Kirgiisi kanašašlõkk

Põnev šašlõkk, kus lihatükke hoitakse enne küpsetamist muna-jahusegus. Grillides moodustab see "marinaad" liha ümber paneeringu ning tulemuseks on hästi mahlane šašlõkk.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kana kintsutükke

2 muna

2 sl nisujahu

1 dl 10% äädikat või õunaäädikat või valge veini äädikat

soola ja musta pipart

2 suuremat sibulat

Valmistamine

Klopi parajalt suures kausis munad lahti, sega juurde jahu. Lisa äädikas ja maitsesta soola ja pipraga.

Lõika kanakintsutükid pooleks, pane marinaadi. Koori sibul, lõika ratasteks ja pane samuti kaussi. Lase paar tundi maitsestuda.

Lüki lihatükid grillvarraste otsa või aseta grillrestile. Grilli, kuni liha on küps. 

Serveri värske salati ja lavaššiga. 

Retsept on mugandatud Tuuli blogist. Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.05.2016 19:42

Minu suur lemmik. Oleme ka sea välisfileest teinud ja ootamatu vihmasaju ajendil ka ahjus küpsetanud, ikka on väga maitsev !