500-600 g kanafileed
4 sl sojakastet
frittimiseks õli
Magushapu kaste:2 sl seesamiõli
2 sl päevalilleõli
1 suurem sibul
3 erivärvilist paprikat
5 talisibulat (heledat osa)
1 tl peenelt hakitud ingverijuurt
10 sl ketšupit (1,5 dl)
3-4 sl riisiäädikat
4 sl suhkrut
5 sl heledat sojakastet
1 tl soola
5 dl kanapuljongit
2 sl maisitärklist
Paneerimiseks:100-150 g kartulitärklist
Lõika kanafileed 1-2 cm tükkideks.
Klopi munavalged, peenestatud küüslauk ja sojakaste* omavahel. Kalla kanatükkidele ja lase kanal vähemalt tund aega maitsestuda.
Valmista samal ajal kaste. Koori sibul, lõika 1 cm tükkideks. Lõika paprikad ja talisibulad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta sügavas pannis õli.
Võta kanatükid marinaadist välja, veereta neid hoolikalt kartulijahus**, üleliigne jahu raputa maha.
Kastme valmistamiseks kuumuta vokk- või praepannil seesami- ja päevalilleõli. Prae sibulaid mõni minut, kuni need pehmenema hakkavad.
Lisa ingver, talisibul ja paprika, prae veel 2 minutit.
Sega juurde ketšup, äädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis. Kalla pannile kanapuljong, maitsesta soolaga ja lase vaikselt podisedes pakseneda.
Vahepeal prae kanatükke kuumas õlis umbes 10 minutit, kuni need on pruunistunud ja krõbedad.
Vahetult enne serveerimist sega kanatükid magushapu kastme sisse.
Lisandiks sobib õhuline basmatiriis.
Retsept on mugandatud minu hea sõbranna Johanna Wagneri toidublogist The Passionate Cook. Seda rooga om Johanna retsepti järgi teinud ka mitmed meie toidublogijad: Merit, Liisi, Zoozi, Juc, Mann, Vernanda
Tegin ka seda krõbekana. Väga hea sai. Kõik sõid. Suur tänu Namile, et ma viitsisin selle ette võtta ;). See lisas kohe julgust edasi hiina asjadega katsetada. Ma siiani arvasin, et need tahavad mingit imetrikki :)
Oi, see palju kiidetud krõbekana magushapus kastmes oli küll lihtsalt super! Mässamist pottide ja pannidega oli aint võrreldes teiste toitudega, mis ma proovisin, hulka rohkem. Ja ka minu kanapallid ei jäänud pärast kastmega üle valamist enam krõbedaks...
Mässamist jah omajagu oli, aga maitse oli väga hea!
Tekkis küsimus, et millist sojakastet Teie antud rooga tehes kasutate?
väike näpukas vist - koostisosade nimekirjas on päevalilleõli. originaalis ja tekstis on viinamarjaseemneõli :)
Laualamp - Ma parandasin tekstis ära. Too viinamarjaseemneõli oli ilmselt Johanna mugandus - tegelikult seda Hiinas ei kasutata. Seal on populaarseim maapähkliõli, aga asendamiseks sobib ka nt päevalilleõli, mis on ju palju levinum Eestis. Miiatiia - lisasin retsepti juurde märkuse sojakastme kohta. Ise kasutasin jaapanlaste Kikkomani sojakastet, sest seda on mul kapis suur pudelitäis ja ei hakanud uut ostma.
Valmistasin ka eelmisel nädalal mitu korda krõbekana magushapus kastmes. Lausa keele viib alla! Juurde serveerisin aurutatud basmati riisi.
Kas see liiga magus ei tule? 100 gr suhkrut(=4sl) pluss ketšup, kus ka suur hulk suhkrut sees!
Väga maitsev. Laste silmis tõusin kokana kohe pulgakese kõrgemale: emme teeb nii head hiinakat!:) Ülle, ei ole suhkrukogus suur, ketšup ju hapukas ja äädikas ka. Pealegi ongi see MAGUShapu kana:)
MIna lisaks Üllele vastuseks veel seda, et suhkrut on ju kõvasti vähem, kui 100 g. 1 sl = 15 ml (ehk siis 4 sl = 60 ml). 1 dl suhkrut = 85 grammi, nii et kui triiki lusikaga võtta, siis läheb retsepti sisse umbes 50 g suhkrut.
Riskides veidike pühadust teotada... Ma ei armasta eriti seda tüüpi magushapusid kastmeid, aga kuna see siin nii kiita sai, siis võtsin ta siiski ette. Tuleb tunnistada, et kuigi tegemist oli VÄGA hea magushapu toiduga ja ma sõin teda hea meele ning kahe suupoolega, siis oli ta siiski magushapu kaste. Nii et nende jaoks, kes hiina söögikohtades pigem soolasemaid toite eelistavad, ta see kõige-kõigem ikkagi ei ole. Ka oleksin pidanud usaldama oma esimest instinkti - mulle nimelt ei meeldi toitudes ketšup. Ma söön seda küll niisama vahest toidu kõrvale, aga toidu sees on tema maitse minu meelest nii võimas, et varjutab liigselt teisi (paremaid) maitseid. Nii et kui seda toitu kunagi veel teha, siis prooviksin ma ketšupi asendamist purustatud tomatiga - äädikas, suhkur ja sool käivad ju kastmesse nagunii, need annavad vajalikud maitsed.
