Shish Taouk ehk Liibanoni kanavardad

Liibanonipärases marinaadis grillitud kanavardad sobivad hästi mezze-lauale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g nahata kanafileed

Marinaad:

1 tl kontsentreeritud tomatipastat

2 hakitud küüslauguküünt

0.5 hakitud sibulat

2 sl oliiviõli

2 sl sidrunimahla

soola ja valget pipart

Serveerimiseks:

sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Pane kõik marinaadiained väikesesse köögikombaini või kohviveskisse ning püreesta ühtlaseks pastaks. Pane marinaadipasta suurde kaussi, lisa kanafileekuubikud. Sega ning lase külmkapis vähemalt tund aega, ent soovitavalt järgmise päevani maitsestuda.

Kuumuta grillahi hästi tuliseks.

Lükka marineeritud kanatükid grillvarraste otsa. Pane kuuma grillahju ning küpseta 4-5 minutit iga külje pealt, kuni kanatükid on läbi küpsenud ning pealt kergelt söestunud.

Aseta kana koos sidrunisektoritega vaagnale, juurde serveeri värsket salatit ja toum küüslaugudippi.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Waitrose, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.09.2012 11:04

Liibanoni marineeritud kanavardad said ka head, kuigi olid marinaadis lühikest aega.

Liis
postitatud 26.06.2017 18:57

Tegin jaanipäevaks seda. 600 g kanaliha asemel kasutasin 1kg sealiha kaelakarbonaadi ja suurendasin ka natuke teisi koostisosi. Kahjuks ei olnud sidrunimahla ega valget pipart-nende asemel kasutasin 1 sl 30% äädikat ja musta pipart. Kokkuvõtteks tulid väga maitsvad ja teen teinekordki!

Merilin
postitatud 25.07.2017 16:08

Väga mõnus marinaad. Saab ideaalselt ka minigrippi marineerida ja mugavalt kaasa võtta kuhu iganes. Isiklik eelistus oleks järgmisel korral kasutada kintsuliha siiski, ilmselt jääb veel parem.

Karima
postitatud 23.06.2019 09:28

See on super!

Mumm
postitatud 10.08.2023 21:30

Kas keegi on proovinud seda kintsulihaga? Jääb mahlasem kui filee?