Tee ise: avokaadolill

Viimasel ajal on internetimaailmas popiks saanud avokaadost lilleõie kujundamine, et siis sellega oma võileib või salat kaunimaks teha. Iseenesest on see väga lihtne, vaja vaid teravat nuga ning küpset avokaadot. Proovi järgi!

Alustuseks vali küps avokaado, lõika see pooleks ning eemalda kivi. Koori avokaadopoolik võimalikult ilusti. Pane avokaadopool lõikepinnaga lõikelauale. Võta terav nuga, lõika avokaadolt kinnituskohapoolne ots ära (selle osa võid ka tegemata jätta, kui soovid).

Viiluta avokaado. Mida õhemad viilud teha suudad, seda parem. Kui terve avokaadopoolik on viilutatud, pane nuga kõrvale ning hakka käte abil avokaadot pikaks ribaks suruma, nihutades viile üksteise suhtes. Kui see on tehtud, keera saadud pikk rivi ühest otsast alates rulli. Ja ongi lilleke valmis!

Vastavalt soovile võid lilleõit veidi laiemaks suruda või jätta nii, nagu ta kokkurullides jäi. Aseta õis soovitud roale ja naudi!

Loe veel:

Algselt postitatud 18.4.2016

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 18.04.2016 17:02 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Martiina
postitatud 18.04.2016 17:20

Lapsed sõid lillekujulist avokaadot kohe väga hea meelega! :) (kuigi nad söövad seda tavalisel kujul ka üpriski meelsasti)