Alustame sealihašašlõkkidest :)
Kõige populaarsem on kergelt äädikases marinaadis Eesti šašlõkk rohke sibulaga (ülal vasakul), ent palju on kiidetud ka tilli-keefirimarinaadis šašlõkki (keskel) ja kiires sibulamarinaadis šašlõkki (paremal).
Nami-Nami toimetajate poolt on heaks kiidetud ka tsitruseliste-keefirimarinaadis šašlõkk (ülal vasakul), kreeklaste souvlaki-vardad (keskel) ja välisfileest tehtud Kirgiisi šašlõkk (paremal).
Grillitud liha sõpradele soovitame veel mõnusaid-mahlaseid ribisid (ülal vasakul), ingveri-sojamarinaadis sealihalõike (keskel) või jogurtimarinaadis sisefileed mahedama-õrnema liha austajatele.
Lambalihasõpradele soovitame mee-küüslaugumarinaadis ribisid (ülal vasakul), grillitud ribisid tähtaniisiga (keskel) või hoopis õrna tallefileed (paremal).
Kanalihasõpradele jagame järgmisi retsepte:
Ülal vasakul on Liibanoni-pärases marinaadis kanašašlõkk. Maitsev jääb kuivmarinaadis hoitud lihtne kanašašlõkk (keskel). Britt Paju blogist leiate põneva kanašašlõki parmesani ja suvikõrvitsaga (paremal). Kanalihast saab ka väga maitsva Kirgiisi šašlõki, mida ülal juba mainisime.
Kanarupsidest saab põnevaid roogi:
Grillida saab kanamaksa niisama (ülal vasakul) või peekonis (keskel), väga mõnusad jäävad grillitud kanasüdamed petersellivinegretiga (paremal). Kanasüdameid on grillinud veel Mari-Liis, Ilse, Leoola ja Eneli.
Maitsva tulemuse annab ka sea-, veise- ja lambarupside grillimine. Proovi nt grillitud veise- või lambamaksa Maroko moodi, grillitud seasüda või seda värvikat grillitud veisesüda paprikatega.
Nälga ei jää ka kalasõbrad :)
Peekonisse mähitud haug (ülal vasakul) on väga mõnus grillisuupiste. Mari-Liisi blogist leiate eksootilised krevetivardad (keskel). Väga mõnusad on Vietnami-pärases marinaadis lõhevardad (fotol paremal, küll portsjontükkidena).
Artikkel ilmus juunis 2016.
Meie proovime jaaniõhtul angersäga šašlõkki.
Väga põnev, Kaare!! Tee pilti ka, eks ;)
Mina ei saa ükski aasta ilma klassikalise äädikašašlõkita. Jah, ma tean seda juttu, et äädikas kuivatab ära ja ilma on parem jne ning ma söön hea meelega ka teistes marinaadides tehtud liha, aga ... ilma äädikata ei saa :) Nii ka sel aastal!
Peamiselt sealiha äädika ja keefiri marinaadis.
Meil on täna lisaks väga šeffidele toorvorstidele menüüs veel apelsinimarmelaadi-sinepimarinaadis kalkuniliha ning mee-laimimarinaadis kana. Kohe panen ka pakitäie kanasüdameid maitsestuma.
Suvi kestab ja grillimine jätkub. Kindlasti leiab siit keegi midagi maitsvat :)
Klassikaline äädikamarinaad. Vahelduseks päris hea :)
Lapsed sõid jaanipäeval kõige meelsamini kanašašlõkki :)
Sel korral naeratas loosiõnn kasutajale Sussi! Palju õnne! Sussi, saada meilile info@nami-nami.ee oma postiaadress ja lähima Smartposti asukoht/mobiilinumber!
Oi kui vahva! Suur tänu! :) Postiaadress ja telefoninumber said hetke tagasi saadetud.
Sussi - ja ma panin hetk tagasi raamatu postkasti. Vabandused, et nii kaua läks :)
Sel aastal grillima ei jõudnudki. Olid teistmoodi jaanid. Aga väga maitsevad mulle grillitud ananassiviilud ning tavalised grillitud kirsstomatid. Ka palsamiäädika kastmega lillkapsas/brokkoli/suvikõrvits/sibul on väga maitsvad.
Panin seasisefilee jogurtimarinaadi, kõrvale kapsasteigid. Mõlemad ideed Nami-Nami retseptikogu lehelt leitud.