Parimad šašlõki- ja grillretseptid

Jaanipäev on ukse ees ja paljud eestlased armastavad jaaniõhtul süte kohal midagi toekamat grillida. Nami-Nami soovitab sel puhul populaarsemaid šašlõki- ja grilliretsepte. 

Sealiha

Alustame sealihašašlõkkidest :) 

Kõige populaarsem on kergelt äädikases marinaadis Eesti šašlõkk rohke sibulaga (ülal vasakul), ent palju on kiidetud ka tilli-keefirimarinaadis šašlõkki (keskel) ja kiires sibulamarinaadis šašlõkki (paremal). 

Nami-Nami toimetajate poolt on heaks kiidetud ka tsitruseliste-keefirimarinaadis šašlõkk (ülal vasakul), kreeklaste souvlaki-vardad (keskel) ja välisfileest tehtud Kirgiisi šašlõkk (paremal).

Grillitud liha sõpradele soovitame veel mõnusaid-mahlaseid ribisid (ülal vasakul), ingveri-sojamarinaadis sealihalõike (keskel) või jogurtimarinaadis sisefileed mahedama-õrnema liha austajatele. 

Lambaliha

Lambalihasõpradele soovitame mee-küüslaugumarinaadis ribisid (ülal vasakul), grillitud ribisid tähtaniisiga (keskel) või hoopis õrna tallefileed (paremal).

Kanaliha

Kanalihasõpradele jagame järgmisi retsepte:

Ülal vasakul on Liibanoni-pärases marinaadis kanašašlõkk. Maitsev jääb kuivmarinaadis hoitud lihtne kanašašlõkk (keskel). Britt Paju blogist leiate põneva kanašašlõki parmesani ja suvikõrvitsaga (paremal). Kanalihast saab ka väga maitsva Kirgiisi šašlõki, mida ülal juba mainisime. 

Kanarupsidest saab põnevaid roogi:

Grillida saab kanamaksa niisama (ülal vasakul) või peekonis (keskel),  väga mõnusad jäävad grillitud kanasüdamed petersellivinegretiga (paremal). Kanasüdameid on grillinud veel Mari-Liis, Ilse, Leoola ja Eneli

Maitsva tulemuse annab ka sea-, veise- ja lambarupside grillimine. Proovi nt grillitud veise- või lambamaksa Maroko moodi, grillitud seasüda või seda värvikat grillitud veisesüda paprikatega

Kala ja mereannid

Nälga ei jää ka kalasõbrad :)

Peekonisse mähitud haug (ülal vasakul) on väga mõnus grillisuupiste. Mari-Liisi blogist leiate eksootilised krevetivardad (keskel). Väga mõnusad on Vietnami-pärases marinaadis lõhevardad (fotol paremal, küll portsjontükkidena). 

Loe veel:

Artikkel ilmus juunis 2016.

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 24.06.2018 10:53 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kaare
postitatud 22.06.2016 19:50

Meie proovime jaaniõhtul angersäga šašlõkki.

Pille
posted on 22.06.2016 20:10

Väga põnev, Kaare!! Tee pilti ka, eks ;)

Martiina
postitatud 22.06.2016 19:56

Mina ei saa ükski aasta ilma klassikalise äädikašašlõkita. Jah, ma tean seda juttu, et äädikas kuivatab ära ja ilma on parem jne ning ma söön hea meelega ka teistes marinaadides tehtud liha, aga ... ilma äädikata ei saa :) Nii ka sel aastal!

Merily
postitatud 22.06.2016 23:57

Peamiselt sealiha äädika ja keefiri marinaadis.

Pille
postitatud 23.06.2016 10:45

Meil on täna lisaks väga šeffidele toorvorstidele menüüs veel apelsinimarmelaadi-sinepimarinaadis kalkuniliha ning mee-laimimarinaadis kana. Kohe panen ka pakitäie kanasüdameid maitsestuma.

Mati Tuuksam
postitatud 25.06.2016 19:04

Suvi kestab ja grillimine jätkub. Kindlasti leiab siit keegi midagi maitsvat :)

Sussi
postitatud 25.06.2016 22:02

Klassikaline äädikamarinaad. Vahelduseks päris hea :)

Merx
postitatud 28.06.2016 09:23

Lapsed sõid jaanipäeval kõige meelsamini kanašašlõkki :)

Pille
postitatud 28.06.2016 10:13

Sel korral naeratas loosiõnn kasutajale Sussi! Palju õnne! Sussi, saada meilile info@nami-nami.ee oma postiaadress ja lähima Smartposti asukoht/mobiilinumber!

Sussi
posted on 29.06.2016 21:12

Oi kui vahva! Suur tänu! :) Postiaadress ja telefoninumber said hetke tagasi saadetud.

Pille
posted on 05.08.2016 12:26

Sussi - ja ma panin hetk tagasi raamatu postkasti. Vabandused, et nii kaua läks :)

FeedtheNeed
postitatud 04.07.2016 20:53

Sel aastal grillima ei jõudnudki. Olid teistmoodi jaanid. Aga väga maitsevad mulle grillitud ananassiviilud ning tavalised grillitud kirsstomatid. Ka palsamiäädika kastmega lillkapsas/brokkoli/suvikõrvits/sibul on väga maitsvad.