Keefirimarinaad šašlõkile

Tsitrusemaitselises hapupiima- või keefirimarinaadis sealiha. Šašlõki valmistamiseks sobivad sea kaelakarbonaad, abatükk ja praetükk.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sealiha

Keefirimarinaad:

3 sl värskelt pressitud apelsinimahla

5 dl FARMI keefirit või FARMI hapendatud täispiima

2 sl värskelt pressitud sidrunimahla

1 sl soola

2 tl piprasegu või musta pipart

Valmistamine

Lõika sealiha suuremateks kuubikuteks, pane kaanega suletavasse karpi. 

Sega keefir või hapupiim, apelsini- ja sidrunimahl, aroomisool ja piprasegu omavahel. Vala marinaad lihakuubikutele ning lase vähemalt kolm tundi kuni järgmise päevani jahedas maitsestuda.

Lüki lihatükid grillvarraste otsa ning küpseta hõõguvate süte kohal.

Serveeri värske salatiga.

Idee on ühest "100 rooga" raamatust. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.

LISA KOMMENTAAR