Keefirimarinaad sealihale

Tilli ja sinepiga maitsestatud keefirimarinaad sobib nii šašlõki kui ka karbonaadilõikude marineerimiseks.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5-2 kg tükk sea kaelakarbonaadi

Keefirimarinaad:

75 g värsket tilli (suur kimp)

500 g keefirit või hapendatud täispiima

1 sl soola

1 tl Coleman's sinepipulbrit või 2 tl sinepit

1 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Lõika sea kaelakarbonaad kas umbes 1 cm viiludeks või šašlõki jaoks sobiva suurusega kuubikuteks. 

Sega kaanega kausis keefir/hapupiim, hästi peenelt hakitud till, sinepipulber, sool ja pipar. Pane liha marinaadi sisse, nii et liha oleks kaetud. Kata kauss kaanega ning lase lihal umbes ööpäev marinaadis maitsestuda.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Signp
postitatud 13.07.2009 16:07

Tilli sai pandud vähem kui pool etteantud kogusest ja tundus, et rohkem pole vajagi. Täitsa piisavalt oli. Üldiseslt resultaat positiivne. Järgmine kord juba tean, et marinaardi võib valmistamise käigus maitsta ka;)

Dee
postitatud 30.03.2010 13:34

Panime soola nii, nagu Pille siin kirjutab ja meilegi tuli täitsa paras. Tilliga me kah kokku ei hoidnud. Peale ööpäevast marineerimist oli tulemus just selline, nagu ootasin ja lihalõigud maitsesid väga head. :)

krisskross
postitatud 24.04.2013 09:18

kas sinepipulbri asendamine tavalise sinepiga ei peaks tulemust kuigi palju mõjutama?

Pille
postitatud 26.04.2013 18:24

Krisskross, ikka võid! Aga timmi siis ise maitse parajaks - sinepit kulub sinepipulbrist rohkem!

Grete
postitatud 24.06.2013 15:14

Soovitan marinaadi. Kuigi alguses tundus marinaad soolane (panin 1 spl soola), siis valmis liha maitse oli hea ja pehme. Isegi skeptikud kiitsid :)

nuuker
postitatud 23.06.2014 11:14

näm keefir

Kaare
postitatud 04.03.2016 14:34

Meeldis! Liha jäi pehme ja kuna korralik kogus tilli marinaadi sisse läheb, siis pole mõtet lootagi, et selle maitset tunda ei jää :)

Marek
postitatud 22.06.2016 20:08

Ma panin julgelt rohkem pipart...ni u sl. Maitse väga hää

Hexy
postitatud 14.07.2016 15:47

Liha jäi mõnus, meile meeldis siiski Eesti sašlõki retsept rohkem.

Heli
postitatud 17.02.2017 11:41

Kust võib sellist sinepipulbrit leida ja mis võiks hinnaks olla umbes? :)

Pille
postitatud 17.02.2017 11:54

Heli, Selverites olen näinud, aga võid panna ka "tavalist" sinepipulbrit või lisada maitse järgi kohalikku sinepit. Peaasi, et oleks sinep! :)

Maili
postitatud 18.02.2017 14:13

Sai tehtud vastavalt retseptile. Tõeliselt hea! Soovitan kõigile! Keefiri marinaad viib lausa keele alla!

Merx
postitatud 05.04.2018 10:17

See on kõige parem šašlõkimarinaad! Ootan juba suve!!

R.
postitatud 10.02.2023 20:44

Keefiriks Hellus ja sinepiks Põltsamaa kange, muus osas nagu kirjas. Tulemus ülihea!! ))