5 suurt küüslauguküünt
0.75 dl oliiviõli
3-4 sl paksu maitsestamata jogurtit soovi korral
1 väike keedetud kartul soovi korral
Peenesta küüslauk ja sool uhmris paksuks pastaks.
Pane saadud pasta kaussi ning lisa peene nirena õli, segu hoolega vispliga segades. Jätka õli lisamist, kuni saad paksu pasta (kui lisad liiga palju õli, siis segu laguneb ning muutub vedelaks! SIIN NÄETE HEAD VIDEOT TOUM'I VALMISTAMISEST.
Kui soovid mahedamat kastet, siis lisa jogurtit ja/või keedetud kartulit.
Serveeri shish taouk (e. liibanoni kanavarraste) või shish taouk (e. röstitud kanatiibade) juurde ning niisama meze-laual.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Need, kes küüslaugudippi valmistasid, palun jagage nõuandeid. Mismoodi te sellise ilusa tulemuseni jõudsite? Retseptis on öeldud, et peenesta küüslauk ja sool uhmris paksuks pastaks. Peitun selle taha, et mul pole korralikku uhmrit, aga paksust pastast oli asi kaugel. Segasin küüslaugutükid õliga kokku ja kuna kogus oli nii väike, siis polnud seal ka vispliga midagi teha. Suristasin siis lõpuks saumikseriga, aga sellest kenast majoneesisarnasest pastast oli asi ikka kaugel. Maitses kah nagu küüslaugukaste, paha just ei olnud, aga see ei olnud see!
Minu meelest see küüslaugu uhmerdamine oligi kõige jubedam ja raskem osa, et seda ilusti ühtlseks pastaks saada. Kaua aega ja palju kondiauru võttis. Tükke lõpuks ei jäänud. Kodus proovisin nii uhmris kui teradega purustis - no ei tule sama - ei pääse ikka uhmrist.
Liibanoni küüslaugupasta (toum)
Mugandatud versioon kuulsast liibanoni küüslaugupastast. Sobib hästi mezze-lauale.