300 g nisujahu
100 g kartulitärklist
3 muna
vett
Täidis:100 g riivitud kapsast
20 g riivitud porgandit
20 g hakitud sibulat
20 g tükeldatud paprikat
35 g tükeldatud keedu- või grillkana või keedetud krevette
Määrimissegu:200 g nisujahu
100 g maisitärklist
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl õli
soola ja musta pipart
veidi vett
Frittimiseks:Valmista suhteliselt vedel pannkoogitainas. Prae suurel õlisel pannil õhuke pannkook nii, et see ei pruunistuks. Seejärel kasta kook jahu sisse ning laota taldrikule.
Sega kokku täidis ning kuumuta seda mõnda aega õlisel pannil. Kui soovid ainult juurviljatäidist, ära kana ega krevette lisa. Aseta veidi täidis pannkoogile ning rulli see kokku.
Kata rull paraja paksusega määrimisseguga ning pruunista see õlis.
Serveeri tükeldatud rullid värskekapsa- ja porgandisalatiga, lisaks tomati- ja kurgilõigud.
Retsept ilmus ajalehes Äripäev 31.8.2001. Pildi tegi TRIINPVR
väga eestipärane hiina - tavaliselt siiski on kevadrullitaigen riisijahust vöi filotaignast
Tulemus oli täitsa maitsev. Samas mässamist oli sellega palju. Esiteks kulus mul täidist vähemalt 2x nii palju, kui nõutud, ning vajas kindlasti maitsestamist. Samuti jätaksin järgmine kord välja määrimissegu, kuna krõbedusele see väga kaasa ei aidanud, ning segu kippus pannile kõrbema. Aga nagu öeldud, tulemus oli hea, mõnusalt kodune versioon kevadrullidest.
misasja?!
Kodused kevadrullid
Kodused kevadrullid juurviljade, kana või krevettidega.