Hõrgud grillitud kanamaksavardad õli-mee-šerrimarinaadis.
500 g kanamaksa
kimp hakitud peterselli
2 hakitud küüslauguküünt
0.5 dl kuiva šerrit või valget veini
0,5 dl oliiviõli
2 sl mett
soola ja musta pipart
Tõsta kanamaks eelmisel päeval külmkappi sulama. Nõruta sulanud kanamaks hoolega, lõika maksatükid pooleks.
Sega marinaadiained omavahel, kalla kanamaksale. Lase vähemalt pool tundi maitsestuda.
Grilli kanamaksavardaid kuumade süte kohal või siis 200-kraadise ahju ülaosas umbes 5 minutit aeg-ajalt keerates. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri sinihallitusjuustu-melonisalatiga. Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Apu 14.3.2004, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vardad küpsesid ka tavalisel õuegrillil kiiresti. Maks oli pehme ja hea. Vajavad maitsestamist soola ja pipraga.
me nädalavahetusel tegime seda, oli häää
Ma olen 2010. aastal sellise pildi teinud:
Grillitud kanamaksavardad
Hõrgud grillitud kanamaksavardad õli-mee-šerrimarinaadis.