Blondie![]() Abikokk 2010-11-11 11:04:26 |
Pille:
Tundub, et ka mina ei kujutanud ette, et olen seda Ragne blogis lugenud! :D Elis:
Elis, võiksid retsepti jagada küll, aga nt lavašiteemas. Aga ErleS vastas juba sealsamas lavašiteemas, et Ragne blogis oli lavašistruudli retsept: lihtsusest pakatav peekoni-juustustruudel. Ilmselt seda retsepti Minukiisu otsiski?Minukiisu:
Mina blogipostituse koha pealt ei oska aidata, pole silma torganud, aga Toit&Trend Mai-Juuni 2010 väljaandes on Valestruudel lavašiga täitsa olemas.
Kui sul seda ajakirja kodus pole, siis võin selle retsepti siia üles ka kribada.Kunagi lugesin kellegi blogist et kastutas lavaši struudli tegemiseks, aga enam ei leia kuidagi üles. Arvan et oli ikkagi eesti blogi. Kas keegi äkki mäletab? |
|
Liisi![]() Abikokk 2010-11-11 19:35:35 |
Liisi:
Sidrunikook turvalise beseekattega
Pirukaümbris vahustatud tainast:
125 g margariini
1,5 dl tuhksuhkrut
1 muna
3,5 dl jahu
Sidruni-keedukreem:
2 munarebu
1 dl suhkrut
2 sl maisijahu
2 dl vett
50 g võid
1 suurema sidruni kollane koor ja mahl
Beseekate 6 munavalgest
Vahusta margariin suhkruga. Lisa muna ja vahusta uuesti. Sega hulka jahu. Aseta tainas vähemalt 1 tunniks külmkappi jahtuma. Vooderda 24-26 cm vorm tainaga ja eelküpseta 200 kraadi juures 10 min ja seejärel reguleeri ahjukuumus 160-le.
Sega keedukreemi ained potis kokku ja kuumuta kuni paksenemiseni. laota kreem pirukapõhjale ja kata alguses õhukese beseekihiga, seejärel paksemalt.
Küpseta 160 kraadi juures ca 30 min ja tõsta restile jahtuma.
Mul tuleb silme ette Suur Küpsetamisraamat, mille esikaanel on sidrunikook beseekattega. Retsepti saan õhtul kodus vaadata. |
|
Meringue![]() Abikokk 2010-11-15 18:14:14 |
Silx:
Ma pakun, et kui otsid internetist lemon meringue pie siis peaksid õige mitu sobivat retsepti leidma. :) See on üks mu suuri lemmikuid, mida ma kahjuks ei saa piisavalt tihti valmistada. Viimane kord tegin selle retsepti järgi ja jäi väga hea (uh, pilti kahjuks pole ikka veel jõudnud teha ja ka retsepti sõnastus on väga lohakalt kokku toksitud, aga ehk on ikka abi :D).
Kusagil sai mekkida sidrunikooki, mis võis olla a la muretaina põhjal, sidrunitäidisega ja beseega pealt.. Aga mälestus on veel sel juures, et täidisesse läks õige mitu sidrunit.. netist olen leidnud retsepti, kuhu täidisesse läeb vaevu sidrunikoor. Ons miskit sellist olemas üldse? |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-11-15 18:16:20 |
Meringue:
Meenutan Silxile, et eelmisel lehel on ka päris mitu vastet antud, sh igati maitsvad versioonid siinsamas Nami-Namis.
Silx:
Ma pakun, et kui otsid internetist lemon meringue pie siis peaksid õige mitu sobivat retsepti leidma. :) See on üks mu suuri lemmikuid, mida ma kahjuks ei saa piisavalt tihti valmistada. Viimane kord tegin selle retsepti järgi ja jäi väga hea (uh, pilti kahjuks pole ikka veel jõudnud teha ja ka retsepti sõnastus on väga lohakalt kokku toksitud, aga ehk on ikka abi :D).Kusagil sai mekkida sidrunikooki, mis võis olla a la muretaina põhjal, sidrunitäidisega ja beseega pealt.. Aga mälestus on veel sel juures, et täidisesse läks õige mitu sidrunit.. netist olen leidnud retsepti, kuhu täidisesse läeb vaevu sidrunikoor. Ons miskit sellist olemas üldse? |
|
Zoozi![]() Abikokk 2010-11-18 20:31:45 |
Kas keegi lahke namikas, kellel on raamat Türgi köök, viitsiks mulle kribada sealse täidetud aivade retsepti. Poes aega parajaks tehes jäi silma, aga meelde jätmiseks polnud enam aega :) | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-11-19 10:39:52 |
Zoozi:
Profa uhkustas, et tal olemas. Õhtul ehk aitab ;)
Kas keegi lahke namikas, kellel on raamat Türgi köök, viitsiks mulle kribada sealse täidetud aivade retsepti. Poes aega parajaks tehes jäi silma, aga meelde jätmiseks polnud enam aega :) |
|
Silx![]() Abikokk 2010-11-19 13:43:33 |
Tänud koogiretseptide eest.. osasid olin enne näinud.. lihtsalt sidrunite arv koogis on selline, mis mind on pidurdanud.. aga vast asi on koguses. Proovin millalgi järgi, kui jaksu on. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2011-01-01 17:09:02 |
LikeStar:
LikeStar - kas saaksid täpsemalt kirjeldada, mida ja kus Sa said. Kas tavaline besee, mis oli karamellimaitseline? Või beseetort/küpsis, mis oli kuidagi karamellikastmega serveeritud? Või siiruviiruline besee, kus olid karamellitriibud sees?
Ma sain hiljuti proovida karamelli beseed, maitses väga hästi, kuid retsepti ma ei leia :( Kas keegi saaks aidata ja retsepti anda? ;) |
|
LikeStar![]() Kokaõpilane 2011-01-01 17:13:36 |
Pille:
Ma sain sõbranna juures. See oli nagu tavaline besee, kuid karamellikaste vms. oli sinna sisse lisatud. Järsku ta ema ise mõtles selle retsepti välja :D LikeStar:
LikeStar - kas saaksid täpsemalt kirjeldada, mida ja kus Sa said. Kas tavaline besee, mis oli karamellimaitseline? Või beseetort/küpsis, mis oli kuidagi karamellikastmega serveeritud? Või siiruviiruline besee, kus olid karamellitriibud sees?Ma sain hiljuti proovida karamelli beseed, maitses väga hästi, kuid retsepti ma ei leia :( Kas keegi saaks aidata ja retsepti anda? ;) |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2011-01-22 16:48:13 |
Phoca:
Retseptikogus ühtegi suppi, mille koostises oleks pastinaak ja suitsujuust, ei ole. Kas oled kindel, et köögiviljaks oli pastinaak? Suitsujuustuga suppe on mitu, sh väga maitsev suvikõrvitsaga variant.
Kunagi oli siin foorumis selline retsept - Pastinaagi-suitsujuustu supp - täpses sõnastuses võin eksida. Nüüd ei leia enam kuidagi, kas on maha võetud või ei oska otsida? |
|
<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 > >> |