2 tallefileed (a ca 250 g)
4 suurt küüslauguküünt
2 sl sidrunimahla
4 sl oliiviõli
2 tl kuivatatud Herbes de Provence'i ürdisegu (nt Meira)
soola ja musta pipart
Lõika kumbki tallefilee pikuti peaaegu pooleks, nii et saad filee raamatusarnaselt avada. Tee noaga veel mõned sisselõiked, et marinaad paremini imenduda saaks. Aseta suurele taldrikule.
Pane purustatud küüslauk, sidrunimahl, oliiviõli ja ürdisegu kaanega purki ning raputa, kuni marinaadiained on hästi segunenud. Kalla liha peale. Kata toidukilega ning lase vähemalt tund aega jahedas maitsestuda (üle öö oleks veelgi parem).
Lambaliha küpsetamiseks kuumuta sooneline grillpann hästi tuliseks*. Aseta lambaliha pannile ning prae mõned minutid, kuni liha alumine pool on kuldne ja krõbe (suru liha palettnoaga vastu panni). Pööra lihatükk ümber ja prae ka teiselt poolt 3-4 minutit. (Tallefilee peaks keskelt ikka veel veidi roosakaks jääma).
Lõika liha paksudeks mahlasteks viiludeks ja serveeri kohe soojendatud taldrikutelt.
* Kui grillpanni pole, siis võib liha küpsetada hästi kuuma grillelemendi all.
Retsept on Nigel Slateri raamatust REAL FOOD (Grilled marinated lamb)
Grillitud tallefileed
Nigel Slateri retsept. Autor soovitab pakkuda neid kartulivormiga.