Grillitud kanasüdamed petersellivinegretiga

Midagi veidi põnevamat suvisele grillipeole. Kanasüdamete asemel võib kasutada ka pardisüdameid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l külma vett

2 sl meresoola

1 tl suhkrut

500 g puhastatud kanasüdameid või pardisüdameid

Grillimiseks:

oliiviõli ja veidi soola

Ürdivinegrett:

1.25 dl peenelt hakitud siledalehist peterselli

1 purustatud küüslauguküüs

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl punast veiniäädikat

1 tl mett

Valmistamine

Sega külm vesi, 2 sl soola ja 1 tl suhkrut, kuni suhkur-sool on lahustunud. Lisa puhastatud kanasüdamed, kata kauss kinni ning pane 3 tunniks jahedasse maitsestuma.

Nõruta kanasüdamed hoolega ning lüki eelnevalt külmas vees leotatud grillvarraste otsa. Jäta umbes 1,5 cm iga südame vahele, siis aseta vardad köögipaberile tahenema.

Kuumuta grillahi või -pann tuliseks. 

Samal ajal sega ürdivinegreti ained omavahel. 

Kui grill on tuline, siis pintselda kanasüdameid oliiviõliga ning puista peale veidi meresoola. Küpseta kuuma grilli kohal 3-5 minutit, vardaid paar korda pöörates.

Serveeri ürdivinegretiga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Honest Cooking veebilehelt (Alaina Sullivan, Grilled Chicken Hearts with Parsley Vinaigrette). Pildid tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 08.06.2016 10:14

Oli maitsev, kadus laualt viuhti :)

Pille
postitatud 11.07.2022 13:15

Ilse tehtud foto ka:

Pille
postitatud 10.05.2022 14:08

Minu arust olid ka väga mõnusad, nii soojalt kui ka jahtunult järgmisel päeval.