Boulfaf ehk grillitud maks Maroko moodi

Sel moel võib grillida veise- või lambamaksa. Lõpptulemus jääb meeldivalt magus-vürtsine. Ideaalis tuleks maks võrkkelme sisse keerata, aga roog õnnestub ka ilma. 

Boulfaf on eriti populaarne kolmepäevase Eid al Adha/Eid Al-Kabir pidustuste esimesel päeval, kui on kombeks maksa ja südant grillida. Joogiks paku piparmünditeed

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veise- või lambamaksa

4 tl paprikapulbrit

3 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 tl soola või maitse järgi

0.25 tl tšillipulbrit soovi korral

võrkkelmet

Lisand:

paar punast sibulat

granaatõunasiirupit

oliiviõli

Valmistamine

Eemalda maksalt kelmed ja lõika umbes 3x3 kuubikuteks.

Sega maitseained v.a. sool ja sega hoolega maksatükkidega läbi, et kõik tükid puutuksid maitseainetega kokku. Lase seista vähemalt tund aega. Vahetult enne grillimist lisa sool ja sega hoolikalt. Kui võimalik, keera maksatükid võrkkelme sisse.

Lükka maks grillvarraste otsa ning grilli üsna kiirelt igast küljest.

NB! Maks küpseb väga kiiresti ja seda ei tasu üle küpsetada, muutub tuimaks ja kummiseks. Võid igaks juhuks ühe maksatüki varda küljest võtta prooviks, kui tahad veenduda maksa küpsuses. Õige on pehme ja vetruv sisu, mitte tuimalt läbiküpsenud kõva tükk.

Koori ja haki hästi peenelt poolratasteks paar punast sibulat. Kalla peale granaatõunasiirup, tiba oliiviõli. Sega ja lase marineeruda vähemalt tund. Söö maksa kõrvale.

Retsept siit, foto on Tuuli toidublogist ja Tuuli lahkel loal :)

LISA KOMMENTAAR