Grillitud seasüda

Seasüda ei sobi sugugi ainult hautistesse. Peale lühikest marineerimist õli-veini-ürtide segus piisab ka kiirest kuumutamisest grillpannil.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sea südant (a ca 350 g)

0.5 dl oliiviõli

1 dl kuiva punast veini

2-3 hakitud küüslauguküünt

hakitud värsket basiilikut või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega kausis õli, vein, hakitud küüslauk ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga.

Vajadusel puhasta seasüdamed soontest, kelmetest ja rasvast. Lõika umbes 7-8 mm paksusteks viiludeks. Pane kaussi, sega hoolega läbi ning lase umbes tund aega maitsestuda. (Võib ka kauem).

Kuumuta grillpann hästi tuliseks. Prae marineeritud südameviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 10.08.2009 09:42

Ja jumet andis asjale ka pisuke balsamicotilgake.

Ilse
postitatud 20.04.2021 20:38

Väga maitsev, üle ei tohi küpsetada.