisi poolest, aga idee on sama, jah.

Leoola
Abikokk
2011-08-14 21:38:18
Otsin ühte meekooki, mida sain lapsena (Nõukogude ajal) Saaremaal poodidest. See oli selline tumepruun, tihkem, natuke prääniku materjalist, plaadikook, kus oli 2 kihti, vahele oli õhukese kihina midagi määritud ja peale raputatud tuhksuhkur. Ema mul ütles, et sellist tehti ainult Saaremaal, mandril on need pehmed meekoogid. Kas on siin kedagi saarelt pärit, kes teaks millisest koogist ma räägin :D või kellegi põhjatutes retseptivaramutes :P
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-14 22:04:46
Veel üks retseptiotsing:
Karelo:
Kes Pärnus Steffanis käinud, see peaks teadma kui hea kaste seal on- "Tuhande saare kaste". Leidsin ühe retsepti ka siit aga see ei ole ikka see. Kastmesse ei ole minu teada miskit tükeldatud aga sinna oleks nagu mingit punase pulbri taolist maitseainet lisatud. Kaste on ka parajalt vedel. No ei tule endal see kuidagi samasugune välja. Äkki keegi oskab välja aidata.

Kiilike
Abikokk
2011-08-14 22:59:16
Leoola:
Otsin ühte meekooki, mida sain lapsena (Nõukogude ajal) Saaremaal poodidest. See oli selline tumepruun, tihkem, natuke prääniku materjalist, plaadikook, kus oli 2 kihti, vahele oli õhukese kihina midagi määritud ja peale raputatud tuhksuhkur. Ema mul ütles, et sellist tehti ainult Saaremaal, mandril on need pehmed meekoogid. Kas on siin kedagi saarelt pärit, kes teaks millisest koogist ma räägin :D või kellegi põhjatutes retseptivaramutes :P
:) tean ja tegelikult tehti ka Tartumaal Tartu-Vara vahel ühes kolhoosikeskuses?? . Sarnaseid kooke tehakse Kreetal aga nime ei tea. Mingil hetkel kui kingiks toodud koogi retsepti otsisin oli selle koogi kohta öeldud et seda tehakse korra aastas ja siis jagub seda kuni järgmiste jõuludeni :D

kiilikese köögikatsetused

Anu
Abikokk
2011-08-15 08:47:05
Karelo:
Kes Pärnus Steffanis käinud, see peaks teadma kui hea kaste seal on- "Tuhande saare kaste".
Tuhande saare kaste.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-15 09:00:03
Anu:
Karelo:
Kes Pärnus Steffanis käinud, see peaks teadma kui hea kaste seal on- "Tuhande saare kaste".
Tuhande saare kaste.
Minul on see retsept pakkuda?

Kirsike
Abikokk
2011-08-15 09:46:27
Kiilike:
Leoola:
:) tean ja tegelikult tehti ka Tartumaal Tartu-Vara vahel ühes kolhoosikeskuses?? . Sarnaseid kooke tehakse Kreetal aga nime ei tea. Mingil hetkel kui kingiks toodud koogi retsepti otsisin oli selle koogi kohta öeldud et seda tehakse korra aastas ja siis jagub seda kuni järgmiste jõuludeni :D
Ma tean ka Saaremaa meekooki, aga ... sellel on vaap (parematel päevadel rohkem vaapa, viletsamatel vähem) peal ja ta ei olnud tihke, st värskena ei olnud, aga enamasti oli poes mitte kõige värskem ja sellest see tihkem olek?! Minu mäletamist mööda oli see ainuke meekoogi nime all müüdav kook. Minu lapsepõlve absoluutne lemmikkook. :) Mulle meenutab pehme piparkook natuke seda meekooki.

Lindude toitmine

<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>