600-700 g sea sisefileed
Jogurtimarinaad:200 g Saare maitsestamata jogurtit
2 sl sojakastet
1 tl kanget sinepit
1-2 laimi pressitud mahl
soola ja musta pipart
Puhasta põrsafilee kõõlustest, patsuta köögipaberiga kuivaks.
Sega kilekotis marinaadiained (pipart lisa julgelt!) ning pane filee marinaadi sisse kotti. Keera kotisuu kinni ning lase lihal ööpäev jahedas maitsestuda.
Pühi liigne marinaad ära, määri lihapind õliga ning küpseta grillis või ahjus mõõdukal kuumusel umbes 20 minutit, kuni liha on küps.
Ruokamaailma idee, pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.
Seda marinaadi soovitan soojalt - väga mahlane, mure ja maitsev liha sai selle retsepti järgi. :) Maitsete tasakaalustamiseks lisasin marinaadile ka 1 tl mett. Kindlalt läheb kordamisele.
Sea sisefilee tuli väga maitsev, aga 200 C ahjus küpses 40-50 minutit. Laimimahla asemel sai valge veini äädikas ja lisasin ka suure teelusikatäie grillimett (sinepiseemnete jm maitsestatud mesi), järelejäänud marinaadi kuumutasin koos lihaleemega maitsvaks kastmeks.
Maitsev, 20 minutit 190-200 vahel oli paras aeg. Lasin pärast 10 minutit puhata ka.
Mahlane liha, küpsetasin umbes 20min 200kraadi.
Jogurtimarinaad põrsafileele
Kevadiselt kerge ja veidi aasiahõnguline sealiharoog.