Ema rõõmuks

Emadepäev on emade, vanaemade ja vana-vanaemade meelespidamise päev. Tegelikult ei ole sellel päeval vaja teha suuri kingitusi, põhiline on oma ema meeles pidada ja talle öelda, kui kallis ta on. Aga kui emale külla minna, tasub ju midagi head kaasa viia – eriti tore oleks, kui see oleks enda tehtud. Siis saab koos õues õunapuu all istuda, maiustada ja muljetada. Või veedaks toreda päeva hoopis emaga koos süüa tehes?

Nami-Nami annab soovitusi:

Lapsed köögis!

Otseloomulik on, et emadepäeval soovivad lapsed emale midagi valmistada. Olgu need lapsed siis kolmeaastased või kolmekümneaastased. Nami-Namis on palju häid retsepte ning õpetusi, kuidas mõni tore roog valmis teha.

Veidi vähema vaevaga valmistamiseks sobivad  näiteks imetoredad kaerahelbekorvikesed, mida ema lemmikmarjadega serveerida. Samuti juustupallikesed, imelihtne šokolaadipirukas või "lillepotikesena" serveeritud magustoit. Lihtne on ka avokaadolille valmistamine, vaja on vaid veidi noaosavust. Avokaadolill sobib kaunistama näiteks hommikust võileiba või salatit! Mõnusaks hommikusöögiks sobivat muna võid toreda päeva puhul valmistada lustakate munapilvekestena või teha keedumunasid südamekujulisenaJoogiks paku emale kuningannakokteili - nime poolest ju vägagi sobiv :)!

 

Veidi keerukamaks kokkamiseks soovitaksime valmistada põnevaid pulgakooke  või lustakaid pulgapirukaid. Maitsvad on ka need šokolaadikreemiküpsised.

Ka rullbiskviiti saab põnevana küpsetada – siin on õpetus mustrilise taignaga rullbiskviidi tegemiseks. Miks mitte seda emale lillelisena serveerida! Samalaadselt tore on peidetud pildiga keeks, mis emale kindlasti üllatuse valmistab.

Paljude emade lemmikud on canelle koogikesed, proovige järgi!

Jookidest tasuks emale pakkuda näiteks külma kohvijooki või kreemjat avokaadosmuutit. Või miks ka mitte põnevat Shirley Temple kokteili

 

Uhke tort pidulauale:

Pidupäevaklassika on loomulikult uhke tort, mis lauda ehib. Ja paljude emade jaoks saab pühapäev kindlasti erilisem olema, kui külalised koos maitsva tordiga tulevad.

Valmista emale põnev mustsõstratort või proovi seda maitsvat kolmekihilist toorjuustukooki, mis kõigil keele alla viib!. Kaunilt kevadkollane mangotort toob endaga palju päikest pidulaua taha kaasa, Ferrero Rocheri tort on aga pähkli- ja šokolaadisõbrale sobiv kingitus! 

 

Kokka koos perega!

Emadepäev ei pea tingimata olema päev, mil ema mitte midagi ei kokka. Tehke emadepäevast hoopis tore kooskokkamise päev – nii on tervel perel põnev, saate koos aega veeta ning lõpuks midagi enda valmistatut koos nautida.

Miks mitte terve perega koos sushit valmistada. Nii saavad kaasa lüüa ka pere pisemad liikmed ja söök valmib just valmistajate maitseeelistuste järgi. Nami-Namis on hea sushiriisi valmistamise õpetus, kui ka mitme erineva sushiliigi retsept. Valmistage värskendavaid kappa-maki sushisid või mõnusaid kalifornia sushirulle.

Kui sushi pole just lemmik, aga aasia köök sobib, tehke mõnus "kodukootud hiina toidu" õhtu. Alustage näiteks kevadrullide  või mõnusa šiitake-kanasupiga  ning sööge põhiroana populaarset kana magushapus kastmes.

Koos võib ette võtta ka pelmeeniteo – siis jätkub söögipoolist nii samaks päevaks lauale panemiseks kui ka sügavkülmutamiseks, et vajadusel kiire roog valmistada.  Pealegi maitsevad enda tehtud pelmeenid oluliselt paremini, kui poest ostetud :) Põhjalikku õpetust loe siit.

 

Kaunistusideid:

Kui teed emale kingituse, valmista selle jaoks ise kingikarp. Õpetuse leiad samuti Nami-Namist.

Kingikarpi sobivad näiteks kaunistatud šokolaaditahvlikesed või šokolaadijoogi kuubikud.

Praktiliste lauakaunistusena lisavad pidulikkust salvrätikutest volditud roosiõied.

Pidulikkust lisavad ka paberist valmistatud muffinite ümbrised – neid tee muidugi siis, kui muffineid ka teed (hea baasretsepti leiad siit, lisandid vali endale meelepärased:)

 

Kaunist emadepäeva!

Artikkel ilmus mais 2016. a.

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 15.04.2018 21:52 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 09.05.2016 15:16

Mina käisin emadepäeval oma emal külas. Ema pakkus makaronisalatit ja grillitud liha, ise viisime külakostiks Brita tordi. Selline väike ja tore koosviibimine :)