Kiire sibulamarinaad sealihale

Sibula-ürdimarinaad sobib hästi sealihast šašlõki valmistamiseks. Lihaks vali näiteks abatükk, praetükk või kaelakarbonaad.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pehmet sealiha

4 suurt sibulat

suur peotäis maitserohelist - sh nt

peterselli

koriandrit

estragoni

1 sl meresoola

Valmistamine

Lõika pehme sealiha viiludeks ja need omakorda suuremateks tükkideks.

Koori sibul ja lõika viiludeks, haki ürdid (võid ka varsi kasutada). Sega juurde meresool. Sõtku käte vahel, kuni sibulatest hakkab mahla eralduma. Nüüd lisa marinaad sealihatükkidele, masseeri marinaad korralikult lihasse ning lase 30 minutit maitsestuda.

Enne sütel grillimist eemalda lihatükkidelt liigne marinaad.

Mugandatud vene ajakirjast "Gastronom" (mai 2012). Pildi tegi Nami-Nami Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.09.2012 10:56

Kiire sibulamarinaad teeb tõesti liha kiiresti pehmeks ja maitsvaks. Katsetatud mitu korda suve jooksul. Oleme lisanud ka teisi maitseaineid. Toimib!

Pille
postitatud 08.05.2016 19:09

Ülleka saadetud foto:

Ilse
postitatud 11.06.2016 20:29

Soovitan, ei maitse sugugi kehvemini kui üleöö marinaadis seisnud liha. Niiet kui on ootamatud külalised siis väga hea variant.

Pille
postitatud 11.07.2022 13:20

Ilse tehtud pilt ka:

Hexy
postitatud 14.07.2016 15:46

Liha jäi maitsev, aga uuesti seda retsepti ei teeks.

Pille
postitatud 10.05.2022 14:12

Oli kiire, oli maitsekas ja oli maitsev!