1.5-2 kg tükk sea kaelakarbonaadi
Keefirimarinaad:75 g värsket tilli (suur kimp)
500 g keefirit või hapendatud täispiima
1 sl soola
1 tl Coleman's sinepipulbrit või 2 tl sinepit
1 tl purustatud musta pipart
Lõika sea kaelakarbonaad kas umbes 1 cm viiludeks või šašlõki jaoks sobiva suurusega kuubikuteks.
Sega kaanega kausis keefir/hapupiim, hästi peenelt hakitud till, sinepipulber, sool ja pipar. Pane liha marinaadi sisse, nii et liha oleks kaetud. Kata kauss kaanega ning lase lihal umbes ööpäev marinaadis maitsestuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tilli sai pandud vähem kui pool etteantud kogusest ja tundus, et rohkem pole vajagi. Täitsa piisavalt oli. Üldiseslt resultaat positiivne. Järgmine kord juba tean, et marinaardi võib valmistamise käigus maitsta ka;)
Panime soola nii, nagu Pille siin kirjutab ja meilegi tuli täitsa paras. Tilliga me kah kokku ei hoidnud. Peale ööpäevast marineerimist oli tulemus just selline, nagu ootasin ja lihalõigud maitsesid väga head. :)
kas sinepipulbri asendamine tavalise sinepiga ei peaks tulemust kuigi palju mõjutama?
Krisskross, ikka võid! Aga timmi siis ise maitse parajaks - sinepit kulub sinepipulbrist rohkem!
Soovitan marinaadi. Kuigi alguses tundus marinaad soolane (panin 1 spl soola), siis valmis liha maitse oli hea ja pehme. Isegi skeptikud kiitsid :)
näm keefir
Meeldis! Liha jäi pehme ja kuna korralik kogus tilli marinaadi sisse läheb, siis pole mõtet lootagi, et selle maitset tunda ei jää :)
Ma panin julgelt rohkem pipart...ni u sl. Maitse väga hää
Liha jäi mõnus, meile meeldis siiski Eesti sašlõki retsept rohkem.
Kust võib sellist sinepipulbrit leida ja mis võiks hinnaks olla umbes? :)
Heli, Selverites olen näinud, aga võid panna ka "tavalist" sinepipulbrit või lisada maitse järgi kohalikku sinepit. Peaasi, et oleks sinep! :)
Sai tehtud vastavalt retseptile. Tõeliselt hea! Soovitan kõigile! Keefiri marinaad viib lausa keele alla!
See on kõige parem šašlõkimarinaad! Ootan juba suve!!
Keefiriks Hellus ja sinepiks Põltsamaa kange, muus osas nagu kirjas. Tulemus ülihea!! ))
Keefirimarinaad sealihale
Tilli ja sinepiga maitsestatud keefirimarinaad sobib nii šašlõki kui ka karbonaadilõikude marineerimiseks.