Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2014"

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-02-09 17:08:13
[B][URL=http://www.gong.ee/]GONG.EE[/URL][/B] on auhindadeks välja pannud väga toredaid [B]rahvustriibulisi köögitekstiile[/B]. Need lähevad kõige tublimatele [B]VÄLIS-EESTI OSALEJATELE[/B]!!! Loomulikult saavad mõlemad võitjad - ehk siis parima soolase ja parima magusa tordi autor - endale ka [B]Nami-Nami šefi rohelise põlle[/B]:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mercredi
Kokaõpilane
2014-02-10 23:11:03
VÕISTLUSTÖÖ NR 1 Tere! Mul on suur rõõm esmakordselt sellest toredast võistlusest osa võtta. Minu võistlustöö on rukkijahuga kohupiima-pohlatort "Muhu kaunitar teel laulupeole" [b][/b] Tort on kokku pandud šarloti-põhimõttel: kõigepealt vooderdasin vormi (milleks kasutasin KitchenAidi mikseri kannu) kohupiima-pohlamoosi täidisega rullbiskviidiga. Biskviidi küpsetasin 4 munast, 120 g suhkrust, 80 g rukkijahust ja 40 g mandlijahust. Sisse panin kihiti pohlamoosi, kohupiima-vahukoore segu ja eraldi küpsetatud biskiviidikettad (diameetriga 15 cm ja 20cm). Pohlamoosikihti tugevdasin natukese želatiiniga. Pealt katsin tordi martsipaniga, mille alla läks õhuke võikreemi kiht. Pikemalt on tordist juttu minu blogis: http://multicolores.wordpress.com/2014/02/10/tort-isamaale/ Soovin kõigile tordimeistritele head fantaasialendu ja kindlat kätt! Mercredi
mannkokkab
Kokaõpilane
2014-02-13 21:53:37
VÕISTLUSTÖÖ NR 2 Mõtlesin ja mõtlesin ja otsustasin ka võistlusest osa võtta esimest korda. Tordi põhi koosneb kaerajahust, porgandist, munast ja suhkrust. Sisuks jõhvika-toorjuustukreem. Maitsekoosluseks sain inspiratsiooni sellest, kui mu sõbranna soovis, et ma teeks nisujahu vaba tordi. Sellest ideest arenes kõik edasi. Maitse poolest väga põnev kooslus, kergelt hapukas, natuke magus - ühesõnaga mõnus! Kaetud martsipaniga, pääsuke peale maalitud. Välimuselt lihtne, aga oma olemuselt siiski eriline. Minu blogipostitus asub siin Palju edu kõigile!
Citrinella
Kokaõpilane
2014-02-16 17:01:28
VÕISTLUSTÖÖ NR 3 Metsaseene tort. Rohkem kui poolt Eesti maismaast katab mets. Minu nägemus isamaalisest tordist on selline :) Kreem 1: Munavõi (vahustatud või keedumuna ja majoneesiga). Kreem 2: Kupatatud, hakitud ja praetud metsaseened mis on segatud toorjuustuga. Põhjaks ja kihtideks kasutasin röstitud musta leiba.
ÕunaIiris
Kokaõpilane
2014-02-18 12:40:50
Citrinella:
Metsaseene tort. Rohkem kui poolt Eesti maismaast katab mets. Minu nägemus isamaalisest tordist on selline :) Kreem 1: Munavõi (vahustatud või keedumuna ja majoneesiga). Kreem 2: Kupatatud, hakitud ja praetud metsaseened mis on segatud toorjuustuga. Põhjaks ja kihtideks kasutasin röstitud musta leiba.
"Jube" maitsev tundub :)
avely
Kokaõpilane
2014-02-19 00:36:16
VÕISTLUSTÖÖ NR 4 Kas mu töö nüüd tordi alla just läheb, aga proovin siiski :) Juba pikalt olen tahtnud proovida kamavahtu, kuna aga meil kodus kama väga ei armastata, siis on see sinnapaika jäänudki. Võtsin kätte, otsisin välja kaeraküpsised, mustsõstramoosi, tegin kohupiimakreemi, lisasin kama. Ladusin kõik kihiti ja kallasin šokolaadiga üle. Tulemus... ...sai hea, isegi väga hea, keegi ei nurisenud, et kama on kasutatud, sõid ja kiitsid. Lilled said peale niiöelda värviks ja eks nad sobivad sellesse teemasse ka. Ja otseloomulikult oli lastel nendest kõige rohkem rõõmu :)
Martiina
Abikokk
2014-02-19 18:04:07
VÕISTLUSTÖÖ NR 5 Mul on igal aastal nii hea meel, et see tordivõistlus toimub, inspiratsiooniallikas missugune! :) Esimesena panustan soolase tordiga- kolimise ajal sai see nö talgusöögiks tehtud. Tort sai väga maitsev ja on kindlasti väärt ka kodumaa sünnipäeval lauale panna. Lihtne teha kah. "Talupoja võileib" - Rullikeeratud rukkleivaviilude sees on suitsusink, praetud sibul ja munavõi. Pikem jutt ja retsept blogis. Kodune rukkileib, maasuitsusink, peipsiveere sibul ja õnnelikult ringi tatsavate kanade munad- hea kõhutäis garanteeritud! :)
Karima
Abikokk
2014-02-20 18:14:15
VÕISTLUSTÖÖ NR 6 Minu tagasihoidlik panud selle aastasele konkursile tegemist on [B]saiavormist tordiga[/B] Saiavorm on iseenesest super asi ja miks peab see alati kausis piimas ligunema Miks ei võiks seda eesti magustoitu ka pidulikumal päeval pakkuda? Mina leian ,et võib KOostises on saiaviilud,moos,rosinad,munad ,piim.šokolaadkaneel ja suhkur Kuulideks on küpsise-toorjuustu kuulid Lehekesed on rohelisest martsipanist Kaetud šokolaadi moussega ning ganachega.

