Rebane

Postitusi: 660

Tiitel: Abikokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2018-11-14 16:32:27

Kodujuustust ka imehead kooki - mahlaste vaarika vahekihiga. Kook on tarretatud želatiiniga, kuid just parajalt, et tulemus ei jääks kummine. Algne žnitt sai võetud Selveri kodujuustukoogilt, mis on liivataignapõhjal ning kus täidis on ainult kodujuust+suhkur+hapukoor+želatiin. Ei tea, kas nad on retsepti muutnud, enam seda kirjas küll ei ole, kuid mõni aeg veel tagasi oli koostisosade hulgas näiteks 'toiduvärv: valge'. Kui kodujuustu juba valgeks peab hakkama värvima, siis on küll retseptiga natuke rajalt mööda mindud. Ning kuna mitte kõige kenama koostisega liivatainas oli põhjaks, tuli ise koogitegu ette võtta. Täidise teeb õhulisemaks ja kergemaks vahustatud koor ning põhi on gluteenivaba, (gluteenivabast) kaerajahust ning jahvatatud mandlitest. Vaarikad ikka omaenda koduaiast. :) Soovitan väga! Välismaalastele ei tea, kas läheks peale, aga kõik eestlased, kes maitsnud on, kiidavad väga. Isegi mu enda suurest küpsetajast vanaema küsis retsepti, ja see juba on midagi. :) http://jazzinokitchen.blogspot.com/2018/11/kaera-mandlipohjal-vaarikatega.html

2018-09-23 07:18:31

Muude reisimuljete kõrval kirjutan veidi ka pärsia köögi muljetest: https://jazzinokitchen.blogspot.com/2018/09/reisijuttu-parsia-parsia-parsia.html

2018-07-20 08:10:27

Tegin blogis ülevaate Tallinnas juustunaani pakkuvatest restodest, otsides Parimat Naani :) - https://jazzinokitchen.blogspot.com/2018/07/projekt-naanijaht-ehk-kus-on-tallinna.html

2018-04-15 13:04:33

Võtan jälle laabiteema üles :) Kas keegi teab, kust Tallinnast võiks juustulaapi osta/tellida? 

Guugel hetkel juhatab ainult Maarahvapoeni ja Piprapoes tundub ka üks kallis juustuvalmistamise komplekt olevat. 

2017-03-23 20:18:10

Kes juustukoogisõber on, aga gluteeni väldib, võib koogipõhja jaoks vaja minevad Digestive' küpsised ise selle retsept järgi teha. Lihtne kokkusegamise vaev ning küpsised jäävad väga head ka niisama krõbistada. :)

2.jpg (1600×1200)