Marineeritud sealiha

Marinaad sea kaela- või seljakarbonaadi valmistamiseks.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sea selja- või kaelakarbonaadilõiku

Marinaad:

1 dl õli

1 dl sojakastet

2 cm värsket ingverijuurt

5-6 küüslauguküünt

3 sl pruuni suhkrut või mett

Valmistamine

Lõika ingverijuur väikesteks tükkideks ja purusta küüslauk. Sega kokku marinaadiained. 

Pane karbonaaditükid kaanega kaussi ning kalla marinaad peale. Sega ja lase vähemalt ööpäev jahedas maitsestuda.

Küpseta lihatükke grillil või ahjus 10-12 minutit, pööra teine külg ja küpseta veel 7 minutit.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta nt Tamari sojakastet. 

Pereköögi retsept (juuni 2000, Siiri sealiha-marinaad), pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

h_s
postitatud 22.03.2011 16:07

Hoidsin liha marinaadis veidi alla 20 tunni ning tulemuseks oli väga korralikult maitsestunud liha. Küüslauku panin veidi vähem, aga see on maitse küsimus. Küpsetasin ahjus grilli all ja jäi täitsa mõnus ja pehme.

Pille
postitatud 14.04.2016 11:46

Pilt oli ka:

Kaare
postitatud 04.03.2016 14:36

Tõepoolest jäi hästi maitsestunud liha. Pigem magusapoolne. Ka mina panin vähem küüslauku. Sööjad kiitsid!

Ilse
postitatud 17.04.2016 10:07

Mina kasutasin ilma kondita seljakarbonaadi tükki, ehk siis sea välisfileed. Sai väga maitsev, nii pannil praadides kui grillides. Peab tähele panema, et üle ei küpseta ! Kiirelt kuumal grillil või pannil, leigele pannile ei tohi liha panna !