1 l külma vett
2 sl meresoola
1 tl suhkrut
500 g puhastatud kanasüdameid või pardisüdameid
Grillimiseks:oliiviõli ja veidi soola
Ürdivinegrett:1.25 dl peenelt hakitud siledalehist peterselli
1 purustatud küüslauguküüs
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl punast veiniäädikat
1 tl mett
Sega külm vesi, 2 sl soola ja 1 tl suhkrut, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa puhastatud kanasüdamed, kata kauss kinni ning pane 3 tunniks jahedasse maitsestuma.
Nõruta kanasüdamed hoolega ning lüki eelnevalt külmas vees leotatud grillvarraste otsa. Jäta umbes 1,5 cm iga südame vahele, siis aseta vardad köögipaberile tahenema.
Kuumuta grillahi või -pann tuliseks.
Samal ajal sega ürdivinegreti ained omavahel.
Kui grill on tuline, siis pintselda kanasüdameid oliiviõliga ning puista peale veidi meresoola. Küpseta kuuma grilli kohal 3-5 minutit, vardaid paar korda pöörates.
Serveeri ürdivinegretiga.
Retsept on mugandatud Honest Cooking veebilehelt (Alaina Sullivan, Grilled Chicken Hearts with Parsley Vinaigrette). Pildid tegi Juta Kübarsepp.
Grillitud kanasüdamed petersellivinegretiga
Midagi veidi põnevamat suvisele grillipeole. Kanasüdamete asemel võib kasutada ka pardisüdameid.