Maailma lihtsaim šokolaadipirukas

Imelihtne šokolaadipirukas, mille valmistamiseks on vaja kahte komponenti - tumedat šokolaadi ja pärmi-lehttainast.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g tumedat šokolaadi

150 g pärmi-lehttainast (nt Härmavili)

määrimiseks muna

hakitud pähkleid peale puistamiseks

Valmistamine

Aseta šokolaaditahvel tainatüki keskele (vaata fotodelt!). Lõika terava noaga taina sisse lõiked ning eemalda mittevajalikud otsatükid.

Punu šokolaaditahvel taina sisse. 

Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning puista üle hakitud pähklitega.

Küpseta 210-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi pirukat, kuna ahjud on erinevad, võib küpsemiseks kuluda ka veidi vähem või rohkem aega!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Angela Aan
postitatud 04.03.2016 16:08

Ammu, ammu järgi tehtud.kuskil vene vms blogis nägin.aga lihtne ja väga hea:)

Katrin Lille
postitatud 04.03.2016 21:19

Proovisin. Järgmisel korral paneksin sama taignakoguse sisse veerandi ettenähtud šokolaadist. Ja ma üldiselt armastan šokolaadi.

Pille Teller
postitatud 05.03.2016 09:33

Minu jaoks oli liiga palju seda šokolaadi seal...

Merkel Solom
postitatud 05.03.2016 11:00

Ära proovitud ja väga rahul :)

Sirle Margumets
postitatud 05.03.2016 11:12

Kui tegemist on šokolaadipirukaga, siis eeldatavasti eeldangi et on šokolaadi ikka palju, mudu poleks see šokolaadipirukas ka.

Kaare
postitatud 05.03.2016 11:51

Šokolaad peaks kindlasti kvaliteetne olema. Vähese kakaosisaldusega šokolaadid võivad küpsemisel tükki minna. Meie jaoks oli šokolaadi parasjagu! Kes soovib, võib teha õhukese 50-grammise šokolaaditahvliga või panna tainast paksemalt!

Mari Soome
postitatud 05.03.2016 13:45

Proovin kindlasti! Nii lihtne ja huvitav ja isuäratav!

Raggby
postitatud 13.03.2016 12:46

olen táiesti mina ja táitsa elus

Tiina
postitatud 28.03.2017 09:28

Kuivavõitu jäi. Ei tea miks.