Tegin ka täna kuna kõik siin kiidavad. Minule ei meeldi, see magushapu kanavok mida siiani teinud olen (Woktoitude raamatust pärit) on kordades maitsvam. Eks ole kuulde kuda meele maitseb kui kou jõuab!
See oli maitsev!!!!!
Sai tehtud. Olen pettunud, kuna kana jäi maitsetu. Marineerisin kana küll 3 tundi. Millegipärast ei tahtnud kuidagi pruunistuda ka. Oli selline imelik. Kaste sai päris hea.Ketšupi asemel kasutasin tomatipastat.
Aega läks, aga asja sai! Lõpuks jõudsin ära proovida. Paraku ei leidnud köögikapist mingisugustki tärklist, külapoodides ka polnud. Käiku läks kõige tavalisem jahu. Ketšupi asemel tomatipasta ja selle võrra veidi rohkem suhkrut. Läheb kindlasti kordamisele! Paljud on öelnud et mässamist on palju. Mu meelest üsna lihtne kui kõik koostisained enne valmis sead ja välja mõõdad. Nagu Aasia köögi puhul ikka.
Olen viimasel ajal korduvalt teinud. Väga hää on tulnud :)
Tegin täna ja sai väga hea. Kõige uue suhtes pessimistlik meeski maitses ja kiitis. Hea isuga sõi ka aastane laps. Arvestasin kommentaari krõbeduse osas ja serveerisin kana lihtsalt kastme peal mitte sees - jäi mõnus krõbe.
Väga hea kaste. Täpselt nagu hiinakas. Mina ei pane kanatükke kastme sisse vaid serveerin eraldi. Sellega on aga üks häda. Need on täpselt sama head kui kana nagitsad. Sama kastme koguse jaoks tegin täna 900g kanafille tükke. Kana sai otsa ja kastet on pool järgi. Nüüd marineerub homseks 1,2 kg kanafileed. Kui tahad midagi hea näksida, siis kana on mega hea ka niisama paljalt. Ja kartulitärklise sees ma ei paneeri kanatükke, vaid valan lihtsalt hunniku tärklist kanatükkidele peale ja segan ära. Saab kiiremini, sest see ükshaaval paneerimine võtab kohutava aja. Ja kuna ma soola asemel kasutan igal pool ainult sojakastet, siis seda läheb alati vähemalt pool pudelit.
Väga maitsev, nagu päris! Kasutasin talisibula asemel porrut ja päevalilleõli asemel oliiviõli ja kana panin umbes poole vähem aga ma ei kujuta ettegi, et see oleks võinud veel parem olla. Ideaalne.
Liisi on kunagi (veebruaris 2011) sellise pildi saatnud:
Mina tegin kana retsepti järgi (kartulitärklise asendasin tavalise nisujahuga), kuid kastmeks kasutaksin Thai Choice magusat tšillikastet. <p>Suu õhetab, aga sai väga hea!</p>
Kartulitärklisega jääb siiski krõbedam, kui tavalise nisujahuga. Proovisin järgi.
meeldiv, kuid aega võtab palju
Mina kasutasin talisibula asemel punast sibulat. Neile kellele sibul toitudes maitseb soovitan panna julgelt! Lisaks on kana tõesti parem kui seda mitte kohe kastmesse segada. Olen seda toitu teinud korduvalt ning üks lemmikutest.
täiesti võimatult hea, ei saa paja juurest eemale
Tere! Kas on minu arvuti sätted paigast ära või peabki printides see tekst nii väike olema? Nii halb lugeda :(
Hea sõber, ei pea, mingi bugi, millele me pole veel jälile saanud täpselt :(
file-> export pdf ja siis printige kui mac teil, siis jääb igatahes sellise punkti suurusega nagu arvutist lugdes
Väga hea tuli. Mees ja laps kiitsid väga. Lisasin kana vahetult ennem serveerimist ning jäi mõnus krõbe.
Täitsa okei, kuid antud retsept jäi minu maitsele rohkem lastele mõeldud variandiks. Järgmisel korral kasutaksin sama retsepti, kuid lisaksin kindlasti rohkem ingverit ja kastmele valmistamise hetkel ohtralt küüslauku, chillit vms.
Oi, kui hea see tuli :)</br> Oli veidi mässamist ja köök oli frittimise haisu täis, aga see oli seda väärt.</br> Talisibulate asemel panin porgandit (koorijaga tegin ribad), lisasin veel veidi suvikõrvitsat. </br> Kaste oli imeline, teen seda kindlasti veel. Krõbeda kana jätan järgmine kord välja ja teen kana veidi teisel moel.
Sai ka esimest korda tehtud. Omajagu mässamist oli küll. Oli hea, kuid eelistan siiski kiirtoidurestoranide magushaput kana - ei ole siiski piisavalt sarnase maitsega.
Tasub järgi proovida. Jah, toiduainete loetelu on küll pikk, aga see on seda väärt.
Mul küll polnud päris kõike nii nagu retseptis, aga imehea sai
Mõnus!
Super maitsev! Kindlasti jääb nüüdsest meie pere toidulauale!
Soovitan teha!
Väga hea toit, jätan meelde ning teen ka mõni teine kord
Krõbe kana magushapus kastmes
Hiina kiirtoidurestoranides on see Sichuani roog väga populaarne - siin on aga selle roa veelgi maitsvam ja veidi tervislikum versioon.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.