PAPRIKA: Karima's Food

Tiiul
Kokaõpilane
2014-02-20 21:01:14
Olude sunnil tähistan mõned päevad varem Eesti Vabariigi sünnipäeva, seetõttu on ka tort juba valmis, tegelikult isegi kaks torti. Kuna Eestimaistest toiduainetest meenusid mulle esimesena kartul, leib ja kala ning neid kõiki mul kodus ka oli, siis otsustasin, et just nemad hakkavad sünnipäevalaual pearolle mängima. Ja juba hakkasidki mõtted jooksma ja käed tegutsema.. VÕISTLUSTÖÖ NR 7 Esimesena küpsetasin magusa kartulitordi "Kartul kaugete sõpradega" Koogi jaoks kulus 6 kartulit (Princess), pakk võid, 4 muna, peotäis karahelbeid, ca 150g tuhksuhkrut, ca 100g halvaad ning maitseks riivisin taigna sisse ka apelsini ja laimi koort. Karulid aurutasin ja riivisin, segasin kokku muude koostisosadega ning küpsetasin 180 kraadi juures. Kuna kook ise tuli suhteliselt magus, siis katteks tegin hapuka maitsega kreemi. Selleks segasin kokku 1 pk vahukoort, 1 ricotta kohupiimapasta, 1 laimi mahla ning tunde järgi lisasin ka limoncellot. Saadud segu tarretasin želatiiniga. Kaunistuseks "heegeldasin" šokolaadist linikud. VÕISTLUSTÖÖ NR 8 Teisena valmistasin soolase tordi "Heeringas lambanahas" Tort koosneb kokku neljast kihist: 1. kihi jaoks purustasin eelnevalt kuivatatud kadakamarjaleiva ning segasin võiga. 2. kihi jaoks segasin puhastatud ja seejärel purustatud 4 külmsuitsuheeringat hapukoore ja mädarõikaga. Kuna kala oli väga soolane, siis järgmise kihi püüdsin teha hästi maheda. 3. Segasin omavahel 300g toorjuustu, pool pakki hapukoort, 1 laimi mahla, 1 muna ning želatiini, kõige lõpuks lisasin paki vahukoort ning hakitud rohelise sibula. Seejärel lasin tordil tarretuda (antud etapist on lisatud ka fotojäädvustus). 4. Katsin tordi heeringamarjaga ning lisasin lambale kuivatatud leivast jalad, saba ning pea. Palju õnne meile kõigile ja head isu! :)
Maarja Saarelt
Kokaõpilane
2014-02-21 14:20:58
VÕISTLUSTÖÖ NR 9 Tere, saadan vabariigi sünnipäeva auks võistlusele soolase kausitordi "Sügisene Eesti mets". Idee on emalt ja teostus tütrelt. Tordi lugu sai alguse sügiseses Eesti seene- ja marjametsas, kust korjasime männi- ja kaseriisikaid, millest esimesed marineerisin ja teised soolasin. Edasi jätkus lugu kausikujulise rukkileiva küpsetamisega mõned päevad tagasi. Soolatud kaseriisikatest, oma aia sügavkülmutatud leht-petersellist, peipsi sibulast, natukesest mustast piprast ja Saaremaa Smetanast tegin kreemja seenesalati (köögikombainiga päris peeneks). Selle ladusin tühjaks uuristatud leivakaussi kihiti sama leiva soolavõiga röstitud leivapuruga. Kausitordil on kaunistuseks hallis "samblikuvaibas" kasvavad (marineeritud) männiriisikad, pohlad ja mõned rohututid (porrust). Kausitorti saavad täna õhtul mekkida külla tulevad töökaaslased:) Heade soovidega, Maarja Saaremaalt
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>