Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-08-30 13:32:14 |
Tiramiiiisu:
Ma lisasin ka ühe žureki retsepti. Kui Sa vähegi inglise keelt loed, siis siin on üks üsna põhjalik seletus.
Aire1:
Leidsin internetist sellise retsepti, ehk sobib? :) Žurek vorstigaKas kellelgi on žureki retsepti aga palun võimaluse korral eesti keelset, minu keele oskus on väga nulli lähedane. Käisin poolas puhkamas ja sõin seal žurekit, maitsev oli, vähemalt mulle maitses. Eile otsisin googlist ja leidsin ainult poolakeelseid, proovisin ka googli tõlget aga suht segaseks jäi. Tean ka seda, et piirkonniti tehakse neid erinevalt. |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-09-13 20:20:56 |
Kylli K:
Mari-Liis tegi seda dukkah-segu ja nüüd on retsepti juures ka kena pilt:
Pille:
Jah, just! Aitäh!Kylli K:
Magus dukkah-segu?Mina ei leia kunagi nähtud retsepti üles. Arvan, et tegemist oli mingi Lähis-Ida retseptiga. Seal olid röstiud pähklid ja seemned, mida siis sai joguri peal kasutada. ![]() |
|
Kerr![]() Kokaõpilane 2010-09-25 14:35:20 |
Kerr 22.9.2010:
Asi on vist lootusetu. :) Olen igalt poolt otsinud pistaatsia-šokolaadisaiakeste retsepti, aga jäänud tühjade kätega. Kas keegi oskab aidata? |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-09-25 14:43:45 |
Kerr:
:( Mina ei teagi selliseid saiakesi. Äkki oskad vihjeid anda - mis/kes toodab, kas pärmitainast või pärmi-lehttainast? Kus näha saaks - siis teaks ka ehk seda, kust retsepti uurida...
(Usu mind, paljud on siinse teema kaudu abi saanud - nt Ribe trühvlise kartulipüree retsept jõudis kenasti otsijani jne :))
Kerr 22.9.2010:
Asi on vist lootusetu. :)Olen igalt poolt otsinud pistaatsia-šokolaadisaiakeste retsepti, aga jäänud tühjade kätega. Kas keegi oskab aidata? |
|
Mari-Liis![]() Abikokk 2010-09-25 15:17:01 |
Pille:
Pika tn. Bonapartes müüakse pistaatsia-šokolaadisaiu. Kas sa Kerr mõtled neid? Need tunduvad olevat pärmi-lehttainast, sellised keerud, vahel siis šokolaaditükikesed ja roheline pistaatsiakreem. Täpset retsepti tahaks isegi, jube head saiad on :P
Kerr:
:( Mina ei teagi selliseid saiakesi. Äkki oskad vihjeid anda - mis/kes toodab, kas pärmitainast või pärmi-lehttainast? Kus näha saaks - siis teaks ka ehk seda, kust retsepti uurida...Kerr 22.9.2010:
Asi on vist lootusetu. :)Olen igalt poolt otsinud pistaatsia-šokolaadisaiakeste retsepti, aga jäänud tühjade kätega. Kas keegi oskab aidata? |
|
Kerr![]() Kokaõpilane 2010-09-27 08:55:31 |
Mari-Liis:
Just neid ma silmas peangi. Pille:
Pika tn. Bonapartes müüakse pistaatsia-šokolaadisaiu. Kas sa Kerr mõtled neid? Need tunduvad olevat pärmi-lehttainast, sellised keerud, vahel siis šokolaaditükikesed ja roheline pistaatsiakreem. Täpset retsepti tahaks isegi, jube head saiad on :PKerr:
:( Mina ei teagi selliseid saiakesi. Äkki oskad vihjeid anda - mis/kes toodab, kas pärmitainast või pärmi-lehttainast? Kus näha saaks - siis teaks ka ehk seda, kust retsepti uurida...Asi on vist lootusetu. :) |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-09-29 11:12:21 |
Mari-Liis:
No väikese bartertehingu abil (retseptivihje meile, üks tasuta reklaamuudis avalehel neile) õnnestus pitsaatsiasaiakeste kohta teada saada järgmist:
"Mis puutub nendesse kurikuulsatesse (sest tõesti seda nad on) šokolaadi-pistaatsia saiadesse, siis need on saadaval kõigis meie müügipunktides nii, bistroos kui ka Pikal tänaval ja kumu kohvikus + siis veel Tallinna Kaubamaja pagariletis. Retsept (nagu ka kõikide teiste saiakeste/kookide alustõed) pärineb meie algusaastatest kui meie juures töötas Prantsusmaalt pärit pagar-kondiiter. Tainas on tõesti pärmilehtaigen, kuid arvan, et põhiliseks iseärasuseks võib pidada seda nö saia keerude vahele on pandud vaniljekreemi, mis on kokku segatud šokolaadi-pistaatsia seguga;) Vaniljekreem niisutab saiakesi mõnusalt ning eks see on ka põhiliseks põhjuseks, miks need nii mõnusalt pehmed on."
