Vahva mõte: mustrilise tainaga rullbiskviit

Rullbiskviit – ühtepidi kiirelt valmiv ja lihtne küpsetist, teisalt mõnus ja maitsev amps, mida just enda maitsemeelele sobivalt sättida saab. See kook sobib nii kiireks pärastlõunaseks küpsetiseks, mida tee kõrvale ampsata, kui ka kauniks koogiks, mida külla kaasa viia. Eriti, kui kook ilusa mustriga ehtida.

Rullbiskviidi taignasse saab sisse joonistada nii kaunist lillelist mustrit, range joonega geomeetrilisi kujundeid kui ka kodumaist kirikinda kirja. Just seda, mida enda fantaasia soovib! Samalaadset tehnikat kasutas näiteks iga-aastasel Nami-Nami retseptikogus toimuval  võistlusel "Tort isamaale"  osalenud Sille Vadi, küpsetades 2013. aasta võistluse jaoks imeilusa Kirbla seeliku motiivide kaunistatud mustikatäidisega peedirulli.

Mustriga ehitud rullbiskviit tee nii:

  1. Esmalt vali välja endale meelepärane rullbiskviidi retsept.
  2. Seejärel valmista mustripasta ja aseta see pritskotti, millel peenike ümar otsik (võid ka lihtsalt terava nurgaga kilekotti kasutada).

Mustripasta:

1 muna

20g suhkrut

30g nisujahu (kui teed värvilist pastat, asenda pool jahust nt kakao või mõne marjapulbriga)

20 g õli või sulavõid

Klopi muna lahti, lisa teised komponendid ning vispelda, kuni saad ühtlase taigna.

 

  1. Joonista/prindi tavalisele paberile muster, mida rullbiskviidile soovid.  (Selle etapi võid vahele jätta, kui vaba käega tainamustrit teed!)
  2. Võta ahjuplaat, pane sellele mustripaber ning sellele omakorda küpsetuspaber. Nüüd näed mustrit läbi küpsetuspaberi. Pritsi mustri järgi valmistatud mustripasta küpsetuspaberile. Kui muster valmis, eemalda ettevaatlikult küpsetuspaberi alt mustriga paberileht. Aseta ahjuplaat biskviittaigna valmistamise ajaks külmkappi.
  3. Valmista biskviittainas.
  4. Vala biskviittainas ettevaatlikult mustrile, määri ühtlaselt laiali ning aseta biskviit eelkuumutatud ahju küpsema.
  5. Küpseta biskviit. NB! küpseta tavapärasest madalamal temperatuuril – 160-170*C juures! Siis jääb biskviit ilus ja hele.
  6. Küpsenud biskviidist valmista rullbiskviit nii, nagu retsept ette näeb. Lihtsalt jäta mustriga pool peale :)

Vahvat katsetamist!

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 24.01.2016 20:23 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Maret Kollin
postitatud 25.01.2016 13:54

"Kaelkirjak":

Pille
posted on 25.01.2016 21:44

Väga lahe, Maret! Kas olid juba varem teinud või inspireeris Sind Martiina artikkel Nami-Namis?

Maret Kollin
posted on 25.01.2016 21:48

Tegin varem. Mul läks tuutu katki, seega niristasin lusika abil mustri. Vahva sellegi poolest. Ja Martiina mustrit proovin ka kindlasti!

Piret Lood
postitatud 25.01.2016 14:11

Väga äge!

XXL
postitatud 25.01.2016 20:56

Äkki oleks kergem teha küpsetuspaberile kohe muster ja siis paber teistpidi keerata pärast ,et mitte mitme paberiga vaeva näha?! Või mis ? :)

Martiina
posted on 26.01.2016 09:08

XXL, loomulikult nii võib ka :) Minu soovitus eraldi mustrileheks tuli pigem sellest, et tegin mitu samasugust rullbiskviiti (nagu ka piltidelt näha-üks on marjajahuga ja teine kakaoga värvitud), seega oli mustrileht mugav. Lisaks saab nö eraldi mustrilehena kasutada ka juba mõnda valmis pilti (mul laps pakkus, et võiksin tema värviraamatu ühe lehe võtta koogi tegemise mustriks :) ) <p>Seega saab mitut moodi teha. Ja </p><p>Sinu soovitus on kahtlemata väga asjalik! :)</p>

Ruth Loorits
postitatud 17.01.2018 22:31

Peab proovima. :)