Jogurtimarinaad põrsafileele

Kevadiselt kerge ja veidi aasiahõnguline sealiharoog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g sea sisefileed

Jogurtimarinaad:

200 g Saare maitsestamata jogurtit

2 sl sojakastet

1 tl kanget sinepit

1-2 laimi pressitud mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta põrsafilee kõõlustest, patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Sega kilekotis marinaadiained (pipart lisa julgelt!) ning pane filee marinaadi sisse kotti. Keera kotisuu kinni ning lase lihal ööpäev jahedas maitsestuda.

Pühi liigne marinaad ära, määri lihapind õliga ning küpseta grillis või ahjus mõõdukal kuumusel umbes 20 minutit, kuni liha on küps.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari-sojakastet.

Ruokamaailma idee, pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 09.10.2010 22:06

Seda marinaadi soovitan soojalt - väga mahlane, mure ja maitsev liha sai selle retsepti järgi. :) Maitsete tasakaalustamiseks lisasin marinaadile ka 1 tl mett. Kindlalt läheb kordamisele.

Tiina
postitatud 12.01.2014 21:29

Sea sisefilee tuli väga maitsev, aga 200 C ahjus küpses 40-50 minutit. Laimimahla asemel sai valge veini äädikas ja lisasin ka suure teelusikatäie grillimett (sinepiseemnete jm maitsestatud mesi), järelejäänud marinaadi kuumutasin koos lihaleemega maitsvaks kastmeks.

Ilse
postitatud 25.03.2016 09:07

Maitsev, 20 minutit 190-200 vahel oli paras aeg. Lasin pärast 10 minutit puhata ka.

Hexy
postitatud 10.11.2018 21:20

Mahlane liha, küpsetasin umbes 20min 200kraadi.