Ole lahke, Kerr :) Ja Mari-Liis, kui Sa töötava ja toreda retseptiga lagedale tuled, siis lisame Nami-Namisse ka, eks :P
Pille:
Pika tn. Bonapartes müüakse pistaatsia-šokolaadisaiu. Kas sa Kerr mõtled neid? Need tunduvad olevat pärmi-lehttainast, sellised keerud, vahel siis šokolaaditükikesed ja roheline pistaatsiakreem. Täpset retsepti tahaks isegi, jube head saiad on :PKerr:
:( Mina ei teagi selliseid saiakesi. Äkki oskad vihjeid anda - mis/kes toodab, kas pärmitainast või pärmi-lehttainast? Kus näha saaks - siis teaks ka ehk seda, kust retsepti uurida...Asi on vist lootusetu. :) |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-09-30 10:43:14 |
Helbe 30.9.2010:
Helbe, küsin esmalt, et kas otsid mingi konkreetse tootja kaerakliikulklite analoogi või niisama kaerakliikuklite retsepti? Nami-Namis on esialgu pakkuda vaid kartuli-kliikuklite retsept.
Tere, kas kellelgi on kaerakliikukli retsepti. Tänud vastajatele, terv. Helbe |
|
Helbe![]() Kokaõpilane 2010-09-30 15:54:48 |
Pille:
Ikka niisama sobib! Leidsin soomekeelsest foorumist päris head retseptid ja siit ka ühe kaerakliileiva... Helbe 30.9.2010:
Helbe, küsin esmalt, et kas otsid mingi konkreetse tootja kaerakliikulklite analoogi või niisama kaerakliikuklite retsepti? Nami-Namis on esialgu pakkuda vaid kartuli-kliikuklite retsept.Tere, kas kellelgi on kaerakliikukli retsepti. Tänud vastajatele, terv. Helbe |
|
Mari-Liis![]() Abikokk 2010-09-30 22:35:17 |
Pille:
Tänud vihjete väljapinnimise eest, Pille, neist võib nii mõndagi välja lugeda. Katsetused alaku. :)
Mari-Liis:
No väikese bartertehingu abil (retseptivihje meile, üks tasuta reklaamuudis avalehel neile) õnnestus pitsaatsiasaiakeste kohta teada saada järgmist:
"Mis puutub nendesse kurikuulsatesse (sest tõesti seda nad on) šokolaadi-pistaatsia saiadesse, siis need on saadaval kõigis meie müügipunktides nii, bistroos kui ka Pikal tänaval ja kumu kohvikus + siis veel Tallinna Kaubamaja pagariletis. Retsept (nagu ka kõikide teiste saiakeste/kookide alustõed) pärineb meie algusaastatest kui meie juures töötas Prantsusmaalt pärit pagar-kondiiter. Tainas on tõesti pärmilehtaigen, kuid arvan, et põhiliseks iseärasuseks võib pidada seda nö saia keerude vahele on pandud vaniljekreemi, mis on kokku segatud šokolaadi-pistaatsia seguga;) Vaniljekreem niisutab saiakesi mõnusalt ning eks see on ka põhiliseks põhjuseks, miks need nii mõnusalt pehmed on."
Ole lahke, Kerr :) Ja Mari-Liis, kui Sa töötava ja toreda retseptiga lagedale tuled, siis lisame Nami-Namisse ka, eks :PPille:
Pika tn. Bonapartes müüakse pistaatsia-šokolaadisaiu. Kas sa Kerr mõtled neid? Need tunduvad olevat pärmi-lehttainast, sellised keerud, vahel siis šokolaaditükikesed ja roheline pistaatsiakreem. Täpset retsepti tahaks isegi, jube head saiad on :P:( Mina ei teagi selliseid saiakesi. Äkki oskad vihjeid anda - mis/kes toodab, kas pärmitainast või pärmi-lehttainast? Kus näha saaks - siis teaks ka ehk seda, kust retsepti uurida... |
|
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |